Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Öncelikle hava foruma ve üyelerine teşekkür ediyorum. Foruma ilk girdiğimde benim ve diğer üyelerin merak edildiğini görünce gözlerim yaşardı. Başka forumlarda daha eski hesaplarım olmasına rağmen hiç birisi bizi sormadı ve acılarımıza ortak olmadı. Hatta bazı iğrenç insanlar bunca acıya rağmen yaşananları normal görüp bunca sorumsuzluğu siyasi çıkarları için savundu. Bu forumdaki insanlar insanlığını göstermiş oldu. Hepinize teşekkür ediyorum iyiki varsınız.


    Konumuza dönecek olursak umarım en kısa sürede çadırda kalan insanlar konteynerlara yerleştirilir ve yağışlar başlar. Depremin ardından yaşanacak kuraklık bizim için hiç iyi olmayacak. Gaziantep'te sular geçen haftalarda verilmeye başlandı fakat arada bir kesintiler yapılıyor. Deprem bölgesinin daha fazla mağdur olmaması için bu yağışlara ihtiyacımız var.

    Hocam öyle bir şey ki, hem yağış için dua ediyoruz hem evsiz ne yapacağız diyoruz çadırlarda. Dediğiniz gibi konteyner bir an önce olur inşallah 🤲

  • Özet geçeyim Hatay’da yaşam var mı çok emin değilim. İnsanlar şehirde kalan biri varsa şükreder oldu 😢

  • gece yarısı itibariyle bölgenin doğusunda yerel sağanak yağış geçişleri görünüyor. Ayrıca pazar gecesi başlamak üzere gelecek hafta 1 haftalık zaman diliminde bölgede sağanak yağışlar olacak bu da son 1 ay da yaşadığımız kuraklığa bir nebze iyi gelecek gibi görünüyor.

  • Özet geçeyim Hatay’da yaşam var mı çok emin değilim. İnsanlar şehirde kalan biri varsa şükreder oldu 😢

    Aynen Adıyamanda bile kalmadı Adıyamanın 3 te biri gitti 50 bin üzeri insan yaşama veda etti çevrede vefat eden insan sayısını görünce.

  • Sizin olduğunuz 12 Şubat yerini televizyon'da Maraş'ın ayakta kalan tek yeri diye lanse ettiler.Doğrusu sizde tabi.

    Uzun aradan sonra selamun aleyküm.

    Onikişubat ilçesi diğer yerlere göre ayakta kaldı sayılır. Özellikle dağın eteklerine doğru olan yerler daha sağlam. Merkeze doğru olan bölgeler çok kötü. Haberlerdeki ebrar siteleri un gibi. Yaşadığım halde inanasım gelmiyor. Şehrimi tanıyamıyorum. 😞

  • Pazartesi gününden itibaren bölgemiz genelinde kuvvetli yağışlar başlıyor.Çadır ve barakalarda kalanlar için sıkıntılar çıkabilir yetkililer önlem almalı.

  • Deprem Bölgesi’nde Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Fırtına


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; Deprem bölgesindeki illerimizden Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Şanlıurfa çevrelerinde yarın (Pazar) sabah ile akşam saatleri arasında rüzgarın, güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    12.03.2023 09.00-12.03.2023 20.00

  • İyi akşamlar arkadaşlar. Depremde Kahramanmaraşta idim. Çok şiddetli bir deprem yaşadık. Sağlam zeminli mahallede (Tavşantepe) olduğumuzdan çok şükür bina diğer yerlere göre daha az hasar aldı.Eşim ve çocuklarla sağ salim arabaya, indik.Çok fazla bina, yıkıldı. Yaklaşık 2 hafta boyunca AKUT Kahramanmaraş ekibinde arama, kurtarma çalışmalarına katıldım. Köylere yardım dağıtımına katıldık. Hava forum sayfasına pek giremedim. Allah bir daha, böyle bir afet vermesin. Ölenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Çok zor bir süreçten geçiyoruz.

  • Dostlar bölgemizdeki şartlar kötü ancak bölge genelinin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı. Onun için önceliğimiz yağış. Ens ve Gefs ortalamaları bölge genelinde 10 günlük zaman diliminde 50-150 kg/m2 civarı yağış öngörüyor. Bol yağışlı bir ilkbahar mevsimi geçirmek dileğiyle.

    • Offizieller Beitrag

    Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ve Doğu Anadolu'nun Batısında Beklenen Çok Kuvvetli ve Şiddetli Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Güneydoğu Anadolu bölge geneli ve Doğu Anadolu'nun batısında beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Salı ve Çarşamba günleri kuvvetli, 13.03.2023 Pazartesi akşam saatlerinden itibaren, Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde, Salı günü sabah ve öğle saatlerinden itibaren Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş çevrelerinde Perşembe gününe kadar çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, güney kesimlerde yerel dolu yağışı, Diyarbakır, Urfa, Mardin ve Batman çevrelerinde toz taşınımı ve çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.