Yinemi tekrarlayım hele bı rahat olun yarın modellerde desdigim hareketlenme olmazsa o zaman beraber karalar bağlarız bu soğuklar yagışsız gecmez
Maraş hariç hocam 😂. Tam tahmin ettiğim gibi diğer şehirlere yağışlar başlarken burada bulutlar kaçtı fırtına çıktı, 2 gündür kuru soğukla beraber hızı 80km/h’yi bulan rüzgarları alıyoruz. Kar yağışını geçtim yağmur da yok ama inşallah dediğiniz gibi en azından yağmur da olsa yağış alırız.
Maraş-Malatya-Elazığ hattında da güzel bi kar gözüküyor hocam Maraşta sıcaklık sıkıntısı olabilir ancak kuzey ilçeleri güzel kar alır Diyarbakırda da biraz sınırda gibi duruyor sıcaklıklar hocam inşallah sıkıntı olmaz
Maraş merkez konum itibariyle sıcaklık hep sorun oluyor. Kuzey ve doğu ilçeleri öyle değil müthiş kar alıyor oralar. Rabbimin izniyle yağar inşallah. Kar yağmayacaksa yağmura da razıyım, kurak gideceğine toprak alabildiğine yağmur rabbim yeter ki bereketini eksik etmesin inşallah
Rabbim, bölgemizi ülkemizi kuraklıktan uzak eylesin, rahmetini bereketini üzerinizden eksik etmesin inşallah. İster yağmur olsun ister kar olsun rabbim ne eylerse en güzelini eyler. 🤲
Ab nin konumu çok değişir. 2022 de de bölgenin doğusu şanslı duruyordu ama batısı gömüldü. Batman ise tam sınırda kaldı çok az kar gördük. O yüzden son 24 saate kadar ab nin yönü değişir. Ab olsun gerisi hiç belli olmaz
2022'de muazzam sistem gelmişti. 18 Ocak'ta başlayıp aralıksız 24 Ocak'a kadar, oradan aralıklarla 1 Şubat'a kadar efsane yağış olmuştu halen unutamıyorum. O yıl yine 13 Mart gün boyu kar yağmıştı Maraş'a. O yıl kadarı geçtim en azından örtü olacak kadar yağsa keşke. İnşallah buraya da nasip olur hocam.
Maraş ova olduğu, şehir merkezi çukurda kaldığı için merkeze bu yağış muhtemelen yağmur olarak düşer. Güzel bi sistem de yine merkez olarak kar ihtimali ancak havada seyirlik gibi görünüyor. Rabbim rahmetini bereketini eksik etmesin inşAllah.