Tamam kusura bakmayın hayırlı forumlar
Posts by bayraktar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Muhtemelen Çok umut bağlamıştık. Üstelik kış bitiyor son şansımız diyedir
Evet hocam mesele kuru soğuk için söylenmek değil, hiç kar görmeden kışın geçmiş olması, yağış da azdı bu yıl. Ondan dolayı yani. Hayırlısı bakalım
-
Yağış olunca soğuk olmuyor soğuk olunca yağış gelmiyor. Eskiden radar, model falan bilmezken böyle soğuğu görünce kar geliyor derdik yağardı da sonra. Bir şeyler değişti ama ne bilmiyorum. Ya da biz kovaladıkça o kaçıyor da olabilir 🥲hayırlısı artık
-
Yüksek tepemizde çünkü. Şu sinoptikte o koyu mavilik konya üzerinde olsa bi açığı kıbrıs girit arasında olsa gömülecektiniz kara. Kısmet işi. 3 gün önce tam istanbula yaklaşırken yüksek azor doğuya baskı uygulamasa ege denizine yaklaşarak yüksek girite otursaydı muazzam olurdu
Teşekkür ederim hocam bilgi için 🙏
-
Modeller hiç yağış göstermiyordu zaten. Ben hiç umutlanmadım.
Evet ama ben biraz da niye böyle bir sonuç çıktı onu anlamaya çalışıyorum. Yani bu kadar uzun süre soğukta illa bize de uğrar dedik. Acaba sebep nedir? Yağış niye bize gelmedi hiç ?
-
Modeller yemin etmiş soğuk çıkmadan damla yağış vermemeye. Çok değişik bir şey yaşadık çok. Hiç böyle olacağını düşünmemiştim 😭
-
Soğuklar daha devam edecek acaba birkaç günde bir şeyler değişir mi
-
Şaka gibi daha 5-6 gün bu don olayı sürecek
-
Donuyoruz ama damla yok. Allahım kuraklıktan korusun. Sebzeler de baya zarar görür
-
Her şey bitti diyebilir miyiz? Aslında umut olmadığını biliyoruz ama öyle hayal kırıklığı oldu ki hala bir şey olur mu diye bekliyoruz. 😑
-
Yani ben hala anlamıyorum bu sistem niye böyle ne sebep oldu cidden merak ediyorum
-
Hocam İstanbula da çok yaradığı söylenemez tam olarak Karadeniz sistemi oldu Zonguldak'tan Artvine kadar doğuya gittikçe doğru orantılı bir şekilde artan kar kalınlığı ile neredeyse çarşamba gününe kadar kars gömülecek zaten gömülmeye de başladı
Ama en azından İstanbul 10 cm her yerde örtülğ kar aldı ve alıyor. Ben 10 cm’e razıydım gayet iyi yani
-
ŞÖyle çok aşırı abartıldığı gibi bir soğuk yok hava gayet sakin, tamam buzlanma dön oluyor zaten konumumda neredeyse kış boyu don buzlanma oluyordu.
Hocam Urfa, Hatay, Antep gibi yerler için oldukça extrem değerler. Mardin buralardan normalde de soğuk zaten
-
Hocalarım niye böyle oldu? Sistem bize niye hiç gelmedi , ben biraz da olsa bizi de güldüreceğini düşünüyordum ama çarşamba, perşembe günleri olan yağışları bile düzgün alamadık. Sadece İstanbul sistemi oldu çıktı. Acayip şaşkınım bu büyük soğuklarla çakışır diyordum
-
Böyle bir soğuk böyle bir ayaz, çok tuhaf yani
-
Gfs her güncel soğukların süresini uzatıyor inşallah yağışta eşlik eder
Şahsen yağış olmayacaksa soğuk olmasın normale dönsün hava. Yaşanacak zirai don ve olacak zarar çok kötü, yağış yoksa normale dönsün isterim ben
-
İzmir tarafında bile kar gören yerler var radar takip ediyorlar. Bizde o kadarı bile yok . Nasip
-
Bu kış için kar falan bitti sanırım. Önceki sistemde biraz yağmur dışında bir şey göremedik. Yani felaket bir kış dönemi oldu bizim için. Bölge geneli için de çok iyi olduğu söylenemez
-
Sayfa ağlama duvarına döndü. Böyle bir konu vardı de mi? Hepimiz gidip orda ağlayalım 😅😅
-
Kütle bulut anlamına gelmiyor mu zaten?
Hocam ben de onu demek istemiştim.
Yağış getiren bulutlardan farkı ne bunların? Radar sonuç yani sebep değil ki. Radar falan takip etmesen bakınca gökyüzüne yağış geliyor diye düşünürsün