Çevremizde meydana gelen değişmelere eski insanların yüklediği anlamları & tahminleri buradan paylaşalım. Eminim çok heyecanlı olacak .

Doğadaki Mevsimsel Değişmelerle Kış Öngörüleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Hocam böyle bir konu zaten yok muydu sanki hatırlıyorum
-
Çabuk ayvacılar gelmeden
-
Hocam böyle bir konu zaten yok muydu sanki hatırlıyorum
Yenisini açmamız gerekti.
-
Bu yıl geç de olsa üstten dökülme gerçekleşti geriye kalan o beyaz güzelliği beklemede.
-
Çabuk ayvacılar gelmeden
😀😀 bu sene ayva hakikatten boldu kıs sert geçecekmi önümüzdeki aydan itibaren göreceğiz
-
Çabuk ayvacılar gelmeden
😀😀 bu sene ayva hakikatten boldu kıs sert geçecekmi önümüzdeki aydan itibaren göreceğiz
-
Çorum'da ayva 2 senedir ayva çok bol hani nerede bu kış kim hakkımızı yiyor 1/kahkahas23s1
-
Çorum'da ayva 2 senedir ayva çok bol hani nerede bu kış kim hakkımızı yiyor 1/kahkahas23s1
Herhalde aynanın cinsi önemli bu konuda
-
Ayva değilde kavak ağaçlarının yapraklarını üstten dökmesi kışın sert yada normallerde geçeceğinin işaretidir. Birde bu palamut olayını açıklık getirmek gerekirse her yıl balık palamut çok kış olmuyor diyorlar o balık palamut değil meşe palamutu diğer adı pelittir o bol olduğunda kış iyi geçer derler 😊
-
Meşe palamudu son üç yıldır bol buralarda .
-
Konumuzun afişi.
-
bide su var soğanın kabuğu kalın olursa kış sert geçermiş ince olursa ılık yani soğan kışa hazırlanırmış :)--
-
Ağaçlar ben havada da olsa kar görmeye hazırım diyor.
-
Bazı arkadaşlar dalga geçse de doğa- meteoroloji bağlantısı kesinlikle var. Eskisi gibi tutarsız olmasının sebebi bence küresel ısınma dolayısıyla dengesiz hava olayları.
Benim bildiğim ve şu ana kadar hiç yaniltmayan iki örnek paylaşayım.
Spil dağı ile Nif dağının arasında,çok yüksek olmayan, dağların zirvesinden daha aşağıda ince bir şerit şeklinde bulut çizgisi olursa, 24-36 saat arasında yağmur yağıyor. Daha yüksek olduğunda yağış olmuyor. Sebebi muhtemelen alçak basınç- yüksek basınç olayı, ama iyi bir parametre gözlem yapmak için.
Diğer örnek ise Köyümüzde baykuş türü bir kuş var, puhu kuşu yerel olarak 'blu blu kuşu' diye bilinir. Bu kuş köyün belirli bir yerine gidip uzun uzun öterse en geç 2 gün içinde yağmur yağıyor, eğer bir iki sefer ötüp başka yerlere giderse yağmur yağmıyor. Buda muhtemelen içgüdü ile alakalı bir şey.
Kışın yeterince soğuk olmazsa bahar aylarında don riski çok artıyor, ayrıca oraj mevsimi daha şiddetli geçiyor.
Size ilginç gelebilir bunlar, bende ilk defa duysam banada ilginç gelirdi çünkü.
-
Türkçü Paylaşım on Twitter“İzmir'de yapılan operasyonda: 19 Yemen, 6 Eritre, 7 Irak, 44 Suriye, 79 Afganistan, 32 Mısır, 10 Filistin, 23 Liberya, 15 Kongo, 1 Gabon ve 1 Gambiya uyruklu…twitter.com
-
Evet hocam leylekler bu sene ereken göç ediyor. Bende bugün fotoğrafını çektim. İstanbul'dan Bursa'ya doğru yol alıyorlardı.
Yalova/Esenköy
-
Alper Tüydeş hava forumu Twitter dan takip ettiğini biliyorum.
Forum üzerinden takip ediyorsa belki cevap verebilir kendisi ülkemizin sayılı kuş ve doğa fotoğrafçısıdır.
-
Alper Tüydeş hava forumu Twitter dan takip ettiğini biliyorum.
Forum üzerinden takip ediyorsa belki cevap verebilir kendisi ülkemizin sayılı kuş ve doğa fotoğrafçısıdır.
Evet, meteor yağmuru etkinliğinde tanıştık
-
Bu sene kış çok sert geçme ihtimali çok yüksek. Başka bir ifadeyle toprağın üstünü örten beyaz örtüleri görme ihtimalimiz çok yüksek. 12-13 Ağustos günü leylekler göç etmiş. Buna dayanarak kışın çok çok sert geçeceğini, 2022 yılından daha fazla kar yağışı alacağını tahmin ediyorum. Allah 'ım inşallah tutar da susuzluktan kurtuluruz.