Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • sistem henüz netleşmedi hemen sevinmeyin ancak son veriler ve diyagram da sinyali verdi.Ao ve nao güzel zonal rüzgarlar da çakılma mevcut o tarihlerde.Sistem beklentim 8 inden önce değil 8-9 sistemi hayırlı olsun demek için yılbaşını bekleyeceğiz ancak yılbaşında takip edeceğimiz güzel günler göreceğimiz sistemi alacağız inşallah.

  • Zonal rüzgarlarında 7-8 i gibi bir düşüş mevcut bu da sistemin ömrünün uzayabileceğini en azından o tarihler den sonrada kuvvetli rüzgar olmadığından salınımın orta hatta güney enlemlere kadar ineceğini gösterir.Ecm toplam verisi de az önce güncellendi 50 ortak senaryo şuan da 8 i gibi batı avrupa üzerine yükseğin geleceğini hatta italya civarından yükselebileceğini de işaret ediyor.sistem merkezi netleşmesi son 2günü bulacaktır öncelikle ülkemize inmesini beklememiz gerek.

    Hafta başı görüşmek üzere iyi hafta sonları dilerm.

  • Süre ve etkisi bakımından 1987, kapsama alanı bakımından da 2004 vari bir sistem ile ilerki kışlarda ( Allah nasip ederse tabi ) 2023 kışını tüm kar potansiyelli bölgeler adına istenilecek ve gelmesi beklenilecek bir kış olarak görmeyi yeni yıldan temenni ediyorum. Kutup bölgeleri böyle dehşet soğukları dünyanın batısına sistemler pompalarken bizim enlemlere de bir başka dillere pelesenk olacak en az 1 tane rüya gibi sistem indirmek zorunda. Bunu bize borçlu.

  • Uzun vade de ki görüntüye göre; 9-15 yani Ocak ikinci haftasında yükseğin konumu bize yakın olduğundan orta şekerli bir sistem bekliyorum. Açılış için tatminkar olur.

    Daha sonra 16-22 Ocak yani üçüncü hafta Azor'un kuzeye çıkışı ile birlikte daha sert bir sistem beklentim var. Bu iki birleşim ile sezon açılışının yapılacağını öngörüyorum.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • 15-20 Ocak

    5-10 Şubat

    Bu tarihlerde sistem gelsin istiyorum ki ara tatille beraber 1 ay tatil yapalım :D

    "Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif

  • Yılbaşında bırakın sistemi yüksek etkisinde gireceğiz diyince bir trol havası esiyordu :)sizden çok istiyorum geliyor demeyi ki 8-9 diye o dönem de de bahsetmiştim.Sinyaller güçlenmeye başladı ciddi bir salınım olacak modeller mütabakat sağlayacak merak etmeyin..

  • 20-25 Ocak'ta son 6 sene içerisinde yaşadığımız en iyi siklona sahip Snow(God)zilla gelecek. Doğu Avrupa'da 850hPa sıcaklıklarında -20 °C , -22 °C görülecek. Özellikle olağanüstü kuraklık yaşayan Marmara Bölgesi bu sistemde hem soğuk hem de yağıştan ciddi şekilde etkilenecek.


    Ocak ayını ülke genelinde sağlam bir sistemle kapatacağız...


    Yine aynı gün; ;)