2020 - 2021 Kışı Başlıyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam herkese selamlar. İnşallah bol karlı günlere az kaldı. En yakın zamanda kavuşuyoruz. Nacizane bi kaç şey söylemek istedim. Bu forumun ortamı gerçekten alanı/konusu farklı forumlardan bile farklı. Herkes birbiriyle aile gibi.. İnşallah bol karlı günlerde yeni rekorlara. Gelecek sistemlerle ilgili yorumlarınızı merakla bekliyoruz. wildleo1907

  • Valla geçmiş senelerde sıkıntılı biriydi ama bu aralar çok duyuyorum tahminlerini Aralık ayı için dediği bence mantıklı olabilir. Aralığın ason günlerini soğukla geçirebiliriz.

    Sistemlerin bu kadar değişken olduğu son 24 saatte bile farklı oluşumların olduğu atmosferde bu kadar kesin konusmamasi lazım.

  • wildleo1907 Hocam yıllardır şöyle bir şeyin hayalini kuruyoruz. İnsan yıpranıyor.


    SlZwaY.gif


    Bu arada yeri gelmişken bu paylaştığım 6 ocak 2013 sistemi ile ilgili düşünceleriniz neler hocam? Benim gördüğüm en efsane sistemlerden biri.

    Çocukluğumda travma yapmiştı bende bu sistem 7 gün boyunca kupkuru buz gibi soğuk çekmiştik ic ege ve ic anadolunun batisi için berbat bir sistemdi acikcasi

  • Çocukluğumda travma yapmiştı bende bu sistem 7 gün boyunca kupkuru buz gibi soğuk çekmiştik ic ege ve ic anadolunun batisi için berbat bir sistemdi acikcasi

    Aynı duygulardayız doğu karadeniz içinde öyleydi. 3 gün aralıklı kar yağmıştı ama kırıntıydı

  • Hocam affınıza ve cahilliğime sığınarak bir soru sormak istiyorum, GEFS ve GFS arasındaki farklar nedir ve hangisi daha tutarlı ? :/

    Estağfurullah GFS: Global Forecast System yani Türkçesi Küresel Tahmin Sistemidir. Ana çıktısına biz GFS ana çıktı veya temel çıktı deriz. GEFS ise Global Ensemble Forecast system yani 20 senaryonun ve kontrol çıktısının ayrı ayrı çalıştırıldığı sistem grubudur. Ana çıktıya her zaman bir tık daha fazla güven duysak da analizlerimizi holistik yani bütüncül ve büyük resime bakarak yapmaya çalışırız. orta ve uzun vadeli tahminde esas olan verileri bir potada toparlayabilmektir.

  • 17.02.2008  ANGARALI 2013 Ocak sistemi Alçak Basıncın Kıbrıs'ta oluşması ve 850 hPa'da 0 çizgisinin yağıştan önce girmesi nedeni ile 4 gün kar yağışı aldık Erzincan olarak. Çok iyiydi.

    Ayrıca Erzincan için en efsanesi 28 Ocak 2008 sistemidir. Aralıksız 2,5 gün çok yoğun kar yağışı almıştık. Hiç ara vermeden sanki sis çökmüşçesine ilerisi hiç gözükmeden full kar yağışı almıştık. Tam iki gece 2 gün.

  • Hocam herkese selamlar. İnşallah bol karlı günlere az kaldı. En yakın zamanda kavuşuyoruz. Nacizane bi kaç şey söylemek istedim. Bu forumun ortamı gerçekten alanı/konusu farklı forumlardan bile farklı. Herkes birbiriyle aile gibi.. İnşallah bol karlı günlerde yeni rekorlara. Gelecek sistemlerle ilgili yorumlarınızı merakla bekliyoruz. wildleo1907

    Teşekkür ederiz o sizin güzelliğiniz...

  • Sistemlerin bu kadar değişken olduğu son 24 saatte bile farklı oluşumların olduğu atmosferde bu kadar kesin konusmamasi lazım.

    Tahminciler baskı altında kalınca ağızlarından bir şekilde kaçırıveriyorlar. Ben de sizin gibi düşünüyorum ama zaman zaman benzeri çıkışları bizden de görebilirsiniz.

  • wildleo1907 Hocam tüm yönlerden bakarsak eğer(İzlanda baskısı, azor konumu vb.); size göre 28-31 Ocak 2008 sistemi mi, 6-10 Ocak 2013 sistemi mi yoksa 6-9 Ocak 2015 sistemi mi daha kusursuz?

    Naçizane görüşümü söylersem eğer:

    -2013 Ocak sisteminde alçak basıncın oluştuğu yer harika bir konumda. Direkt Kıbrıs üzerinde ve azor uzun süre asılı kalıyor yukarıda. Peş peşe Alçak Basınç lar oluşuyor.

    -2008 Ocak sisteminde Azor hemen baskılanıyor ama AB 2 gün güzel yağış bırakıyor.

    -Ocak 2015 sisteminde AB Antalya Körfezi'nde oluşuyor ve çok derin. Müthiş bir soğuk iniyor yukarıdan ve güzel yağış bırakıyor.


    2008 ile 2013 arasında kaldım :)

    2008'de aralıksız 2.5 gün yağış olduğu için.

    2013'te de Azor baya dayanıyor yukarıda. Peş peşe AB oluşuyor Doğu Akdeniz'de.

    Valla bilemedim.