Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Rusya aynısının ve İranın korktuğu tek şey Laçin koridoru idi. Baktılar ki Azerbaycan halaç pamuğu gibi Ermenistan eşeklerini atıyor, ordu falan kalmadı hemen devreye girdiler. Eğer antlaşma olmasaydı İran Ermenistan bağlantısını kesecekti Azerbaycan.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Eğer ruslar bölgeye garantör ya da barış gücü olarak asker yerleştirirse azerbaycanı-ermenistanı bilmem ama rusya kazanmış demektir.Anlaşmayı net olarak görmek lazım yorum yapabilmek için fakat azerbaycan lehine ise paşinyanın başta kalabileceğini sanmıyorum.

  • Rus askeri 5 yıl Karabağ da kalacakmış. Ve süre uzatılabilecekmiş. Bu hiç iyi bir şey değil bence. Sonradan aldığın bir toprak değil ki barış gücünü kabul ediyorsun. Orası zaten senin toprağındı.Olmayan Rus askerini neden soktular. Neyse yinede hayırlı olsun.

  • Rus askeri 5 yıl Karabağ da kalacakmış. Ve süre uzatılabilecekmiş. Bu hiç iyi bir şey değil bence. Sonradan aldığın bir toprak değil ki barış gücünü kabul ediyorsun. Orası zaten senin toprağındı.Olmayan Rus askerini neden soktular. Neyse yinede hayırlı olsun.

    Bazı şeylerden taviz vermek gerekebiliyor maalesef. Rus barış gücü Karabağdaki Ermeniler için daha çok orada. En azından Azerbaycan kendisinin olan toprakları geri aldı. Artık Karabağda özgürce hareket edebilir. Gerekirse Türk askerini de oraya davet edebilir. Uzun vadede kazanan her türlü Azerbaycan.

  • Bazı şeylerden taviz vermek gerekebiliyor maalesef. Rus barış gücü Karabağdaki Ermeniler için daha çok orada. En azından Azerbaycan kendisinin olan toprakları geri aldı. Artık Karabağda özgürce hareket edebilir. Gerekirse Türk askerini de oraya davet edebilir. Uzun vadede kazanan her türlü Azerbaycan.

    Ruslar oradan çıkmaz. Karabağ da da özgürce hareket edileceğini sanmıyorum. Umarım yanılırım kazanan Azerbaycan olur dediğin gibi.

  • Rusya olayı çok farklı arkadaşlar. Azerbaycan bu ateşkese zorlandı. Ne alaka diyeceksiniz. Vurulan Rus helikopteri tesadüf değil.


    Putin en başından beri Paşinyan sığırını silmişti. Çünkü paşinyan fransanın gazına gelip Azerbaycan a saldırdı. Sonra baktı ki pabuç pahalı kurtar beni Putin diye yalvardı. Putin de dedi ki ulan gerizekalı saldırırken bana mı sordun? Putin akıllı adam. Karabağ ın Türk toprağı olduğunu biliyor. Uluslararası tepkiyi üzerine çekecek hiç. Bir adım atmaz. Atmadı da zaten. Putin dedi ki salak paşinyan 30 senedir adamları oyalıyıruz neden saldırdın adamlara. Ermeniler Rusların maşasıdır. Azerbaycan ise Rusların kesinlikle vazgeçemeyecekleri stratejik bir ülkedir. Putin baktı ki Azerbaycan ordusu sille tokat Allah ne verdiyse dümdüz geliyor. Bu hızla İran Ermenistan hattına girerlerse Kafkasya yangın yerine döner. Bu işten en fazla zararı Ruslar görür. Bir şekilde barış masasına oturttu iki tarafı. Ermenistan Rusya nın zerre umrunda değil. İsterse bütün ermeniler ölsün Rusya kılını bile kıpırdatmaz ama Ermenistan Kafkasya da Rusya nın ileri karakoludur.


    Biz türkler saha da kazandığımız savaşları masada kaybediyoruz. Politika bizim işimiz değil. Biz sokak sokak cadde cadde savaşan bir milletiz. Bizim işimiz savaşmak. Masaya oturduk mu devreler yanıyor. Bu anlaşma şu an karlı görünüyor ama ileri de başımıza bela olmaz inşallah.


    Azerbaycan bu anlaşmaya zorlandı ama. O helikopter tesadüfen vurulmadı. Bana soracak olursanız Azerbaycan ordusunda Rus yanlısı olan üst düzey komutanlar bu işin içinde olabilir. Size biraz ütopya gelebilir ama ben böyle düşünüyorum. Bir Çeçen sözü der ki Kafkasya da gölgene bile itimat etme.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

    Einmal editiert, zuletzt von manasbalasy ()