Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Meis Adasındaki son durum...


    03a586e5af9194f6d.png330c533b529f1824.jpg

    Bu akılsızlar kafalarına füze gelince neyin ne olduğunu anlayacaklar!! Yunanistan şu aralar gerçekten işin çığrından çıktı, özelikle Fransa İtalya ve Almanya gibi Ülkerin kuklası durumunda. Bizi kışkırtmaya çalışıyorlar. Allah'tan ülkemiz neyin ne olduğunu biliyor. İlk hamleyi onlardan bekliyor. Eğer ufacık bir zarar verilerse Türkiye Yunanistanı yerle bir edecek sabrı taşmış durumda. Akıllarını başlarına alsınlar bu gerizekalılar. Onları nasıl eskiden denize döktüysek. Birdaha dökeriz... Rabbim hayırlısı neyse onu eylesin. :flag_Turkey::flag_Turkey:

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim etiketleme yaparak görüntü kirliliği olmasını istemedim inşallah bu meslekte yerimde saymayacağım belli başlı hedeflerim var durmadan ileri... :)

  • Amazon, drone ile teslimat yapabilmek için gerekli onayı aldı.

    ABD Federal Havacılık Kurulu (FAA), Amazon’un Prime Air drone teslimat hizmetini ülkede kullanabilmesi için gerekli izinleri verdi. Drone teknolojisinin her geçen gün gelişmesi, şirketlerin de bu teknolojiyi daha yaygın hale getirerek birçok alanda kullanmasını sağlıyor. Örneğin kargo şirketleri, drone’ları kullanarak hızlı ve güvenli bir şekilde teslimat yapmak için çalışmalar yapıyor. Geçtiğimiz yıl haziran ayında Las Vegas’ta düzenlenen MARS Konferansı (Makine öğrenimi, Otomasyon, Robotik ve Uzay) etkinliğinde teslimat drone’unu tanıtan Amazon, Prime Air ismini verdiği yeni teslimat hizmetini başlatacaklarını açıklamıştı.
    AMAZON GEREKLİ İZİNLERİ ALDI ABD
    Federal Havacılık Kurulu (FAA), drone teslimatlarına karşı oldukça temkinli yaklaşıyor. Ancak kurul, aradan 1 yılı aşkın bir sürenin geçmesinin ardından Amazon’a gerekli izinleri verdi.
    5 KİLOYA KADAR PAKET TAŞIYABİLİYOR
    6 adet pervaneye sahip teslimat drone’u, daha önce pek görmediğimiz bir tasarım ile geliyor. Pervaneleri korumak için altıgen şeklinde bir yapısı bulunan drone, 24 kilometrelik bir uçuş süresine ve 5 kilo ağırlığına kadar taşıma kapasitesine sahip. Söz konusu sistem sayesinde Amazon, teslimatları 30 dakika içerisinde müşterilerine ulaştırmayı hedefliyor. ilk olarak 2013 yılında üretilen ve sürekli geliştirilen Amazon Prime Air drone’lar, verimlilik, istikrar ve güvenlik konularında aldığı güncellemeler ile son halini aldı.
    ENGELLERDEN RAHATLIKLA GEÇEBİLİYOR
    Gelişmiş algoritmalar ve makine öğrenmesi kullanan ve gelişmiş nesne algılama sistemleri ile donatılan yeni teslimat drone’u, müşterilerin bahçelerindeki çamaşır ipleri veya diğer teller gibi zorlu engelleri tespit edebiliyor ve evcil hayvanlar gibi hareketli şeyleri rahatlıkla algılayabiliyor.

    Böyle birşeyi bekliyordum. Yakında havacılık sektörüde bu Dronelar ile bitecek gibi görünüyor. Zira Drone ile insan taşımacılığı testi başarı ile sonuçlanmış. Gelecekte bizi daha ne haberler bekliyor bakalım.

  • Türkiye bugünden itibaren s400 hava savunma sistemini kendi istedigi takdirde 1 saat icinde aktif edebilecek. Sistemin Ankara da f16 ile Rusyada su serisi savaş ucaklariyla testleri tamamlandi. Ayrica dost-düşman tanima sistemi tamamen yerli yazilimlarla yapildi.

    Hayirli ugurlu olsun...

  • Aldığımızı kullanalım tabi ki. Kurulumları yapılmadı daha bildiğim kadarıyla ve sevkiyatın da bir bölümü de tamamlanmadı. Darısı parasını verdiğimiz F-35 leri almaya.

  • Aldığımızı kullanalım tabi ki. Kurulumları yapılmadı daha bildiğim kadarıyla ve sevkiyatın da bir bölümü de tamamlanmadı. Darısı parasını verdiğimiz F-35 leri almaya.

    Hayir kurumlari falan hersey yapildi. Sevkiyat da butun parcalariyla tamamlandi. Senin bildigin 2. anlaşma ve sevkiyat olabilir. İlk parti tamamlandi