Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Köyler dağlar çok iyi yağış aldı. Köylerde 50 cm kar var, dağlarda 1 metre karlar var çok iyi oluyor bu sistemler ve bu soğuk devam eden günler muazzam benim için, kıyıda havadada olsa kar görüyoz, örtüde görürüz, aksiyonlu günler çok güzel /scatisma2::341

  • Gfs 500 hpa sıcaklığını Doğu Karadeniz'de -35 e yükseltti. Batı ve Orta Karadeniz'e -37-38 leri vermiş.

    Einmal editiert, zuletzt von Smhk ()

  • Şu an akçaabat söğütlü 80 mt yerde beyazlık halen var, daha yüksekler daha beyaz, inşallah çok erime olmadan karın üstüne yoğun kar yağar, güzel hareketli günler, Allahım inşallah şansımız yaver gider 15 - 20 cm ve üzeri üzeri alırız sahil kenarında

  • Yağış ve soğukluk bakımından Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop kıyılarının ve Samsun'un kuzey ilçelerini daha şanslı görüyorum. Cephe yağışlarından sonra alacağı dek'lerde etkili olacaktır.

    Doğu Karadeniz'de de yarın akşam 22.00-03.00 arasında cephe ile soğuğun çakışmasıyla yer yer kar yağışlarını alacaktır. Çarşamba sabah saatlerinden itibaren dek devreye gireceği için Ordu'nun kuzeybatı, Giresun'un doğu, Trabzon'un batı ilçeleri, Rize ve Artvin'in hemen hemen geneli ağırlıklı olarak yağışları misafir edecektir. Bu demek değildir ki saymadığım yerler hiç yağış almayacak. Tabii ki alacaktır. Umarım sistem aynı soğukluğuyla perşembe gecesine kadar uzar. Yoksa (perşembe) öğle saatlerine kadar sınırlı kalacak.

  • hknnn Bafra için konuşuyorum büyük ihtimalle DEK'lerin gelmesi 19 Ocak akşam saatlerini bulacak sistemin ilk saatleri çok boş gözüküyor rüzgar iyi değil.O gece bir 5-6 mm'lık DEK gelse bile sıcaklık sıfırın altında olacağınan iyi örtü görebiliriz merkezde.

  • Önce bir cephe yağışı olacak, bu cephe yagışı ile birlikte yağışlar yagmurdan kky ve sonra kara cevirsede hemen kesilecek. Ardından dekler baslayacak.

  • Önce bir cephe yağışı olacak, bu cephe yagışı ile birlikte yağışlar yagmurdan kky ve sonra kara cevirsede hemen kesilecek. Ardından dekler baslayacak.

    Cepheden sonra ilk DEK'lere kadar çok boşluk olacak modellere göre yarım günü bile bulabilir hatta geçebilir ilk DEK'ler, rüzgar hiç iyi değil sistemin ilk saatlerinde.

  • Üzerine çıkarsa nolur hocam?

    -35 ler gayet iyi. -30 lara çıkmasın diye dedim. -35 'lerde o radarda gördüğümüz sarı turuncu yer yer kırmızı renk ve tonlarını görebiliriz. Geçtiğimiz günlerde daha iyisini gösterdiği için (-39 'lar) öyle bir yorum attım sadece yani bir sorun yok.

  • -35 ler gayet iyi. -30 lara çıkmasın diye dedim. -35 'lerde o radarda gördüğümüz sarı turuncu yer yer kırmızı renk ve tonlarını görebiliriz. Geçtiğimiz günlerde daha iyisini gösterdiği için (-39 'lar) öyle bir yorum attım sadece yani bir sorun yok.

    Hocam Bafra ne olur bu sistemde