Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sistem bitti. Sistemi kısaca değerlendirirsek, kıyılar adına iş yapmayan, ama sahilden kuş uçuşu 5 km içerde şov yapan bir sistem oldu.

    Ens ve gefs'e göre -8 ile cephe yağışı çakışıyordu, bende ona göre tahmin oluşturdum. Hem bu çakışma olmadı, hemde soğuma gündüze geldi, öğlen saatleri gerçekleşen mecburi yer seviyesi ısınması benimde tahmininde yanılmama sebep oldu.

    Dekler devreye girdiğinde ise 700 hpa nem sorunu işi komple batırdı.

    Netice olarak, bende, 5-10 cm kar bekleyen mgm de yanıldık.

    Cm vadetmedim ama yazdığım her hangi bir cümleden ümitlenip hayal kırıklığına uğrayan herkesten özür dilerim.

    Kendi konumum adına iyi bir sistem oldu 30 cm kar var. Devamında yine kar yağmaya devam edecek. Bu süreç değerli bir süreç. Sistem öncesi yaylalarda bile kar yoktu.

    Son olarak aldığım kararla, tahmin ve analiz işini bıraktım. Çok yoruldum, yıprandım. Ailemden zaman çaldığïm oldu. O yüzden artık çekildim. Pırlanta gibi gençlerimiz var, onlar bu işe artık el atsın. Bayrağı devralsın.

    Forumda ve bölge konumuzda aktif olmaya devam edeceğim. Ama soru kabul etmek istemiyorum, anlayış gösterirseniz memnun olurum.

  • 16 sistemi 22 aralık sistemine benziyor sanki avantajımız ise soğuk bölgemize yeni bir soğuk gelmesi, bölge geneli şansımız yaver giderse sahile sıfır noktasında resmen bi karış kar alan yerler olur...

  • Hafta sonu olan sistem bu sistemden çok daha güçlü ve sürprizlere açık. Hatta Aralık ayı sisteminden bile daha güçlü bir sistem olacağını düşünüyorum. Ayrıca Orak, Grapuel, Thundersnow 😎 gibi ekstrem hava olaylarına tanık olabiliriz.

  • Özür dileyecek bir şey yok usta. Bence genel tahminlere devam etmelisin. cm sormak zaten bana komik geliyor. Sizin yazdıklarınız, genellikle teknik bilgiler ve fazlasıyla istifade ediyoruz. Bizim bölgede ısrarla bugün ne olacak, yarım saat sonra ne olacak, diye günde birkaç kez soran arkadaşlar var, kendilerini beklentiye sokup yağmayınca of pof yapıyorlar. Siz, bu sistem için ısrarla rakım sistemi dediniz, atmosfer çok kaotik bir ortam, Karadeniz'de kar yağması için birçok parametrenin aynı zamanda doğru noktada olması gerekiyor. Bence genel tahminlerinize devam edin, Saygılar.

  • Gelecek sistemlerde 500 hpa gayet iyi görünüyor ancak o görüntüye rahat 850 hpa da - 10-15 ler görmek isterdim - 8-10 bandında kalıyor, ha iş yapar mı yapar lakin 850 hpa neden tam olarak güçlü akmıyor bize

  • DoquKaradeniz28 Değerli hocam, kararınıza saygı duymakla beraber şunu belirtmek istiyorum. Konuda bölgemiz adına yorumlarınız benim için çok değerli. Atıp tutanlardan, dert yananlardan fırsat buldukça yorumlamalarınızı dikkatle okurum, takip ederim. Aldığınız karara üzüldüm. Benim nacizane fikrim azından soru yorum vs. dikkate almadan çıktılara göre analizlerinize devam etmeniz.. Kapısına kar yağdıramadıklarımız adına ben sizden özür dilerim. Saygılarımla.