Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam tabiki mevlâm bilir ama tahmin kısmında iyisiniz maaşallah sizi takipteyim 🤣

    Bu arada geçen hafta çarşamba gününden beri zor zamanlar geçiriyorum dualarınıza talibim önce göğüs ağrısı anjiyo ile başlayan süreçte şu sıralar korona belirtilerinin tamamını yaşayarak devam ediyorum testimiz negatif çıktı ama daha önce hiç yaşamadığım kadar sancılı bir hastalıkla uğraşıyoruz ailecek mevlâm şifa verir inşallah

    Çok geçmiş olsun hocam. Umarım bir sıkıntı olmadan atlatırsınız. Tekrardan çok geçmiş olsun :(3232

  • kasım ayının 2ci yarısı baya bir hareketli geçecek gibi görünüyor.kar seviyeleri dahada aşşağı seviyelere inecek.hiç beklemediğimiz sert bir sistemle karşılaşa biliriz.takibe devam.

    22-29 arasını mı kastediyorsunuz hocam.

    9-14 arasında da güçlü işaretler var. Tabi olursa ikinci kadar sert değil ama kar sınırını 500 metrelere indirecek potansiyel var -3 -4 girebilir. Batı Karadeniz -5,-6 alabilir.

    İkinci muhtemel sistem, yani sizin bahsettiğiniz döneme denk gelen, bence kar sınırını 200 metreye, hatta yer yer 100 metreye indirebilir. Spv mevsime göre çok güçlü, güzel soğuklar depoladı, dolayısıyla kaçak yapacak soğukta güçlü olacaktır. Bu tarihten birşey söylemek atmasyon olur ama, Kasım sonu -7;-8 görebiliriz coğrafyamızda.

    Şu ana kadar çok iyi gidiyor, yer mükemmel soğudu, yaylaları anlatmaya bile gerek yok, bugün sıcak cephe+güneyli kütle ve rüzgarla 20+ cm kar aldı Kümbet. Hemde 850 3 derece iken. O yüzden bütün odak noktamız 10-15 Kasım arası. Orda kar sınırını 500 metreye indirecek sistem yakalarsak sonrası zaten çorap söküğü.

  • DoquKaradeniz28 valla tayfun biraz hayalcilik gibi olacak lakin beklediğim soğuma gerçekleşirse kıyılarda bile kk yağmur görebiliriz dediğin gibi ilk sistem şartları baya uygunlaştıracağa benziyor denizlerde buyıl soğuma sıkıntısı olmayacak bu belli birde şu bikaçyıldır başımızın belalısı olan doğu kardeniz ab si pek bukış bizi rahatsız etmeyecek diyebilirim.kasım ayının ortasından itibaren uzun soluklu sistem detaylarınada gireceğiz şuan konuşmak için erken keza bazı küresel modeller Aralık ayına 4 tane sistem verdi benim esas netleştirmeye çalıştığım engüçlü olanı.yanlız şunu söyleyeyim Aralık ayında mutlaka güçlü bir sistem alacağız orası %90 sadece tarih aralığını şimdi kestirmek zor belli olunca gözlükleri takarız😎😎 bu kış çok şeylere gebe çooook..

  • Aradığım senaryoyu gem verdi. 10 Kasım civarı bu salınımın olması kuvvetle muhtemel. Fakat güçlü bir Hazar havzasına inme ihtimali var. Bu senaryoda önemli olan orta ve doğu Avrupa'da konumlanacak yükseğin ne direnç göstereceği. Dolayısıyla o tarihte Atlantik te oluşması muhtemel ab bölgesinin ne hızla doğuya hareket edeceği önem kazanıyor. AB doğuya hızlı ilerlemez , kuzeydoğu yönünde hareket gösterebilirse Balkanlar daki yüksek basınç güneydoğu-kuzeybatı istikametinde yayılıp, sistemi Karadeniz'e indirebilir. Diğer türlü sistem Hazar- Kazakistan havzasına iner. İhtimal: Hazar bölgesi %60, Karadeniz %40.

    Bugünden itibaren ecmwf güncellemeleri önem arz ediyor.


  • uzun vade parametreleri aralık ayını çoşturmuşta çoşturmuş çoştursun bakalım önemli olan bize hangisinin geleceği önce şu kasım ortası ve son haftasını geçelim bakalım bize artısı veya eksisi neolacak yinede bizim için kar alçak seviyelere nekadar erken düşerse bir okadar iyi olur.