Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bugün Ordu, Giresun ve Rize'de aralıklarla kuvvetli yağmur devam edecek Trabzon'da yağışlardan yararlanacak. Sinop ve Samsun ise yine akşam saatlerine doğru ıslanmaya başlayıp gece kuvvetli hatta çok kuvvetli yağışlara maruz kalabilir. Samsun'un batı kesimi bu sefer daha şanslı görünüyor.

  • Bugün Ordu, Giresun ve Rize'de aralıklarla kuvvetli yağmur devam edecek Trabzon'da yağışlardan yararlanacak. Sinop ve Samsun ise yine akşam saatlerine doğru ıslanmaya başlayıp gece kuvvetli hatta çok kuvvetli yağışlara maruz kalabilir. Samsun'un batı kesimi bu sefer daha şanslı görünüyor.

    Hocam bize de var mı ya birşeyler böyle iyi olmadı sadece yazılanları okumak :D

  • Şu bir gerçek ki deniz etkili yağışlarda Atakum, İlkadım ve Canik'in gerisinde kalıyor bu yıl Samsun denizden çok kütle alınca haliyle aradaki fark büyüdü bu şehir 9 Şubat 2020 vakası yaşadı Atakum'u bütün kütleler sıyırdı merkeze 20-25 cm kar örtüsü yaptı benim için en trajik olay sanırım


    Fark büyüdüyse ve geride kalıyorsa eğer bu attıklarım nedir o zaman ? 14 Şubat 2021 sistemi, oraj ve denizel yağışların olduğu sistemlerden karışık içerik paylaşıyorum.

    Ben verilerle cevap veriyorum foruma, aldığım yanıtlar Temel'in hava durumu tahmin taşındaki gibi oluyor.

    1-2 örnek gösteriliyor, ben fazlasıyla örnek göstermeye ve verilerle doğrulamaya çalışıyorum. İsteyene daha fazlasını da atabilirim.


    14 Şubat

    eyoh2ho.png


    15 Şubat

    8x19gh9.png



    9 Nisan

    8gl6tt8.png


    10 Nisan

    rjre4gk.png


    3 Haziran

    kse4qnf.png


    17 Haziran

    22zyvcw.png


    4 Temmuz

    so3snhl.png


    11 Temmuz

    tvufdir.png


    26 Temmuz

    7459c82.png




    Bu da düne ait 9 Ağustos 2021

    ogjejei.png




    Ayrıca 9 Şubat 2020 sisteminde buruna değil, Atakum istasyona yakın bir konumda oturuyorum ve kütlelerin sıyırıp merkez deniz seviyesiyle arasında trajik bir farkın olduğunu hatırlamıyorum.


    k08oppw.jpeg

    8oivpth.jpeg

    i9tr98r.jpg

    ncyvuku.jpg

    1snaoiv.jpg

  • gece 4ten beri hiç durmadan yağıyor dahada devam edecek mgmde şu anda 45mm gözüksede istasyon sabah 8 civarı yağış oldukça kuvvetli devam ederken uzun süre 28mm takılı kalmıştı

  • Eraay yağmur daha çok denizel etkiyle gelecek gibi duruyor iç kesimlerde önemli bir yağış yok kıyıdan ne kopup gelirse maalesef.

    -Jupiter- elimizde veri olmadığı için Temel'in taşı gibi oluyor paylaştığın İlkadım ve Canik verileri iç kesimde kalıyor kıyıyla alakası yok dün Samsun merkezin 50 mm aldığına yemin edebilirim ki alçak kesimlerde birçok yeri su basmış Cumhuriyet Meydanı dahil İlkadım istasyonu 23 mm ölçmüş yersen :) Atakum 28 ama tık yok hiçbir yerde. Ayrıca 9 Şubat'ta buradaki herkes şahittir sabah Atakum-İlkadım seferi yapanlar aradaki farkı görmüştür.


    Bir örnek


    Arşivden Orta Karadeniz konusuna bakarsan 800'lü sayfalarda o gece yaşananlar ve sonraki günkü birkaç karşılaştırmaya şahit olabilirsin.

  • Hocam Sinop taraflarına dün hiç yağış düşmedi.Bugün düşecek mi acaba ?


    Gréy

    Akşam beklediğim kütleler oluşursa kuzeye yakın kuzeybatı yönünden (bunun bir ismi vardı unuttum :D) gelecekler yer şekillerini de düşünürsek kütleler size göre çok doğulu oluşmazsa güzel bir yağmur yağacaktır.

  • Günler sonra terlememiş olarak uyanmak iyi geldi.Önümüzdeki günlerde AB istediğimiz konumda olursa 100+mm yağış alabileceğimiz bir potansiyel var.

    hknnn Hocam görmemişim mesajınızı dün gece boyunca güzelcene yağdı bu hafta aralıklarla yağış olacak gibi eğer sistem AB bozmaz ise yoğun yağış alabiliriz bu hafta.