Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • he he git samsundan yozgata da görürsün lanet şehiri.Sırf kar yapmıyor diye Samsun u lanetleyen gitsin zaten bi zahmet :)

    Sırf kar değil yağmurda yapmıyor ben de birkaç kez lanetledim pişman değilim :) Bu şehir 5 verse 10 alıyor bkz haziran bkz temmuz-ağustos arada dağlar kadar fark var 1 ay iyiydi 2 ay kötü


    Şu diyagramın çirkinliğine bakın Allah aşkına ip gibi her gün 27-29 derece en az %70 nem vaat ediyor.

    Diagramme GEFS

  • Bende inşallah bu lanet şehirden kurtuluyorum üniversite tercihlerime göre çorum tokat yozgat gibi şehirlerin gelmesi olası doğudaki şehirlerde olabilir her türlü samsundan iyidir

    Ben de Rize’de okuyacağım büyük ihtimalle Samsun’u şehir olarak özleyeceğim ama hava olayı bakımından 0 arayacağım ^^

  • 1 saat önce kıyıdan epey açıkta, az öncede kıyıya çok yakında suhortumu gibi bir şey oluştu sanırım. Gece fotoğraf kötü çıktığından net görüntü alamadım.



    9ofij9.jpg


    Nudfaj.jpg

  • Aynı anda yazmışız ahaahaha

  • Bende inşallah bu lanet şehirden kurtuluyorum üniversite tercihlerime göre çorum tokat yozgat gibi şehirlerin gelmesi olası doğudaki şehirlerde olabilir her türlü samsundan iyidir

    Gel Beraber Kar Kovalıyalım :)

  • Üçüncü hortum oluşuyor ,denizevlerinden atakentte doğru şuan.

    Edit : yüzeye ulaşamadan bitti, yarım hortum gibi.

    Bir tane yarım da ben gördüm denizden Canik tarafına doğru ilginç bir akşam yağmur dışında her şeyi görüyoruz bu yaz :)

  • Şu bölge hariç her yer ortalamanın altında yağış aldı yerel istisnalar olabilir genel görünüm bu şekilde. Temmuz 10'larında bir sistem geldi Batı Karadeniz ve Marmara'nın kuzeyinde iyi yağış oldu oralarda ortalamaları geçmiş olabilir ancak yağışlı gün sayısı bakımından her halükarda geride.

    3a24a.png

    Güneydoğu'yu gözden kaçırmışım bu arada Atakum ile İlkadım-Canik farkı da yansıtılmış bu haritaları genellikle başarılı buluyorum.

    Marmara

  • Güneydoğu'yu gözden kaçırmışım bu arada Atakum ile İlkadım-Canik farkı da yansıtılmış bu haritaları genellikle başarılı buluyorum.

    İstasyon sayısı arttıkça bu haritanın doğruluğu artacaktır.Harita daha hassas olacaktır.Mgm özellikle 2011-2018 arasında istasyon veri tabanını iyice genişletti buna bağlı olarak haritaların doğruluk payı arttı.Bu haritalarda alansal yağış verleri yansıtılıyor.Sanırsam bu metodun ismi Kriging metodu.

  • Bu Samsun’a kaç aydan beri yağmur yağmıyor orta röşüfdeki çiçekler kurumuş bozkır gibi gözüküyor^^

    Sana demiştim Samsun'u özleme yağmur yağmıyor sen de hafif yağmura şükredin demiştin buyur geldiğimiz nokta :D En son adam akıllı yağmur 22 Temmuz sabahı yağdı 25 Haziran'dan beri tek yağmur diyebilirim onun dışından hafif yağışlar çiselemeler oldu toprağa bir faydası yok.

    Bugünü atlatırsak serin bir döneme gireceğiz yarın öğleden sonra yağış kovalamaya başlarız yüksek ihtimalle yine boş boş bakarız mevsimlik tahminlerde cacık sonbaharda tehlikede 7 yılda 1 yaşanan kuraklık 2021'de kapımızı çalarsa şaşırmayın sadece konuşmak için henüz erken.

  • GFS'nin ani çarkıyla birlikte bu akşam için yağmur ihtimali güçlendi sınırlı alan modellerinin de çoğu destekliyor iyi bir serinleme sağanak alabiliriz Ordu'da gece saatlerinde kuvvetli yağış ihtimali bile var. Sonraki sistemimiz 13-14 Ağustos'ta.

  • Bol bol rüzgar yediğimiz yine bomboş geçen bir gün sistem her zaman olduğu gibi doğumuzda kaldı ne zaman kurtulacağız bu lanetten :(