İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sistem dediginiz bu muydu? Uykusuz kaldık uyumadık. Bir daha iyi muhteşem sistem geldiğinde insanlara haber edin .

    hocam siz bu rüzgarda Beylikdüzü'ne dek mi bekliyordunuz boğaz hattına inmiyor adam gibi

    Sistem kuşa döndü uçuyor 🦜

  • Bugün kuzey ve orta ilçeler için iyi güney sahiller için rüzgar yetersiz kaldığı için beklentinin altında geçti. Mesela sabah Ümraniye'de çimler arabaların üstü vs beyazlamıştı ve orta kuvvette kar yağışı vardı devamında Acıbadem'e geçtim hiç kar yoktu ve şu ana kadar hiç bir etkili yağış olmadı. Günün kalanında şehrin kuzey-orta kesimleri belki bir-iki yoklanabilir güney sahiller içinse finito artık açılışı iyi kötü yapmış olduk.

  • Şükretmek burda o kadar önemli bir konu ki sukretmeyi bilmezsek hiçbir şeyden memnun kalmayız. Mevsimleri yaratan Rabbime yinede çok şükür susuz kurak bir toprak olmasın inşallah şu cennet vatanımda dua edelim arkadaşlar. Gerginliğe gerek yok Allah çok büyük ol der olur bir sistem gider yenisi gelir herkese hayırlı günler 🙂

  • hocam siz bu rüzgarda Beylikdüzü'ne dek mi bekliyordunuz boğaz hattına inmiyor adam gibi

    Üstad boşa laf anlatma, bu insanlar twitter ortamından gelenler. Kendilerince haklılar, detaylı okumak yerine havaforum twitter hesabından gördüklerini tüm istanbul ' a etki edecek olarak algılıyorlar :) benim bile çalıştığım şirkette hava forum twitter hesabı takip edip aynı şeyi söyleyenler oldu bugün :)

  • Herkese selamlar. Foruma yaklaşık bir senedir üyeyim ve sizler gibi, kar sevdalısı olarak birkaç şey söylemek istedim. Öncelikle benim konumum Kadıköy. Son iki günüm forum, radar ve pencere üçgeninde geçti. Bulunduğum konumdan dolayı havada uçuşan anlık kar taneleri dışında pek bir şey göremesem de gayet mutlu oldum. Burada bulunan, farklı konumlardan farklı farklı kar görselleri paylaşan arkadaşlara da çok teşekkür ederim. Aynı şehirde farklı yağışlar alsak da o yağışları sizlerin paylaştığı anlık görsellerden takip etmek gerçekten çok keyif verici bir şey benim adıma. Gönül isterdi ben de güzel kar manzaraları paylaşabilseydim :)

    Bahsetmek istediğim bir başka şey ise, forumdaki bazı arkadaşların yağışı sanki forumda tahmin yapan hocalarımızın oluşturduğunu sanması :D bu ayrı bir komik durumdur. Gün doğmadan neler doğar arkadaşlar. Burada tahmin yapan hemen hemen herkes veriler ışığında olabilecek en muhtemel senaryoyu bizlere aktarmaya çalışıyor ve kimse "yüzde yüz" garantisi vermiyor. Bir bakmışsınız yağış ihtimali verilmeyen yerlere lapa lapa kar yağmaya başlamış. Bunun örneklerini de canlı canlı yaşamışlığım çok olmuştur. Örneğin geçen kış Denizli'de, radarda hiç bir şey yokken ani ve kuvvetli bir yağış olmuştu anlık. Bir başka örneğim ise yine Denizli'de, 7 Nisan 2015'te çok olmasa da araba, çatı vs. gibi yerleri beyazlatacak şekilde bir kar yağışı olmuştu. İstanbul'da da bunun gibi örnekler yaşandığına eminim. Velhasıl son söz de takdir de Allah'ındır. Buradaki hocalarımız arkadaşlarımız bize olabilecek en "muhtemel" durumları paylaşmaya çalışıyor, garanti vermiyor. Çok beklentiye girmeden, ümidimizi taze tutarak beklemek en hayırlısı bence.

    Lafı biraz uzun tuttum :) lisanımda kusur varsa affola. Herkese hayırlı günler, hayırlı işler. Saygılar.