İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gene mi başlıyoruz sabahlamaya pff, çatılarda kırağı olmuş o bile mutlu etti.

    Е́сли у вас есть вре́мя, что́бы ныть и жа́ловаться, зна́чит его́ доста́точно, что́бы всё измени́ть.

  • Yanliz soğuk ve sisten başka bir numara yok ortada,malesef. Gfs,ecmw ye uyup ,yağışlarida uçuruyor. Ocak ayıda,kurak giderse,kar yağışı bir kenara dursun,sıkıntı olur ciddi,ciddi.

    Allah merhamet etsin,susuzluk başka birseye benzemez,ins biran önce, yağışlar olur artık..

  • Kasım ayında olsak yine üzülürdüm şuna 23 Aralık diyagramı...

    Kar falan yok zaten de. Yağışta yok. Nasıl bir senedeyiz bilmiyorum. Koskoca sonbahar geldi geçti sprey yağışlı gün sayımız 4 5'i geçmez. Çoğu da sprey yağışlar. Ben ömrümde böyle bir sonbahar dönemi hatırlamıyorum. Ve bu patern değişecek gibi durmuyor.

  • merhabalar.Karalar bağlamak için erken değil mi sizce de.Ne zaman Aralıkta kar aldı ki doğru düzgün İstanbul.Koca 70 gün var önümüzde.Ocak 20 yi bilemiyoruz,şubat ayı muamma.Aralık ile Mart istanbul ićin istisnai durumlar harić ,neredeyse hep kısır değil mi.Bence ocak ve şubatı yaşamalı önce.Bu döngü bu kadar ısrarla bizi susuz bırakacak değil elbet.

  • merhabalar.Karalar bağlamak için erken değil mi sizce de.Ne zaman Aralıkta kar aldı ki doğru düzgün İstanbul.Koca 70 gün var önümüzde.Ocak 20 yi bilemiyoruz,şubat ayı muamma.Aralık ile Mart istanbul ićin istisnai durumlar harić ,neredeyse hep kısır değil mi.Bence ocak ve şubatı yaşamalı önce.Bu döngü bu kadar ısrarla bizi susuz bırakacak değil elbet.

    Mevsimsel tahminlere bak hocam. Son zamanlarda nokta atışı yapan Bünyamin bey verilerle açıkladı aslında. Şöyle söyleyeyim. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak ocak şubat. Ocak kurak geçecek bu aydan farksız. Şubat normallerde yağış olarak. Ilık kışlarda sert dalga yakalamamız lazım. Peki sert dalga gelme olasılığı nasıl... Pek iç açıcı değil çünkü sibirya ve arktik bölge kendi normallerinin epey üzerinde gidiyormuş. Yani işimiz kolay değil. Ama sabırla tabi ki bekleyeceğiz son ana kadar. Forum olarak muhabbetimize sohbetimize devam edeceğiz :)

  • Mevsimsel tahminlere bak hocam. Son zamanlarda nokta atışı yapan Bünyamin bey verilerle açıkladı aslında. Şöyle söyleyeyim. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak ocak şubat. Ocak kurak geçecek bu aydan farksız. Şubat normallerde yağış olarak. Ilık kışlarda sert dalga yakalamamız lazım. Peki sert dalga gelme olasılığı nasıl... Pek iç açıcı değil çünkü sibirya ve arktik bölge kendi normallerinin epey üzerinde gidiyormuş. Yani işimiz kolay değil. Ama sabırla tabi ki bekleyeceğiz son ana kadar. Forum olarak muhabbetimize sohbetimize devam edeceğiz :)

    Çok çok doğru.Lakin burada gerçekten bu işin ilmine haiz bir çok kişi ,forum canlı kalsın diye atıp tutmuyorlar.Her birinin doneleri var.Hani bence meteoroloji teşhis değil ,tahmin sanatı.Kaotik atmosfer tepemizde.Kurak gözüken senelerin nasıl kar yağdırdığına çokça tanık olduk.Yağışı bol senelerde kar yağmadığına da tanık olduk.Bir hastaya röntgen çeker hastalığını söyleyebiliriz.Ama atmosfere röntgen çekip kar yağmayacak diyemiyoruz.2017 en yakın örnek.Bu forumu uzaktan takip ederdim o zaman.Geçmişe bakılabilir ! 3 ocak 2017 günü yağış batıda kaldı,yağış neredeyse yok diyenler mi ararsınız.Sistem kuş oldu diyenler mi ,yoksa 7 ocakta şortla denize gireriz diyenler mi.Ama 4 günde bile modele hakim olamamışken sizin için demiyorum ama kışı bitiren arkadaşlar olması çok üzücü.

  • Kar küreme araçları yola revan olmuşlar

    Camı açıp dayıya seslendim ama pek anlamadı

    Hangi Modeli takip ediyorsunuz dedim

    İki hafta kontak kapatın gerek yok dedim

    BAM yada CFS galiba takip ettikleri model😀

  • Kışı martta bitirenler tamam. Hatta Şubat sonunda bitirenler de tamam. Ama daha aralığın 23 ünde kış bitirmek nedir yahu. Tahminler kötü gösterse de adi üstünde tahmin her gün değişiyor. Kim bilir belki 2 hafta sonra istanbul tarihinin en soguk gününü yaşayacağız haberimiz yok:)-- Günde 4 kere değişen modele göre kışı bitirmeyin derim.

  • Kar falan yok zaten de. Yağışta yok. Nasıl bir senedeyiz bilmiyorum. Koskoca sonbahar geldi geçti sprey yağışlı gün sayımız 4 5'i geçmez. Çoğu da sprey yağışlar. Ben ömrümde böyle bir sonbahar dönemi hatırlamıyorum. Ve bu patern değişecek gibi durmuyor.

    Patern değişince de tam değişşin şöyle bir İstanbul 15-20 gün 2m sıcaklığı 0 derecenin üstüne çıkmasın

  • Meteoroloji işi gerçekten nasip, belirsizlik işi.

    Fakat üç beş bilgi veren, ışık tutan tahminler de bildiğin kestaneye döndü.


    Yine de Ocak'tan bir şeyler bekliyorum ben.


    Son bir şarkı istiyorum senden atmosfer, son bir şarkı...

  • Kışı bitirmek denemez ama rutin denilebilir son 4 senedir aynı şeyler.Belirli bir düzene döngüye girdi sanki.Umarım bu döngü bozulur hala erken ama gelecek adına da olumlu gözüken pek bir şey yok bildiğim kadarıyla..Ocağın 2. haftasına kadar sıkıntılı gibi duruyor.Umarım her şey lehimize değişir..

  • Çok çok doğru.Lakin burada gerçekten bu işin ilmine haiz bir çok kişi ,forum canlı kalsın diye atıp tutmuyorlar.Her birinin doneleri var.Hani bence meteoroloji teşhis değil ,tahmin sanatı.Kaotik atmosfer tepemizde.Kurak gözüken senelerin nasıl kar yağdırdığına çokça tanık olduk.Yağışı bol senelerde kar yağmadığına da tanık olduk.Bir hastaya röntgen çeker hastalığını söyleyebiliriz.Ama atmosfere röntgen çekip kar yağmayacak diyemiyoruz.2017 en yakın örnek.Bu forumu uzaktan takip ederdim o zaman.Geçmişe bakılabilir ! 3 ocak 2017 günü yağış batıda kaldı,yağış neredeyse yok diyenler mi ararsınız.Sistem kuş oldu diyenler mi ,yoksa 7 ocakta şortla denize gireriz diyenler mi.Ama 4 günde bile modele hakim olamamışken sizin için demiyorum ama kışı bitiren arkadaşlar olması çok üzücü.

    Evet burda haklisiniz. Atmosfer bu, sürprizleri sever. Zaten bundan dolayı model sayfalarını sıkı sıkıya takip ediyorum. Tahminler belli evet kolay değil işimiz ama biz o sürprizi hep kovalıyor olacağız ki İstanbul sürprizleri sever. Bizler içimizde bir umut hep bekliyor olacağız.