Kış Değerlendirmesi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yazin ve sonbahar mevsiminde yapilan mevsimlik tahminler buyuk oranda tuttu diyebiliriz. Cogu mevsimlik tahmin sitesi Avrupa basta olmak uzere Turkiye'nin bir kisminida kaplayan bir yuksek basinc ongorduler. Nitekim beklendigi gibide oldu.


    Avrupa' nin hemen hemen tamami ve Rusya neredeyse kış mevsimini yasamadi.


    Sonaharda 2007 olabilir eger sansimiz varsa 2015 e de evrilebilir demistik. Nitekim 2007 ye benzer bir kis yasadik. 2007 kisindada dogu ve guneydogu bolgeleri daha sansliydi. Yine oyle oldu.


    Yinede avrupa veya rusya ile karsilastirdigimizda sukretmemiz lazim. Kiyi ege trakya ve istanbul haric ulke geneli fena kis gecirmedi.


    Rekor kiran pozitif Ao' ya ragmen elle tutulur birseyler gorduk. Pv inanilmaz gucluydu. Zaten dogru durust 1 kere zayifladi onda da guclu sistem aldik.


    Istanbul 300 400 km ile efsaneyi kaybetti. 500 hpa daki soguk cekirdek Sakarya' ya indi. Edirneye inseydi cok daha farkli seyler konusuyor olabilirdik. Istanbul 2018 de batiya 2020 de doguya kacirdi baba sistemleri. Kismetten ote koy yok.


    Sehitlerimize Allah'tan rahmet. Yakinlarina bas sagligi diliyorum.

  • Gelmiş, geçmiş olsun.Emeklerinize sağlık. Önümüzdeki kışlara kısmet. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, Ülkemize başsağlığı diliyorum.

  • Isaret fisegi yakildi. Subat ayinin ozellikle 2.yarisi ve mart ayinin ilk yarisinda Sibirya ekpresi kışa damgasini vuraccak. Azlağ gelecek dertler bitecek. Kotu gecen kistan hafizalarimizda hicbirsey kalmayacak. Sakince bekleyin.


    Subat 15-Mart 15 /scatisma2::341



    Yazmıştınız Semih bey. Yaktık bekliyorduk.

  • Konumunuz gördüğüm kadarıyla bu kış bayağı kar almış.Hiç almayan yerlere göre bayağı iyi durumdasınız.Şimdi gelelim soruma siz buna rağmen ne azlağı bekliyorsunuz?

  • Semih hocaya ben de sormuştum ...geçtiğimiz kişlarda bu denli tutmayan tahminler gelmeyen sistemler varken ..nasıl bu kadar emin konuşuyorsunuz ..umudun yoksa takip etme dedi ..bu endekslere gore kacari yok dedi ...Semih hocam artık atmosfer eskisi gibi değil ..kotu endeksle 8 Şubat sistemi geldi ..guvendigimiz endeksler çamura battı ..

  • Çok güzel tam yerine rast gelen isabetli bir analiz. Gerçekten Karadenizin yaşadığı efsaneyi Batı bölgeler yaşasaydı farklı konuşurdu burda insanlar. Evet azlağ benzeri sistem geldi ve karadenizli kardeşler keyfini çıkardı. İstanbul 3. Kışı boş geçiyor. Seneye inşallah.

  • Azlağ, Doğu Karadeniz'i yıktı, geçti resmen. Zaten hocanın tahmini tuttu. Sonuçta nereye vuracağı konusunda o kadar uzun süre önceden tahmin yapılamayacağını herkes biliyor az çok. Sistem geldi mi geldi sonuç olarak.

  • İstanbul 3 yıl oldu hatırı sayılır örtü yapmayan. Daha önceleri belki bir kış ara verir sonraki kış baba sistemi alırdı..Ama üç kış üst üste ilk kez şahit oldum..

  • Emek veren tüm üstadların emeklerine sağlık.


    Güzel bir bahar ve yaz mevsimi geçiririz umarım.

    Batı bölgelerinin kar yağışı için umutlarımız seneye kaldı artık.

  • AO NEGOYA İnmemeye adeta yeminli nao da ayrı havalarda efsane sistem alamadık zira ao az negatife incekti nao da aynı şekilde işte o zaman 1987 tekrarı yaşardık harika sistemi d karadeniz kaptı bir de düzce bolu.

  • AO NEGOYA İnmemeye adeta yeminli nao da ayrı havalarda efsane sistem alamadık zira ao az negatife incekti nao da aynı şekilde işte o zaman 1987 tekrarı yaşardık harika sistemi d karadeniz kaptı bir de düzce bolu.

    Aynen öyle hocam hafif negatife inseydi efsaneyi yaşardık