Beyaz Kış Bitmedi... 27 Şubat'ı Bekleyin...

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • wildleo1907 Hocam Hala Iç Anadolunun Kuzeyi Batisi ve Ic Ege Agirlikli Sistem Olmasi Konusuda Fikriniz Ayni mi

  • Asıl merkezinin marmara olacağını söylemiştim. Söylediğiniz bölgeler de etkilenir bu durumda evet. Ama asıl 500 ve 850 hpa soğuğu marmara üzerinde dip yapacak benim görüşüme göre.

    20 cm yeter bana fazlasinda gozum yok hocam

  • benim iriraz ettigim konu 87 mart mi geliyor acaba seklindeki laflardir.aslinda herkes icin gecerli fikrimce.inanin bana bir cogumuzda hayal kirikligi var hakli olarak.cogu tahmin tutmadi.olabilir tutmayabilir ama artik vu son donemecte daha ayagi yere basan yazilar yazilmali..tarantula beyi bende cnnturkten beri tanirim.kendine munhasir bir tavri vardir.ben begenirim begenmem.o benle ilgili.ben demistim tarantuladir hep benim gozumde kendisi:).yolu acik olsun tabiki herkesin

    87 Mart efsanesini degerlendirirken o dönemin meteoroloji bilimi teknolojisinde konuşmak gerekiyor. Eminim ki bu dönemki simülasyonlar olsaydı o sistemi de öyle 24 saat kala falan değil en geç 96 saat kala radarlarında gösterirlerdi. Her gelen Şubat sonu Mart başı sistemi 87 Mart olacak diye bir kaide yok. Zaten bu başlığın amacı da öyle bir efsanevi sistem beklentisi yaratmak değildi. Hicbir yerde de böyle bir ifadem olmamıştır. Ben diyorum ki belirttiğim tarihlerde Ukrayna Romanya üzerinden kuzeydoğu güneybatı rotali bir sistem beklentim var. ULL ye dönüşürse ki beklentim o yönde -12 -10 -8 şeklinde azalarak gidecek 4 gün marmaranin istanbul dahil kar almasına yol açacaktır.

  • wildleo1907 hocam bence mesele şu; tarantula arkadaş özellikle Semih hoca ve siz ne zaman konu açsanız gelip hemen kendi tahminini paylaşıyor. Sonra mesele oluyor. Bence hocalarımızın konusuna kimse şahsi tahminini paylaşmamalı, bunun için zaten konu var. Şahsi tahminler konusu. Eğer bu yönde uyarı yaparsanız kimsenin kalbi kırılmaz.

    Haklısınız ama ben bunu yapmam Hava_Forum de yapmaz. Biz öyle insanlar değiliz.

  • wildleo1907 Ustad İnşallah Dediğin Gibi Olur Marmara Güzel Bir Kar Alır // Konu İle Alakalı Değil Cevap Vermeye Bilirsiniz //Ama Bir Önceki Sistem Cephe Yağışı Baya Fazla Gösteriyordu Bir Anda Gitti Nedenini Anlıyamadım Aydınlanamadım Da Dediğim Gibi Biraz Daha Zaman Geçsin Dahada Güzelleşir İnşallah.

  • Sanırım artık konuyu açabiliriz yeniden. Umarım bu başlık altında sadece konuyla ilgili detayları konuşuruz.

    Üsrad tek bir sorum var. Son veriler ışığında zayıf bilgilerimle 25 Şubat'ta bir salınım görüyorum. Sizin beklediğiniz de bu sistem midir, yoksa arkasından oluşacak bir ikincisi mi? Yani ilkinin güçlenmesini mi bekleyelim, yoksa ikincinin modellerin radarına girmesini mi? Saygılar ve sevgiler üstadım.

  • Hocam bu kış ao ve nao nün pozitif seyretmesi, hatta son yılların rekorunu kırmasını neye bağlıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla bu yıl kuzey buz denizinde de buz miktarı önemli ölçüde arttı. Acaba doğa küresel ısınmaya karşı kendi tedbirlerini mı alıyor.

  • İşte bir umut, işte yeni hayaller...


    wildleo1907 Serkan hocam işte bizde ufacık bir kıvılcım bile bu sineriji ile aleve döndüreceğiz inşallah...


    Her zaman aynı tutku ile, atmosfer sevdalısıyız.


    Biz ne sistemler gördük 90 na giden, ve yine ne sistemler gördük direkten dönen.


    Yani bu ne demek oluyor hocam siz daha iyi bilirsiniz... Öyle kışı bitirip kepenkleri indiremekle o iş olmaz... İnşallah o sistem 90 na gol olarak gelecek... Olmadı mı, o zaman önümüze bakarız Mart'ta bekleriz. Yine mi olmadı o zaman oraj takip ederiz. Yazın ortasında süper hücre takibi yapırız. Hiç olmadı ABD de kasırga takip ederiz. Yani sözüm o ki herkese, bizde ki bu Atmosfer tutkusu bitmez tükenmez....


    Ve bu kış da inşallah #BizBuradaDemedenBitmez# batı bölgeler adına:)


    Üç sene bekledik dile kolay değil hocam... Yine aynı heyecan ile beklentimiz devam ediyor efsane bir sistem için...


    Ben bizde ki bu sineriji ile elbet bir gün o efsaneyi yaşıyacağımıza inanıyorum hocam...


    Bakalım hayırlısı olsun.

    Herkese iyi akşamlar,

    Kalın sağlıcakla...

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Hocam bu kış ao ve nao nün pozitif seyretmesi, hatta son yılların rekorunu kırmasını neye bağlıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla bu yıl kuzey buz denizinde de buz miktarı önemli ölçüde arttı. Acaba doğa küresel ısınmaya karşı kendi tedbirlerini mı alıyor.



    Görüştüğüm birkaç astronomi profesörü da bu bilgiyi doğruladılar. Güneş aktivitesi son 11 yılın minimum seviyesinde. Adım adım Dünya'nın ortalama sıcaklıkları düşecek. Küresel ısınma ortalama sıcaklığı 1 derece artırmıştı. Aldığım bilgiye göre 2050 yılına ulaştığımızda Dünyada ortalama sıcaklık, 2020 yılına göre 2 derece düşmüş olacak. Kısacası Mini Buzul Çağı geliyor.

  • Görüştüğüm birkaç astronomi profesörü da bu bilgiyi doğruladılar. Güneş aktivitesi son 11 yılın minimum seviyesinde. Adım adım Dünya'nın ortalama sıcaklıkları düşecek. Küresel ısınma ortalama sıcaklığı 1 derece artırmıştı. Aldığım bilgiye göre 2050 yılına ulaştığımızda Dünyada ortalama sıcaklık, 2020 yılına göre 2 derece düşmüş olacak. Kısacası Mini Buzul Çağı geliyor.

    Bu bilginin kesinligi nedir