🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar iyi akşamlar. Hastalığın ilk günlerinde baya dalga geçilen doktor oytun bilerek veya bilmeyerek doğru bir şey söylemiş o da gen. Evet insanlar vücutlarının ürettiği " tip 1 interferon" göre hastalığı ağır veya hafif yaşıyorlar interferon üretminiz yüksek ise hafif geçiriyorsunuz. Yaşı yüksek olupta kurtulan vatandaşların çoğu bu sebepten yaşı genç olup ağır geçirenler veya ailecek hafif ağır geçirenlerde bu sebepten sıkıntı yaşıyorlar.
    Aşı konusuna gelince niçin Çin aşısı denilen aslında (Çinlilerinde 3-4 tane farklı aşısı var) "Sinovac "isimli aşıya bu kadar önyargı var anlayamıyorum. Şirket diğer şirketler gibi başka virüsleri kullanıp(adenovirüsler: oxford ve johnson&johnson) veya tamamen yeni teknoloji olan ( Mrna: Pfizer ve moderna) gibi değil ölü yani inaktif virüsleri kullanıyor. Bu yöntem en kolay, en güvenli aynı zamanda dağıtımı da en kolay olan yöntemdir. Anlayamıyorum hem aşıyı bulan iki şirket moderna ve biontech bunların hiç bir aşı geçmişi yok, en ufak bir şey üretmemişler daha öncesinde, hem de tamamen yeni bir yöntem olan mrna kullanıyorlar ama herkes gözü kapalı güveniyor.
    Sinovac ın gittiği yol inaktif virüs türünün dezavantajı nedir dersek aşının buluşu daha uzun sürüyor.Mrna ları gördük 7-8 ayda geliştirdiler eski yöntem daha uzun sürüyor. Diyeceksiniz ki kardeşim bu yöntem hem daha uzun hem nasıl Faz 3 te o zaman, salgının ilk başlarında Şubat sonuydu sanırım Trump fauchi toplantı yapmışlardı burada diğer konuda izlemiştik, o zamanlarda sinovac çalışmalara başlamıştı çoktan. Birde son zamanlarda gördüğüm çalışmalarda bana büyük ümit veren sonucu 2003 te sars geçiren insanlar sars-cov2 ye de antikor geliştirmiş görünüyor. Sinovacın aşısının temeli ve zamanda da büyük oranda kısmalarının sebebi adamlar zamanında hastalık bittiği için yarım bırakılan ilk sars aşılarının çalışmalarını geliştirerek devam ettiler.
    Şu adreste (gerçi Nyt ve wikipedia'nın da var böyle sayfası ama) gayet yararlı takip listesi var.

    https://graphics.reuters.com/H…CINE-TRACKER/xegpbqnlovq/
    İşin özüne gelirsek seçme şansım olursa İlk önce inaktif virüs kullanan aşıları seçerim.Sinovac ta ilk tercihim olur,(ufak not, son faz açıklamalarında mrna veya viralvektör aşılar kadar yüksek antikor oluşturmadığı açıklandı sanırım takibe devam).Bu aşı brezilya da ölüm nedeni ile durduruldu, neticeside şu plasebo grubunda olan bir doktor bunalıma girip intihar ediyor, aşı ile alakası yok.açıklamabu yönde. Ankara Hacettepe'de yüksek kademede tanıdığı-çevresi olan varsa sorsun aşının deneme çalışmları oranın öncülüğnde gidiyor.
    Ha olmadı 2.tercihim ingilizlerden astrazeneca veya GSK olur.Oxford- Astrazeneca ortaklığında şempanze adenovirüsü kullanılarak yapılan aşının da temelinin eski sars çalışmaları olduğunu biliyorum. İkiside aşı konusunda son derece tecrübeli firmalar.
    Kısa vadede mükemmel sonuç verip uzun vadede ne olacağı katiyen kestirilemeyen mrna aşılarını ben vurdurmam.Vurdurana saygı duyarım neticede her hangi otorite değilim ama sırf Alman veya Us malı diye de gözü kapalı atlamamak lazım.

  • Şimdi yurduma bir milyon aşı gelecek. İki doz vurulacağı için 500 bin kişi istifade edecek. Acaba şanslı 500 bin kişi kimler. Bu rakam ankara’ya yetmez ,kavga çıkar.


    Aşının halka ulaşması yaz sonunu bulur. Aklıma aşağıdakiler , yukarıdakiler dizisi geldi. Dünya da hiç bir şey sırayla değil , maalesef para ile.


    Bugün belçika’ da ki arkaşımla görüştüm. Aralık ayında aşı olacağız ve bedava dedi. Bu mübarek aşılar, hangi şartlarla bize ulaşacak acaba.


    Aslında bu konuda fazla düşünmeye gerek yok. Amne hizmeti olması gereken testler bile ,ticaret metası oldu ise aşının da kaderi aynı olacak.


    Vatandaş sıra beklerken , birileri özel hastaneler de ,iyi miktarlar ödeyerek aşı olacak. Bu yorum burada kalsın zamanı gelince bakarız.

    2 Mal editiert, zuletzt von karasah ()

  • Maskesiz , mesajsız , özensiz , tüketime ve gezmeye tozmaya tahrik eden aptal diziler tam gaz devam ediyor

    Reytinglerde de birinci oluyorlar

    Böyle izleyici kitlesine böyle medya

    Böyle medya patronlarına böyle RTÜK

    Covidle mücadelenin içine eden TV’ler

    Virüsün tartışıldığı programlar bile 😷siz

  • Psikolojikman düşünme akışına bırak verdikleri ilacı kullan 5 veya 6 günde yerine geliyor yavaş yavaş kardeşim sabırlı ol. Çok geçmiş olsun.

    Sağolun hocam ailecek geçiriyoruz Babamla ayni semptomlara sahibiz şuanda gidişat ayni bu arada verdikleri ilaç derken hocam bize ilaç vermediler

  • beyin bedava. Maskemi takiyorum dışarı çıkıp mesafeli şekilde keyfime bakıyorum yakında gümüş iyonlu maskede alıcam. Maske takmak istemeyenlere sözüm devam edin.

  • Nasıl vermediler sen şuanda Covid19 hastası degilmisin pozitif çıkmadı mı sizin testiniz ?

    Test yapmadılar bir ekip geldi sadece evden çıkmayın kontrol ederiz dediler ilaç vermediler karantina verdiler ailecek o kadar

  • Bulas kaynağımız Merhum Anneannemdi hastane bizi aradı karantina verdi ekip yönlendirdiler test yapmadılar falan ilaç hiç vermediler sadece karantina 14 gün

  • Güzel açıklamışsınız hocam,Oxford'un aşısı da güvenilir değil kısmı felce neden olmuştu bazı deneklerde.Cin aşısı daha güvenilir geliyor.

  • ekipler asiri yogunluktan da bazi seyleri karistiriyorlar, akrabamiza test yaptiktan sonra ertesi gun tekrar gelip test yapmaya calismis ve ben ilk kez geliyorum buraya diye iddia etmis.


    Isleri zor, bunaldiklarini tahmin ediyorum Allah kolaylik versin..