🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yks yi turizm icin erkene aldik diye bir aciklama yapildimi ? Takip edemedimde mwrak ettim.

    Böyle bir açıklama zaten yapılmaz yapılamaz ama amaç belliydi ama şimdi okulların erken acilmasini aklım almıyor yapılanlar birbiri ile çelişiyor

  • İtalya 14 eylülde yoğun önlemlerle açılacağını açıkladı

    Yoğun önlem dedikleri veri saklamak olabilir. Avrupadaki veriler 1 aydır güvenilir gelmiyor bana,hiçbir şekilde kurallara uyulmuyor ama vakalar sürekli düşüyor.

  • okullar acilacaktir ama verimli olmaz hic bir sekilde..herkeste bir tedirginlik.velilerin bir kismi cocugu okula gondermek istemeyecek.cocuklar o sicakta asla maske takmaz..kendi okulumdan biliyorum.

  • Böyle bir açıklama zaten yapılmaz yapılamaz ama amaç belliydi ama şimdi okulların erken acilmasini aklım almıyor yapılanlar birbiri ile çelişiyor

    Eger ben veya sen yks yi turizm icin erkene aliyorsak okullari eylul sonu ekim basi acardik. Muhtemelen onlarda oyle yapardi. Demekki burada turizm icin yks one alindi yorumlarinin hepsinin yanlis oldugu ortaya cikti..

  • Yoğun önlem dedikleri veri saklamak olabilir. Avrupadaki veriler 1 aydır güvenilir gelmiyor bana,hiçbir şekilde kurallara uyulmuyor ama vakalar sürekli düşüyor.

    ABD'deki ırkçılık karşıtı protestolar yüzünden vaka sayısı çoğu yerde arttı ve hastaneye yatan/viruse yakalanan yaş ortalaması düştü.


    Aynı protestolar aynı kalabalıkla Avrupa'da da yapıldı.Ne hikmetse hiç artmadı.


    Avrupa sayıları gizliyor ki Dünya üzerinde gizlemeyen tek ülkenin ABD olduğunu düşünüyorum her ne kadar ABD'yi sevmesemde.

  • Biraz önce hindistandan bir işadamının 4bin dolara altın maske yaptırdığını paylaşıp yorum yapmamıştım yine yorum yapmayarak günün en fazla yorum alan resmi olan afrikadaki çocukların virüsten korunmak için kartondan maske yaptıklarını gösteren resmide buraya bırakıyorum

  • Yoğun bakım hasta sayısı


    5 Haziran: 592

    ..

    ..

    22 Haziran: 846

    23 Haziran: 893

    24 Haziran: 914

    25 Haziran: 941

    26 Haziran: 963

    27 Haziran: 984

    28 Haziran: 996

    29 Haziran: 1.018

    30 Haziran: 1.026

    1 Temmuz: 1.035

    2 Temmuz: 1.067

    3 Temmuz: 1.082

    4 Temmuz: 1.093

    5 Temmuz: 1.127


    yoğun bakım çok kötü

  • agiz ve burnu ayni anda kapatmadiktan sonra,maskenin bir anlami yok biliyoruz.bu sicakta ogrencilerimizin bu kurala uymasini beklemek hayaldir.devlet okullarinda siniflarda klima yok.ben kendi okulumdan ornek vereyim,inanilmaz sicak..oyle boyle degil..o sicakta maskeyke agiz ve burnu ayni anda kapattiramazsin kolay kolay..her ogrenciye bir ogretmende veremiyecegine gore,okul acilir ama verimsiz olur

  • cok zor bir konu..sen bir cocuga o maskeyi,tum gun agzindan burnundan cikarmiyacaksin demek kolay ama bunu kontrol etmek imkansiz..maske konusunun zorunlu olacagini sanmiyirum.bence devlet,okula baslayacak her cocugumuza test yapmali ve sonucuna gore okula gondermeli..mutlaka vardir bir caresi

  • icenow123  divane tamam haklısınız ben asla kısmına takıldım şöyle hayal edin sanki yaramaz bir öğrenci var söz geçiremiyorsunuz size saygısızlık yapıyor maske de takmıyor yani karşı çıkıyor her lafınıza o durumda öğretmenin elinden fazla bir şey gelmez zaten buradaki saksı lafım ironi yani öğretmenlerde bomboş durmayacak anlamında alındıysanız özür dilerim ben de eğitimciyim uzatmayalım bu bahsi.

  • Olur oyle seyler..keske kendisinin dedigi gibi kolay olsa cocuklara laf gecirmek...maalesefki ogretmenin neredeyse hic bir yaptirim gucu yok.hatta cogu zaman bizler suclu cikiyoruz ogrenci karsinda..