🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Avrupa'da vaka sayıları artışa geçecek gibi duruyor.


    Ya bu ülkeler daha yeni yeni düzeliyorken ne bu İtalya, İngiltere, Fransa, protestolar dünya geneline yayılmaya başladı

  • ne güzel söylemiş mehmet akif ersoy üstad medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar bunlar kendilerinden bahsederken medeniyetin beşiği olduklarını söylerler ama görüntülere bakınca amerika fransa italya vs bilinç yönünden bizden kat kat daha aşağıdalar bizdede bazı şeylere özen gösterilmiyor ama en azından hep beraber bir yerde toplanılmıyor

  • normallesecek bir sey kalmadi. Normallesmemiz , cok hizli anormal sekilde oldu. Guncel veriler , bilim kurulu dahil kimseyi tatmin etmiyordur diye dusunuyorum. Evet bir dusus trendi var ama tarih-vaka egrisi dogru yerde degil. Ustelik bu veriler tedbirli gunlerin verileri.


    Umudum , sicak havanin virus uzerinde etkisi , virusun mutasyona ugrayarak tehlikesinin bir nebze azalmasi ve yari yariya da olsa bilincli toplum.

    Haziranin ikinci haftasi ile birlikte gorecegimiz verilerin bize ne gosterdigini . Umarim korktugumuz gibi olmaz . Umarim iran gibi vaka sayilarimiz olmaz.

    Arefe günü yazmıştım bulaş oranının 0,70 bandında gezdiğini, 1140 civarı hasta açıklanıyordu o zamanlar. Şu anda 750 üzeri açıklandı, yani beklenen düzeyde ilerliyor gibi geliyor bana.

    Bir sonra ki haftanın önemini o yüzden söyledim, haftaya 550-600 günlük vakalara düşersek öngörülebilir seviyede kalmaya devam ediyoruz anlamı çıkar.

    Yok 1200-1500 bandına fırlarsak veya Allah korusun daha yukarısını görürsek tekrar bazı yasakları konuşmaya başlarız.

  • Arefe günü yazmıştım bulaş oranının 0,70 bandında gezdiğini, 1140 civarı hasta açıklanıyordu o zamanlar. Şu anda 750 üzeri açıklandı, yani beklenen düzeyde ilerliyor gibi geliyor bana.

    Bir sonra ki haftanın önemini o yüzden söyledim, haftaya 550-600 günlük vakalara düşersek öngörülebilir seviyede kalmaya devam ediyoruz anlamı çıkar.

    Yok 1200-1500 bandına fırlarsak veya Allah korusun daha yukarısını görürsek tekrar bazı yasakları konuşmaya başlarız.

    mayis ayi basinda yapilan degerlendirmeler de ay sonu gibi 400-500 gibi rakamlar heaaplaniyordu. Cok uzaginda degiliz . Aslinda burada rakamlarin anlamida yok.


    Benim sahsi fikrim haziran 15-20 si gorulmeliydi. Ekonomik cozulme oyunu bozdu. Bu konuda bizi yonetenler haksizda degil. Cunku acma dedigi esnafa bir sekilde yardim etmeli ama kaynak da kalmadi. Dolayisi ile ticareti saglamak zorunda.


    aslinda yoneticilerimiz ustlerine duseni ufak tefek hatalar ile basardilar. Hatta bundan sonrasi icin , saglik sistemi olarak gerekli onlemleri aldilar.

    Asil problem halkimizda. Ben kabul etmiyorum evde daraldim , bunaldim , hava alayim ,hapismiyiz , mezardamiyiz soylemlerini . Bunca ugras kimin icin .


    Maske takmayanlari , yanlis takanlari , mesafe nedir bilmeyenleri kabul etmiyorum. Bunca ugras niye verildi.


    Eger ki haziranin ikinci haftasindan itibaren beklentinin disinda bir artis olursa , bu durumun ilk ve tek sorumlusu halk olacaktir. Kimseye kizmayalim. Dunyanin en guclu ekonomileri bile, ulkelerini iki ay kapatamadi. Haddimizi bilmemiz lazim.

  • Kesinlikle katılıyorum, bir vaka artışında suç vatandaşın olacaktır.

    Ekonomik veriler artık çok kötü sinyaller vermişti bu sebeple normalleşme adımlarını anlayışla karşılamak gerek.

  • İÜ Tıp fakültesi dekanı yapılan antikor testleriyle ilgili olarak pozitif test oranı beklediğimizden çok düşük,toplumsal bağışıklığın çok uzağındayız dedi.

    Bağışıklık tarafından bakınca üzücü olabilir bulaştırma tarafından bakınca iyi olabilir sayı azsa bilmeden bulaştıranda az oluyor neresinden baksak bilemedim

  • Ben de bu bilim kurulu üyelerine ayar oldum arkadaş. Bir taneniz de çıkıp bizim söylediklerimiz kaale alınmıyor. Ben bu işte yokum demedi. Koca koca proflar ekrana çıkma uğruna susmayı tercih ettiler. Vallahi helal olsun.

  • Protestolar Avrupa ülkelerinin büyük çoğunluğuna sıçradı. Avrupa'da yakında vakalarda ciddi bir artış söz konusu olur.

    Fransa da gördüğüm kadarıyla ciddi kalabalık var protestolarda , 2. dalga çok fena vurabilir bazı ülkeleri

  • Buradan ve daha önceki karantina protestolarında da görüyoruz ki bazılarımızın sandığı gibi Avrupa ve Amerikan halkları da öyle aman aman çok bilinçli, çok medeni değillermiş. Oralarda da maskesiz dolaşan ya da maske çenede gezen azımsanmayacak insan var. Protesto bu zamanda en olmayacak şey.

    3 Mal editiert, zuletzt von Onur35 ()