🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar iyi günler, dün geceki açıklamalardan sonra artık gözümüz kulağımız, haziran 10-14 arasında olacak. Bakalım bu il sınır yasaklarının kalkması ne kadar etkili olacak.İnşallah büyük sıkıntı çekmeyiz.
    İstanbul'da oturan arkadaşlar bakın sizin için önemli ve güzel haber.


    Çapa olarak biliyordum ben adını ama İstanbul Tıp Fakültesinde antikor testleri başlamış.Durumu müsait olan bu konuyla ilgilenen, (bence gerçekten geçirdiğine inanan ama hastahane ye gitmeyen arkadaşlar özellikle) değerlendirin bu fırsatı. Bir telefonla arayıp sormakta fayda var. Ücretsizmiş, ha Güzel İzmir'im de olsa ücretli dahi olsa koşarak gider yaptırırım.Muhtemelen önümüzdeki 2-3 ayda bu testi sonuçları ile rahat rahat seyehat edebileceğiz.

  • Silverhand , Bafra'da kuralsizlik gerçekten çok can sıkıcı. Bu hafta sonu yasağından sonra hiç kural tanımamaya başlarlar bence. Bu süreçte küçük çocuğu olanlar çok iyi bilir ki hastaneye gitmek zorunda kalmak kadar zor bir şey yoktur. Bayramın ikinci gününden beri çocuk için hastanelerdeyim. Samsun'a götürdüm muayeneler için. Üst solunum yolu enfeksiyonu yaşıyoruz, bademcikler çok kötü. iğne verdi doktorumuz, şurubu içmediği için. Her gün Bafra'da özel hastaneye gidip vurduruyoruz. Yakın sayıldığı için yürüyerek gidelim diyoruz. Maskesizlerden kaçmak için resmen mücadele veriyoruz. Sokaklarda durum gerçekten sıkıntı Sadece hastanenin acilinde kurallar sıkı ve güzel işletiliyor. Kesinlikle içeride yığılmaya müsaade etmiyorlar. Çalışanlar tedbirli, girişte ateş ölçümü var.

  • Bugün 15-18 yaş aralığı 11.00 ve 15.00

    saatleri arasında dışarı çıkmayacak mıydı? 15 yaş altı çocukların da hepsi dışarıda ve çoğu da iznin 8'de bittiğini sanıyor. Dünkü açıklamayı herkes yanlış anladı herhalde bugünden itibaren sanıyorlar.

  • İçişleri Bakanlığının "20 Yaş ve Altı ve 65 Yaş Üzeri Kişilerin Sokağa Çıkma Kısıtlaması" konulu genelgesiyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 15-20 yaş grubu gençler, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlikle dışarıda olabilecek.



    Öte yandan, 18-20 yaş arasındaki gençler için kısıtlama serbestisi bugün son kez uygulanacak.

  • Ben ilk zamanlardan beri maske takıyordum.Mesafemi koruyordum.Beni korkak ilan ettiler arkadaşlarım.Salgın en yayıldığı zamanda ise sen haklıymışsın dediler.Şimdi yine abartıyosun diyolar komedi :D

    Medya nin gücü.ilerleyen zamanlarda iyice rafa kalkacak salgin.yine ölümler olur ama medya da pek yer almaz ikinci dalga diye biseye zaten inanmiyorim(hem bağışıklık hemde medyatik olayi kalmayacak).mesela eylul de belki gunluk yine 30 40 ölüm gercekleesecek ama haberlrde bile zor göreceğiz zaten ilk cikan yerlrden ufak tefek haberlr geliyir ama pek gundem olmadan gdiiyr

  • Bu test sonuçları kaç saatte çıkıyor acaba? Bizim patron test yaptırmaya gitti bugün sonuçları bekliyorum diyor. Hemen çıkıyor mu öyle?

  • yarin test sayisi duser dediler dusmedi

    Test sayisi artarsa hasta sayisi da artacak dediler artmadı

    Demekko bizim burda konustigimuz gibi olmuyor.

    Ha yinede rastgele test yapilmali mi yapilmali ama onda da bi sıkıntı var galiba yapmoyorlar

  • nigde de 14 gündür yeni vaka gözükmüyor.yogun bakimda ve solunum cihazına bagli hasta da bulunmuyor.

    Sadece taburcu edilmeyi bekleyen hasta var.

    Vefat eden hasta sayisi 6

    Kaynak:nigde kent haber

  • Bu test sonuçları kaç saatte çıkıyor acaba? Bizim patron test yaptırmaya gitti bugün sonuçları bekliyorum diyor. Hemen çıkıyor mu öyle?

    Yok hocam benim 2.5 gün sonra belli oldu test sonucum

  • New York Sağlık Departmanı tarafından yapılan araştırmada, virüsten etkilenenlerin sayısının resmi rakamlardan 10 kat fazla olabileceği belirtildi.


    Araştırma kapsamında, 15 bin yetişkinden kan örnekleri alınarak antikor testi yapıldı. Test sonucuna göre her 7 kişiden 1'inin, yani test yapılanların yüzde 14'ünün, Covid-19'a yakalanıp iyileştiği tespit edildi.


    Araştırmada elde edilen sonuçlar tüm nüfusa uyarlandı. Buna göre mart ayının sonlarına doğru New York'ta 2 milyondan fazla kişinin enfekte olduğu belirtildi.