🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Van'ın Edremit ilçesinde kalp krizi sonucu ölen kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Taziye sonrası 232 kişiye koronavirüs testi yapıldı 9 kişi ve 3 ailenin koronavirüs testi pozitif çıktı.

  • Hastanelerde belirgin bir rahatlama var. Yogun bakim ve entube sayisi azalmaya devam ediyor. Hatta bazi hastaneler eskisi gibi virus disindaki hastalarada bakmaya baslayacak. Gunluk 4 5 bin vakadan buraya geldik. Tepe noktasini gectik. Iyi kotu simdilik atlattik diyebiliriz. Bunun icinde hastaliga yakalanip kendi kendi iyilesen semptom gostermeyenlerde var. E tabi farkinda olmadan bulastirdiklar kisilerde var.


    Kontrollu bir sekilde ekonomiyi acmaya mecburuz. Parasi tum dunyada gecen abd bile ekonomiyi aciyorsa biz haydi haydi mecburuz. Adamlar dunya dolar bastigi halde issizlik 1 ayda 30 milyondan fazla artti. Bizim etimiz ne butumuz ne ki ekonomiyi hala kapali tutalim. Bunun sonunda toplumsal patlama riskide var. Ekonomik kriz olan bircok ulkede bana gore yazin bu toplumsal patlamalari gorecegiz. Italya ispanya basi ceken ulkeler olacak ve Avrupa birligi dagilma noktasina dahi gelebilir.


    Muhtemelenbekonomi tam anlamiyla acilinca vaka sayimiz artacak. Daha oncede soylrdim vaka sayisinin bence cok onemi yok. Onemli olan hastanelerin kapasitelerinin asilmamasi.


    Ilaci veya asisi olmayan bir hastalikta sonsuza dek kontak kapatamazsiniz. Gonul isterki 15 20 gun full yasak olsun ama hemen hemen imkansiz. Yasak bittigi gunden itibaren hastalik yayilmaya devam edecek. Hatta yasak bitmeden alisveris icin sokaga ciktigimizda bile. Ilac veya asi olmayinca boyle oluyor maalesef.

  • Çin Sağlık Örgütü: “Corona virüsüne karşı dezenfektan etkili bir yöntem değil. Gözlere, solunum sistemine zarar verebiliyor ve cildi tahriş edebiliyor.”

  • Bandladeş 1600 yeni vaka bildirdi ve kendi rekorunu kırdı bandladeş Dünya'nın en yoğun nüfusuna sahip ülkesi yani kilometre kare başına en fazla insan bu ülkede düşüyor kısaca yayılma önlenemez burda muhtemelen yeni merkezlerden biri olma yolunda ilerliyor

  • Bugün berbere gideyim dedim aramadanda gittim doluydu geri döndüm arayıp sıra alınıyormuş meğer haberim yoktu. Fiyatlarda değişiklik henüz yapılmadı galiba şuanlık eski fiyatlar diye biliyorum ama yakında bi artış gelecek büyük ihtimalle. Artık 40mı olur 50mi olur göreceğiz.

    Çorumda 10 TL :D