🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Temmuz-Ağustos aylarında eğitim olmayacağını belirtti Bakan.Ben doğru buluyorum.Evet -20 derecede kışın okula gidiliyor ancak içerisi -20 derecede olmuyor tabi ki okul içlerinde kalorifer ve sobaların olduğunu unutmayın.Ancak ben hiçbir sınıfta klima görmedim...Yani havaların 35-40 derece olması daha ciddi bir sorun yaratır sınıf içlerinde.

  • bız karı koca öğretmenız ve temmuz ve agustosta kesınlıkle saglıklı bır egıtım olmaz..hele kı benım calıstıgım okul yaz mevsımınde içerisi neredeyse 35 derecede..mayıs son haftasında öğrencılerın yuzde 20 25 ı ancak gelıyor..mıllı egıtım bakanının eylul ekım yuksek ıhtımal demesını daha mantıklı buluyorum.

    Einmal editiert, zuletzt von divane ()

  • Koronavirüse karşı 4 aşamalı plan

    Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bakanlık birimlerine gönderilen yazıda, 21 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı'ndan gönderilen e-postada CB Erdoğan'ın talimatı çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne sunulmak üzere "Normalleşme planı" hazırlıklarının başladığı belirtildi.


    Aşama 0 (Hazırlık Dönemi): 2-26 Mayıs 2020

    Aşama 1: 27 Mayıs - 31 Ağustos 2020

    Aşama 2: 1 Eylül - 31 Aralık 2020

    Aşama 3: 1 Ocak 2021 Covid-19 için aşının geliştirilerek uygulanacağı tarih (şayet 1 ve 2. aşamada aşı henüz geliştirilerek uygulanmamış ise).

  • Türkiye genelinde binlerce sağlık emekçisi kişisel koruyucu ekipman eksiği nedeniyle virüse yakalandı, onlarcası da hayatını kaybetti.

    Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyathanede çalışan 17 sağlık emekçisi de alınmayan önlemler, verilemeyen maske yüzünden koronavirüse yakalandıklarını söyledi.

    Tedavileri süren emekçiler virüse nasıl yakalandıklarını Evrensel'den Uğur Ökdemir'e anlattı :

    İşten atılma endişesiyle ismini vermeyen Uludağ Üniversitesi Hastanesinde ameliyathanede çalışan anestezi teknikeri, N95 maske ve gözlük gibi ekipmanların 15 Nisan'a kadar kendilerine verilmediğini söyledi.

    Covid-19 şüphesiyle test yaptıran bir arkadaşlarının hastane yönetimi tarafından "Test sonucu 1 gün sonra gelir" denilerek çalıştırıldığını anlatan sağlık çalışanı "Bu arkadaşımız test sonucu gelene kadar izole edilip çalıştırılmamalıydı.Bu yapılmadığı için virüs yayıldı.Bu arkadaşın hemen ardından onunla çalışan bir kişininde testi pozitif çıktı.O da test sonucu gelene kadar çalıştırıldı" diye konuştu.(DH)

  • Eğer eylülde telafi olursa yks tarihinde bi değişiklik olmaz herhalde?

    hocam bende bu sene sınava gireceğim daha da ertelemezler diye düşünüyorum tarihi ha tabi olağan dısı bi sekilde bu virüs gene bu boyutlarda devam ederse işte orasını bilmem işler karışır cidden

    Scientia potentia est

  • Adana, Mersin vb. sıcak ve nemli illerde, tarımda hasatların yapıldığı yerlerde temmuzda falan eğitim öğretim zor. Öğrenci gelmez bile düzenli olarak.

    Asıl sorun adana ve mersinde değil. Güneydoğu ve doğuda ama özellikle, şanlıurfa,mardin, şırnak bölgesinde. Uzun yıllar çalıştım urfada zaten 23 nisandan sonra öğrenci sayısı %70-80 lere varan oranda düşer sınıflarda ve mayıs ayının 10 undan sonra 30-35 dereceler ölçülmeye başlar hele haziran başından itibaren 2-3 haftalık süreç 35 in altında geçmez hemen hemen. Ama bir şekilde bu sıcağa ve zorluklara katlanıp temmuzun bir kısmında telafi eğitimi yapılarak bu iş tamamlanmalıdır. Virüs tehlikesinin geçmesi koşuluyla.Sonuçta hiç birşey kolay olmuyor.

  • Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa'nın yeni tip koronavirüs salgınının yol açtığı ekonomik krize karşı ortak bir çözüm bulamaması halinde Avrupa'nın geleceğininin olmayacağını belirtti.

  • Arkadaşlar bugün saat 14:00 ile 18:00 arası serverımız da bakım çalışmaları olacağından siteye erişim olmayacaktır.Herhangi bir değişiklik olur ise site içerisinden duyurusunu yapacağız.Anlayışınız için teşekkürler.

  • hocam bende bu sene sınava gireceğim daha da ertelemezler diye düşünüyorum tarihi ha tabi olağan dısı bi sekilde bu virüs gene bu boyutlarda devam ederse işte orasını bilmem işler karışır cidden

    25 temmuza kadar normalleşme olur zaten

  • Virologlara göre, eğer insanlık Covid-19 ile başa çıkar ve tür olarak stratejisini değiştirmezse, iki yıl sonra başka bir pandemiyle karşılacak. Çok sayıda virüs var ve bunlar insanlar için yenidir. Virüs veya parazit yeni olduğunda, genel olarak, organizma için çok tehlikeli ve ölümcüldür. Eğer bir tür olarak stratejimizi gözden geçirmezsek, pandemiler devam edecek. Bu pandemiden sonra, yaşam alanlarımızı nasıl koruyacağımızı anlamamız gerekiyor. (GG)

  • Avrupa Atletizm Birliğinden (EA) yapılan açıklamada, salgının henüz kontrol altına alınamadığı hatırlatılarak, Fransız yetkililerle gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda şampiyonanın iptaline karar verildi.(YAG)