🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ölüm oranı %2.18 şuanda güne göre artış var ama seyir Almanya gibi duruyor şuanda ama daha uzun süre var kontrol altına alınmasına bizde

  • Star TV de şuan prf. Dr. levent Yamanel canlı yayında . 10 Nisan'da olan 250-300 bin kişinin sosyal mesafeyi hiçe saydığını ve bunun yansımasını yarın ve cuma günü yansıyacağını söyledi . Fazla bir artış beklemediğini de iletti .

  • iyileşen sayısındaki artış devam ediyor bu pozitif anlamda önemli bir veri ayrıca vefat sayısı 2 gündür artış eğiliminde buda negatif anlamda bir veri ayrıca oranın hızla aşağı düşmesini beklemiyorum bu anlamda 15 ve üzerinden 12ler civarına geldik belki birkaç gün daha buralarda seyredebilir ardından oranı düşürebilirsek kontrolü sağlayabildik diyebiliriz. ne diyelim inşallah düşüş devam eder

  • Star TV de şuan prf. Dr. levent Yamanel canlı yayında . 10 Nisan'da olan 250-300 bin kişinin sosyal mesafeyi hiçe saydığını ve bunun yansımasını yarın ve cuma günü yansıyacağını söyledi . Fazla bir artış beklemediğini de iletti .

    Belirtilerin yüksek ihtimalle 14 günde ortaya çıktığı söyleniliyor bazıları 20 günde belirtisi oluyor bazılarında hiç belirti olmuyor ek olarak test sonuçlarının gelmesi 48 saat diye tahmin edersek neye göre bunu söylemiş merak ediyorum doğrusu benim tahminim en erken o cuma günkü tablo haftaya yansır

  • Star TV de şuan prf. Dr. levent Yamanel canlı yayında . 10 Nisan'da olan 250-300 bin kişinin sosyal mesafeyi hiçe saydığını ve bunun yansımasını yarın ve cuma günü yansıyacağını söyledi . Fazla bir artış beklemediğini de iletti .

    Semptomlar ortalama 6 günde başlıyor, Perşembe günü semptomlar çıkar. Ama test sonucu 2 gün sonra çıktığı için Cumartesi-Pazar günleri yansır Cuma gününün bilançosu.

  • Abilerim kardeşlerim biliyorum ben sadece aktardım sizinle aynı fikirdeyim verdiği cevaba şaşırdığım için sizinle paylaşmak istedim :D ilgimi çekti böyle demesi . 250 bin değil etkileşim . sadece İstanbul da bile o sayı iki katıdır .

  • Her gün açıklanan sayılar arasında anormal bir durum var mı ki ölüm oranı bir anda fırlasın yada bir anda dibine insin.Bugün 2 bin ölü açıklandı da bizim mi haberimiz yok.Bu sayılara neden bu kadar takılıyorsunuz arkadaşlar.Geçen gün de söyledim inancınız yok ise konunun ortasına inanmıyorum diye dalmaya gerek yok.Bu işi her gün düzenli yapan arkadaşlar var.İnancınız yok ise lütfen konu içerisinde karışıklık çıkarmayalım.

  • Birsey söyleyeyim mi geçen hafta en az 1 milyon kişi vardır sosyal mesafe tanımayan 250-350 bin yalan ha bu arada TBMM ara veriyor ama milletvekilleri maaşlarını tıkır tıkır alacak iki ay boyunca en azından maaslarini bir kısmından feragat edebilirler yani bunu bekliyoruz..

  • Vintersaga yarın bu saatte yine aynıları olacak çünkü aynı insanlar aynı tarz mesaj atmaya meyilli, bu işin çözümü sürekli konu dışına çıkan arkadaşları konudan yasaklamak, nacizhane bu tarz bir uygulama getirirseniz iyi olur, ben konuya aktif olarak yazmıyorum çok nadir benimle bağlantılı yazıların arkasından yazıyorum bunun dışında tipik bir okuyucuyum ama her gün bilgilendirme konusunda bilgi kirliliğinden konu dışı mesajlara kadar tonla mesaj atılıyor. Hazır yazmışken lütfen bir diğer konuda twitterdan alıntılanan mesajlar için bu konuda paylaşanların doğru bilgiyi aktarmada hassas olmalarıyla ilgili, ben bugünde daha önceki günlerde de fazlasıyla twitterda belli sayfaların her yazdığının paylaşıldığını görüyorum, bu da diğer bilgi kirliliği sebebi.


    iyi forumlar

    Samet adminim dünkü mesajım burada, bu arkadaşların yazmama gibi durumu yok çünkü maksat başka, nacizhane bu arkadaşları konudan uzaklaştırın, ben yine konuyu okumaya girdim 2 sayfa sayı oranı ve niye öyle olduğu konuşulmuş,..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Araştırma yaparken önüme çıkan bi siteyi sizlerle paylaşmak istedim.

    Daha önce paylaşıldımı bilmiyorum ama bakanın açıklama yaptığı sırada kullandığı haritaları Google Maps üzerine uyarlamışlar.Haritanın yoğunluk haritası olup yaklaştığınızda doğruluğun azalacağını,sokak-cadde bazlı yorum yapmanın yanıltıcı olduğunu belirtmişler.


    https://geomatic.org/koronavirus/

  • dikkatimi ceken biseu var hep ayni ulkeler gundemde

    Abd fransa italya ingiltere ispanya(gundemden dusmeue basladi) vaka cok olmadığı icin almanya da geri planda.

    Ama ne holanda ne isviçre ne diğer avrupa ülkeleri hic haber yapilmiyor nerdeyse.

    Hadi uzak ülkeleri anldik da bunlar niye medya da yok.

    Orda durumlar ne bildigimiz yok.bu forumda da dikkat edilirse diger ulkelrin pek verileri yok.

    Bunun bilerek yapildigini düşünüyorum