🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle 3 yakın akrabamı kaybettim. Şu sürece kadar belki 10 üzerindede pozitif akrabam var üç yakınım başta olmak üzere ölenlere Allahtan rahmet, Hastalara acil şifalar diliyorum. Ben bu süreçte baya üzüldüm, yoruldum halende devam ediyor modum düşük ama şunu belirtmek isterim bu hastalığın ilacı yada iğnesi ne zaman çıkar insanlar ne zaman kullanmaya başlarsa o zaman güvenirim yada mutasyona uğrar kaybolursa. Allah yardımcımız olsun birde sizlerden isteğim gönül isterki bir an önce bitsin ama gerçekten tedbirli olmak önemli bir an bile boşlandığında sıkıntı olacak seviyede kimse kimseyi kırmadan birlik içinde olursa çok iyi olur.

    Allah rahmet eylesin kardeşim, Rabbim hasta yakınlarınıza da şifa versin..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Sayın bakanın açıklamalarını zorlama ve önümüzdeki günlerde , vaka sayısı artış hızına bağlı olarak hükümete gelecek olan baskının ,biraz hafifletilme çabası olarak görüyorum.


    Zira iki gündür gelen düşük oran , bugün ki açıklamanın karşılığı olamaz. Rakamların ne kadar rasyonel olduğunun tartışıldığı ortamda , bir başarı algısı çokda gerçekçi olmaz.


    Öncelikle gerçek ölüm oranlarının , DSÖ ‘ye ve e-devlet uygulamasına ters düşmemesi lazım.

    Benim bile etrafımda test sonucu çıkmadan vefat eden , ama kayıtlara covid olarak geçmeyen tanıdıklarım var.


    Sonrasında filyasyon denilen olayın , anlatıldığı gibi , kore’de ki başarı ile uygulandığını da düşünmüyorum çünkü yine benim çevremde eve git ,evden çıkma denilen tanıdıklarım var. Yakın çevremde binasında pozitif sonucu çıkmış ev karantinasında olan, ama apartmanın karantinaya alınmadığı konumlar biliyorum.


    Tabiki bütün sorumluluk devletin değil , vatandaşımıza da büyük sorumluluklar düşüyor,

    Ama tabanı bu vatandaş olan ülkemin , tavanının da sağlam olmasını beklemekte , çok sağlıklı olmaz.

    Yapılacak tek şey disiplin içinde (gönüllü karantinaya) devam etmektir. Zaten kısa süre sonra kimin polyanna , neyin gerçek olduğunu göreceğiz. Eylül ayından önce beklentim yok.

    Einmal editiert, zuletzt von karasah ()

  • - İstanbul'dan Van'a giden ve ihbar üzerine Erzincan'da durdurulan otobüste 4 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı.(AG)


    - İBB Sözcüsü Murat Ongun, belediyede yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkan çalışan sayısının 471 e yükseldiğini ve 35 yaşındaki Kadir Kaya'nın hayatını kaybettiğini açıkladı.

  • Geçen 3 ayın bütçe gerçekleşme oranların , covid-19 nedeni ile daralan ekonomimize nasıl yön vereceğine dair ipuçları ;


    ocak : 21 milyar tl (+)

    Şubat: 7,4 milyar tl ( -)

    Mart : 44 milyar tl (- )


    yıl sonu bütçe açığının (-) 138,4 milyar tl olması öngörülüyor.

    Nisan , mayıs ve haziran aylarının , mart ayından daha fazla bütçe açığı ile kapatılacağını ön görmekde zor değil.


    Devletin gelir kalemlerinin ciddi azaldığı bu aylarda , gider kalemlerin de hiç bir azalmanın olmaması , üstüne hiç rasyonelliği olmadığı halde borsada ki yükseliş çok ilginçtir.


    Devlet ve millet olarak çok ciddi tasarruf tedbilerini düşünmeliyiz. Asli görev elbetteki devletindir.

    Einmal editiert, zuletzt von karasah ()

  • Trabzon'da bugün 158 test yapıldı.Bu testlerin 21 i pozitif çıkarken 8 kişi yoğun bakımda tedavi görüyor.60 kişi ise karantinada.(Haber61)

  • Vaka orani burdan tekrar 15 20 lere yukselmezse bakan hakli. Kontrol altina alinma duruma net bir sekilde var. Dolayli olarak pik noktasina yaklastigimiz sonucuda cikar. Bunda elestirilcek birsey yok. Veriler bunu soyluyor. ' bu verilerle gorunen bu' diyor adam. Sirf muhalif olmak icin bos yere attiginiz mesajlar siliniyor haberiniz ola.


    Italya gibi hicbir zaman olmayacagiz. Oncedende soyledim. Italya yaslilara gerekli mudahaleyi yapmiyor diye. Bir nevi genc-yasli nufus ayarlamasi yapiyorlar diye dusunuyorum.


    Ulke olarak bir yerden sonra her ne kadar istemesemde ekonomik aktiviteyi hareketlendirmemiz gerekiyor. Bizim burda patates sogan yok. En son olmadiginda 10 liralari gormustu. Eger tarimla ugrsanlari cesaretlendirmezsek uretim olmaz. Bu millet ne yiyecek ne icecek. En temel gidalar bile ates pahasi olur. Ondan sonra burda domatesin kilosu 10 lira olmus yazarsiniz. Bazi arkadaslarinda dedigi gibi bu ulke bu tur bir durgunluga max 2 ay daha dayanir. devaminda bircok yer batar kapanir. Issizlik artar. Talep azalir ancak enflasyonda artar. Stagflasyon meydana gelir. Ulke olarak suan buraya gidiyoruz. Iktisat okuyan varsa bilir. Stagflasyondan cikmak zor ve zaman isteyen birseydir. Ve devletin bu sarmaldan cikacak gucu yok suanda.


    Kotu gunler geride kaldi daha kotu gunler kapida capsleri tamda bu zaman icin yapilmis. Ekonomik olarak cok daha sikintili gunler yasayacagiz. O yuzden buyuk borclarin altina girmeyin. Ekmeginizi paylasin. Durumu olmayanlara gucunuz yettigince destek olun.

  • Her prof.dediğine bakarsak çok yorum çıkar.En son bir tv programın da kadın doğum uzmanı konuşuyordu. Haber bültenlerinde coronadan dolayı hangi doktoru bağlayacaklarını şaşırdı artık kanallar.Biraz kabuğa çekilip işi bilenler konuşmalı

  • Rusya Sağlık Bakanlığı Epidemiyoloji Uzmanı Nikolay Briko, Uzmanlar virüse karşı en başından beri 1.5 metre olarak bilinen bulaşma mesafesi ile ilgili verileri güncelleyerek, virüsün 4 metre mesafeden insandan insana bulaşabildiğini ifade etti

  • Her prof.dediğine bakarsak çok yorum çıkar.En son bir tv programın da kadın doğum uzmanı konuşuyordu. Haber bültenlerinde coronadan dolayı hangi doktoru bağlayacaklarını şaşırdı artık kanallar.Biraz kabuğa çekilip işi bilenler konuşmalı

    Hocam sonuna kadar katılıyorum artık iş reyting haline geldi herkes kafasına göre birşeyler diyor diyor demesinede şöyle birşeyde var twitter felaket tellallarıyla dolu ordaki yazıları okuyup felaket tellallığı yapanda çok adam twitterdakine inanıyor bakana yada bilim kurulu üyesi profösöre inanmıyor artık o kadar çok psikolojimiz bozulduki herşeyi kötü görüyoruz bu virüs işini bir şekilde atlatacağız atlatmasınada sonrası en az bu virüs kadar kötü olacak gibi duruyor mevlâm sonumuzu hayır eylesin