🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Böyle bir senaryo gerçekleşmeyecek. Virüsün ciddiyetini ve kendi haline bırakıldığında olacakları göstermek için söylenen bir korkutma stratejisi

    H1n1 250 günde ulaştığı rakama Amerika birkaç günde ulaştı grafiğini attım. Korkuttukları başına geliyor öyleyse...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Devletin son yıllarda geçirmiş olduğu badirelere bakınca eleştirilerin biraz acımasız olduğunu düşünüyorum sadece bu yıl terör operasyonları, deprem ve bu virüs belası bile ekonomimizde nelere mal oldu bilmiyoruz akl-ı selim lazım herkese.

  • Herkes fikrini söylemeli, konu para olduğu için elbette ki ekonomik yönü olan değerlendirmeler de olacak, yeter ki hakaret olmasın ve asılsız bilgi verilmesin, artık susma değil konuşma vakti..

  • Virüsün, en yakın her şey yolunda gitse dahi aşısı 12-18 aydan aşağı bulunamayacağı iletiliyor, şu an salgın tüm hızı ile devam ediyor, bir kaç aya yaza gireceğiz belki azalarak devam edecek (temenni)ancak güz mevsiminde ani sıcaklık dalgalanmasi veya insanların hafife almasi ile bu virüs tekrar hortlaması çok yüksek ya da mutasyona uğraymasi daha kötü veya daha hafif bir gecişe mi bürünecek, bence tedbiri elden bırakmamakta fayda var

  • Ortadan kaldırılması gereken ilk mağduriyet ,kısa dönem çalışma işsizlik aylığında ki 450 gün sınırının iptal edilmesidir.


    Şöyle düşünelim; iş buldunuz ve sekiz aydır çalışıyorsunuz. Tüm dünyayı etkileyen bir salgın sonucu ,iş yeriniz kapandı ve işsiz kaldınız .450 gün barajını kurtaramadığınız için ,belirsiz süre gelirsiz kalacaksınız ve en başa döneceksiniz.


    Bu şekide mağduriyet yaşayan binlerce insan var .empati yapmak lazım.

    👍

  • bu konuda eksikleri ya da yapilmasi gerekenleri soylemek siyaset veya devlet dusmanligi degildir.


    Tabiki kimsenin yetkili kisilerden daha iyi bildigine dair bir iddiasi yok, tersine bazi cok basit yanlislarin bile bile yapilmasi elestirilen.

  • Neden eleştiri yapılınca bir konuya yada bir karara kabul edilmiyor?Bu eleştiri kabul edilemezlik neden?(Eleştiri gerçek eleştiri olunca tabi).Kanal İstanbul projesini herkes beğenmek zorunda mı? Millet virüsle boğuşurken elde eldiven ağızda maske ihale yapılmak zorunda mıydı?Hadi onu geçtim gerekliliğine bir şey demiyorum da ihaleyi neden yaparsın ne acelesi var?Güncel terör belasından daha mı önemli? Güncel COVID-19 salgınından daha mı önemli? Geçtim bangır bangır her yerde Suriyelilere 40 milyar dolar harcadık demekle olmuyor o işler.Gün gelip vatandaş soruyor ona 40 milyar harcadın bana verdiğin değer bu mu diyor? Kimse OHAL meraklısı değil ama şartlar onu şart oğlu şart gösteriyor.Bugün sabahın 9 nda son günlerde görmediğim derece de kalabalık topluluğu vardı dışarıda.Hani gönüllü karantina ne oldu? Bile bile lades diyoruz.Her gün gelen verilerde aman pozitif oranı fırlamasın aman ölüm çok olmasın diye dua ediyoruz resmen ya.

    Sağlık bakanlığını bir kenara ayırıyorum geri kalan tüm kurumlar hükümet kurumları sınıfta kalmıştır.Bunu söylemek neden suç? Gördüğümüz bir aksaklığı söylemek neden suç?Eleştirmek neden suç? Anlamak güç anlayamıyorum adamın mesajlarında bir tane hükümet aleyhine eleştiri yok gelip burayı siyaset yapmakla suçluyor.Suçladığı mesaj da çok basit eleştiri mesajı.Yuh yani bu kadar gözü kapalı ne yaparsa yapsıncılık olmaz.

    Devletler her zaman vardır hükümetler gelip geçicidir.Bunun ayrımını yapamayan kişi sayısı o kadar da az değil.Buradan şunu da söyleyeyim eleştiri ayağına hakaret eden,her fırsatta ortalığı karıştıran mesajları ayırıyorum.Kendi sağlığım için yada ailemin sağlığı için endişe duyuyorsam ve bu endişe duymama sebep olacak etmenler var ise ben yada başkası bunu söyler.Bunu söylediği zamanda bunun adı siyaset olmaz bunun adı eleştiri olur.

    Artık şunu bir ayıralım eleştiri yapmak vatan hainliği değildir yada devlet düşmanlığı her eleştireni bu kalıba sokarsak bunun sonu gelmez.Tekrar söylüyorum benim kendi düşüncem beni bağlar hakaret etmeden eleştiriyi yapıyorsam kimse de buna bir şey diyemez.

  • burası her fikrini söyleme yeri mi? adı üstünde corona virüs konusu?? kanal istanbul ile suriye politikasıyla ne alakası var?

    Burda sizi hangi mesaj rahatsız etti ben onu anlamadım.Atılan mesajların hepsi virüs ile ilgili ve virüsün ekonomiye olası katkılarından konuşulmuş zaten.Hayır insanlar burda devlete emir verir gibi falanmı konuşuyor ? veya devletten daha iyi bildiğinimi iddaa etmiş ? Ben atılan mesajların hiçbirinin konu dışı olduğunu düşünmüyorum.

  • Şöyle bir yasak getirilse, her çalışanın bir görev kartı oluyor diye biliyorum. Çalışanlar mesai saatlerinde bu kartlar yanlarında iken çıksın. Çalışmayanlara sokağa çıkma yasağı uygulansın. Zaten işe katılım oranı %50, yarısı çıkmasa yeterli olur kanımca. Tabi polis askere büyük görev düşer takip için. Ve tabi büyük ceza uygulamaları lazım karara karşı hareket edenler için

  • Vatandaşın biri raporlamış yazdığımı varsın raporlasın sıkıntı yok. Burada her kişi beğenmediği mesajı raporlarsa konuda konuşulacak husus,okunacak da mesaj kalmaz. Elbette eleştiriler olacak bu dönemde herkes kendi canının peşinde ya siz neyin peşindesiniz bir düşünün bunu?

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • burası havaforum yerine muhalefet foruma dönüşmüş gibi. sözde virüs konusundayız ama maşallah yok suriye politikası, yok kanal istanbul, yok betona para yatırıldı...ya forum yönetimi de bu tarz konuşulmasını istiyor ya da mesajlar gözden kaçıyor heralde.

    Coronvirüsle ilgili yorum yapıyor burada millet siyaset felan yok.Konu dışına çıkıldığı zaman yöneticiler zaten siliyor konu dışı mesajları siz takmayın orayı o yüzden.

    Einmal editiert, zuletzt von Al1han ()

  • Forumun yönetime ekşi çöplüğünde hükümet yalakası diyorlar burada da yönetim muhaliflik yapıyor "muhalifforum" diyorlar.Cidden garip.İnsanlar işine nasıl geldiği gibi görmek isterse öyle görüyor sanırım.Yapıcı, hakaretsiz, düzgün eleştiriye bile karşı bazı arkadaşlar.Bu böyle olmaz.Her eleştiri yapanı vatan haini, düşmanı olarak görmesin lütfen bazı arkadaşlar aksine vatanı, insanı için endişelenen insanlar yapıyor eleştirileri forum üzerinden.Eleştirinin dozunu kaçıranlara bende karşıyım ama.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi aldığı yeni karar ile salgınla mücadele kapsamında yapacakları yeni projelere daha çok kaynak ayırabilmek için başta Park-Bahçe ve Fen İşleri olmak üzere salgınla mücadelede gerekli olan ihaleler dışındaki tüm ihalelerin geçici süreyle iptal edildiğini açıkladı.:)

  • Vatandaşın biri raporlamış yazdığımı varsın raporlasın sıkıntı yok. Burada her kişi beğenmediği mesajı raporlarsa konuda konuşulacak husus,okunacak da mesaj kalmaz. Elbette eleştiriler olacak bu dönemde herkes kendi canının peşinde ya siz neyin peşindesiniz bir düşünün bunu?

    Dünyada dengeleri değiştirecek, devletleri iflas ettirecek, hükümetleri devirecek potansiyeli olan, insanların topluca öldüğü bir olayda kim olursa olsun gerekirse eleştirilecek gerekirse övülecek.. susma dönemi bitmiştir..

  • Paniğe gerek yok ancak Köyde virüse rastlanmış. Büyükkılıçlı ile köy yakın olduğu için Ordan akrabası varmış Umreden gelmiş karantinadan salınmış ve onu ziyarete gitmiş bi tanıdık ve onada virüs bulaşmış. Bu demek olabilir ki 14 günden daha fazla kuluçka süreside olabilir. Karantinadaki 41 yerleşim yerinde benim köy var mı bilmiyorum açıklanması gerekiyor.

  • burası havaforum yerine muhalefet foruma dönüşmüş gibi. sözde virüs konusundayız ama maşallah yok suriye politikası, yok kanal istanbul, yok betona para yatırıldı...ya forum yönetimi de bu tarz konuşulmasını istiyor ya da mesajlar gözden kaçıyor heralde.

    İfade özgürlüğü kapsamında herkes eleştirisini yapabiliyor tıpkı sizin şimdi bunları yazan arkadaşları eleştirdiğiniz gibi, kimse kimseye hakaret etmiyor, saygı çerçevesinde içinde bulunduğumuz duruma neden düştüğümüzün nedenlerini ortaya koyuyorlar. Niye bundan gocunuyorsunuz ki? Yok yanlışsa yazılanlar hayır efendim suriyede biz şöyle yaptık kanal bize şöyle lazım, devletin kasası dolu hükümet sadece birlik beraberliğimizi testten geçiriyor dersiniz savunursunuz. Çok gerilmeyin tavsiyem.

  • Admin Bey son 5 sayfayı silseniz de temiz bir sayfa açsak. Corona dan ziyade farklı konular konuşuluyor. Bana ne bilmem ilin iptal ettiği ihaleden bana ne suriye den bana ne kanaldan

  • Admin Bey son 5 sayfayı silseniz de temiz bir sayfa açsak. Corona dan ziyade farklı konular konuşuluyor. Bana ne bilmem ilin iptal ettiği ihaleden bana ne suriye den bana ne kanaldan

    aslında sorun olan bir şey yoktu normal eleştiri yapıyorduk haklı olarak fakat eleştiriler bazıların zoruna gitti ve bu yüzden konu dışından çıktı maalesef