🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İstanbul dışarıda mı. Sabahtan beri metrobüs güzergahında yolculuk yaptım işim dolayısıyla. Ayakta metrobüs yolcusu görmedim. Hemen hemen herkes tekli oturuyor. İnsanlar gıda temini Vs. İçin tabiki dışarı çıkacak.

  • Şehirler arası ulaşım durmadı uzunköprü de dün ilk vaka tespit edildi istanbuldan gelen 80 yaşında bir kadında bulunmuş bu gün ise keşan da 4 yeni vaka ve 110 tane asker taburda çıkmış artık net onune gecilemez

  • İstanbul dışarıda mı. Sabahtan beri metrobüs güzergahında yolculuk yaptım işim dolayısıyla. Ayakta metrobüs yolcusu görmedim. Hemen hemen herkes tekli oturuyor. İnsanlar gıda temini Vs. İçin tabiki dışarı çıkacak.

    2 veya 3 sayfa önce 2 tane fotoğraf paylaşıldı görmediniz galiba onları ve burada fırına gitmek için dışarı çıktığımda eskisinden bile kalabalık görüyorum burayı virüs burda ki millete ters tepki yaptı galiba.

  • Bu gidişle hastane kapasiteli çok hızlı dolacak. Kapasiteler açıklanırken küçük bir manipülasyon yapıldığını düşünüyorum. Mesela türkiye geneli yoğun bakım yatak sayısı 42000 Bunun 20000 i Çocuk ve Yenidoğan Yoğun Bakım ve uyğulamada bu sayı bu şekilde hesaplanamıyor. Bir hastanenin örnek olarak 100 yogun bakım kapasitesi olsun bunun 3/2 covid için ayrılıyor. Normal poliklinik hastalarının sayısında azalma olsada covid-19 dışında yoğun bakım ihtiyacı bilimsel olarak azalmaz. 100 kapasitenin 30 u bu hastalar için ayrılmış olsun 60 yatak kapasitesi var 30 luk bölümün 20 si boşta olsa covid-19 tanılı hastalar bu bölüme alınamıyor. Bu algoeitmayla 22000 yoğun bakımın 15000 i Covid-19 için kullanılabilir (Bu Sayılara Özel Hastaneler Dahil)


    Normal serviste yatanlar içinse durum daha farklı 1) Covit-19 Pozitif Olanlar 2) Covid-19 Şüphesi Olanlar 3) Normal Servis Hastaları.


    Mesela Covid-19 Şüphesi İle yatan Haslar Herbiri Ayrı Odalarda Olmak Zorunda


    Bu Duruma Örnek Bir Hastanenin Servisleri için 300 Oda 600 Yatak Kapasitesi Olsada 100 Odası Covid-19 Şüphelileri için ayrıldığında sadece 50 Şüpheli hastaya hizmet verebiliyor. Covid-19 Pozitif Hastalar aynı odada kalabiliyor.


    Bu nedenle Yoğun Bakım Kadar Servis Hastaları İçinde Cok Ciddi Yer Sorunları Yaşanması Muhtemel. Mecburen Bazı Hastalar İçin Evde Karantina Uygulaması Şart Olabilecek.

  • İspanyada 2. İtalya oldu bi süre sayılar artarak yada bu seviyede devam edecektir. Yakında Almanya'nında o guruba katılacağını düşünüyorum yada Almanya bir şeyleri gizliyor sosyal medyada bazı Almanya'da oturan Türk vatandaşlarının dediklerine göre doğru düzgün test bile yapılmıyormuş çoğu yerde test yok deniyormuş. Fazla test yaptıkları hikaye yani bana öyle geliyor.

  • 2 veya 3 sayfa önce 2 tane fotoğraf paylaşıldı görmediniz galiba onları ve burada fırına gitmek için dışarı çıktığımda eskisinden bile kalabalık görüyorum burayı virüs burda ki millete ters tepki yaptı galiba.

    Birde İBB nin toplu taşıma sayısını azaltma durumu varki analayamadığım en büyük sorun burası. Mesala Metrolar normalde hafta arası 8 vagon iken şu an 4 vagona düşürüldü ki işe gidiş geliş saatlerinde ciddi yoğunluk var.

  • Birde İBB nin toplu taşıma sayısını azaltma durumu varki analayamadığım en büyük sorun burası. Mesala Mertolar normalde hafta arası 8 vagon iken şu an 4 vagona düşürüldü ki işe gidiş geliş saatlerinde ciddi yoğunluk var.

    Aksine Bu Sayının Arttırılıp Milletin Tıkış Tıkış Olması Önlenmeli!!!