🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu hastalıkta,bir ülkede hastalık ortaya çıktığında önce ölüm oranları yüksek oluyor haliyle sonrasından tedavi süreci yaklaşık 10 gün hatta daha da uzuyabiliyor sonrasında atlatılıyor gibi duruyor. Bu worldometer a filan baktığımda bazı ülkelerin Almanya isviçre başta olmak üzere Çin ( hadi rakamlar manipüle desek bile), Avusturya ölüm sayıları çok az hastalık sayısına göre yan tarafta durumu kritik olan insan sayısıda az. İtalya İspanya, İran niçin bu kadar darbe yedi? İtalya da Lombardy denilen kuzey eyaleti tek başına facia İtalya daki toplam hasta sayısının yarısını oluştuyor 30 bin kişi 4,1780 kişi vefat 1,100 kişinin de durumu kritik, ilginç yani hemen üst tarafındaki 2 ülkede örneğin avusturya da 5600 toplam vakada 30 vefat var 28 de kritik durumda olan var keza isviçrede 10537 vakada 149 vefat 141 de drumu kritik var.Bu işin matematiğini ben mi yanlış yapıyorum yoksa İtalya ve İspanyayı bu kadar diğer ülkelerden ayırıp kötü yönde etkileyen olay nedir ?
    Sadece kötü düşünmekte olmaz sayıları ülkeler bazında incelediğinizde aşağı yukarı 1 ay civarında hastalığın en tepe noktasına eriştiğini görebiliyoruz. Hastalık ülkeye girdiğinde artışlar sırasıyla vaka sayısı ölüm oranı en sonda iyileşme olarak artışa geçiyor düşüş oranlarında da düşüş ilk vaka artış oranı sonrasında ölüm oranı yavaşça düşmeye başlıyor.İtalya ve İspanya eğer rakamlarda saklama yapmıyorlarsa tepe noktayı görmüş gibiler. İspanya gerçi biraz daha aralarında bir hafta gibi zaman görülüyor.İtalya yavaş yavaş kontrol altına alacaktır.
    Şimdi Almanya, avusturya isviçre tedavide neyi doğru yapıyor ispanya italya neyi yanlış yaptı biz napıyoruz bu soruların üzerine düşünmek lazım.Şimdi kimse bana kalkıpta almanya çok test yapıyor vs demesin, tamam test çok yapıyor ama ölü sayısı belli kritik durumda olan hasta sayısı belli
    *****

    Bu arada çok önemli bir olay bildiğim kadar ile amerika ile uçuşlar devam ediyor.ALLAH AŞKINA Durdursunlar Amerikayla olan uçuşları. Bakın mal ürün gelebilir gerekli önlemleri alarak o konuyu halledebiliriz ama. Özellikle new york patlama yaşıyor uçuşlar devam ediyor. Benim buradan başka çok aktif kullandığım bir sosyal mecra yok. Bunu dile getirin arkadaşlar. Önemli bir konu.17:31 itibari ilede bilet satışı var THY nin sitesinde

  • bu virus salgını biz insanlar icin ne getirdi ne götürdü bunu zaman gösterecek. Kayıplarimiz var Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun insallah. Şahsi fikrim bu salgınin kuresel ısınmaya cok buyuk etkisi olacagi yonunde. Fabrika bacalarından gaz cıkmıyor arac kullanimi yuzde 55 dustu yani ekzos gazı daha az. Biz insanlar icin mucadele sebebi olan bu salgın doga icin kendini toparlama fırsati gibi. Hayır gördüklerinizde şer şer gördüklerinizde hayır vardır diyor kitabimizda. Tedbir bizden takdir Allahtan.

  • Bakalım okullar için ne karar cıkıcak. Dönem bitiyor çünkü ya herkesi geçircekler yada temmuzda okula gidilcek

    Düşüncem, MEB ve YÖK okullarına en az 2 hafta tatil verirler.


    Yazın okula gitme olursa kurban bayramında önce olur. Bayram günüde tatil olur.


    31 TEMMUZ CUMA KURBAN BAYRAMI 1.GÜNÜ.

  • Düşüncem, MEB ve YÖK okullarına en az 2 hafta tatil verirler.


    Yazın okula gitme olursa kurban bayramında önce olur. Bayram günüde tatil olur.


    31 TEMMUZ CUMA KURBAN BAYRAMI 1.GÜNÜ.

    Yalnız nasıl olacak ramazan geliyor oruç tutacaz ve biz son sınıfız 21 haziran yks var temmuzda okul olmaz bence


  • Çin'de yaşayan Türk videoyu izleyin.Çin tamamen durdurdu salgını.Sadece yurt dışından dönen vatandaşlarda görülüyormuş.Sokağa çıkma yasağı kaldırılmış insanlar maskelide olsa sokakta dolaşıyormuş.Müzeler kafeler restoranlar vs. çoğu yer açılmış.Hatta Nisanda okulların açılması planlanıyormuş.

  • Corona da ateş yüksek ihtimal oluyor. Senin gösterdiğin boğaz ağrısı dışında bende de şuan da gösteriyor . hastalığı kaç günde atlatmıştınız?

    yaklaşık 8 gün çok şiddetli öksürük vardı son 3 gün burun tıkanıklığıda oldu ve bitti