🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ülkemizde durumlar hiçte içaçıcı değil virüs gelişmelerdende görüldüğü üzere çok hızlı yayılıyor rabim sonumuzu hayırlı eylesin.yaşlılarımızın çoğu tehlikenin farkında değil galiba dışarda gençlerden çok nedense yaşlılar geziyor.böyle giderse bu işin sonu sokağa çıkma yasağıyla karşılaşırız durum bunu gösteriyor malesef

  • Öncelikle Allah yardımcınız olsun sormak istediğim bir soru var eğer hasta olan biri özel hastaneye giderse ücretli mi gidiyor?

    Bu genelgeden önce evet ama şimdi işler değişti Türkiye'de artık tüm hastaneler devlet hastanesi

  • Hocam o zaman dışarıdakilerre özellikle üreten-çalışan kesime olabildiğince FFP2 ve FFP3 maske dağıtılıp sağlığınız için takın denecek G.Doğu Asya ülkelerini örnek almalıyız.

  • Hocam o zaman dışarıdakilerre özellikle üreten-çalışan kesime olabildiğince FFP2 ve FFP3 maske dağıtılıp sağlığınız için takın denecek G.Doğu Asya ülkelerini örnek almalıyız.

    Aynen katılıyorum ilaveten çalışanlar için işyerleri yaka ya da boyuna asılan tanıtıcı kartlar hazırlayabilirler ve takmak mecburi olur. Takmayanlar para cezası filan öderler.

    Yine de bence sorun işletmelerin ne tür önlemler alması gerektiğinin iyice tanımlanması.

  • O saydığım kitleden aşırı fazla tanıdığın var muhtemelen çünkü en başından beri yazdıklarım ne hikmetse sadece SİZE batıyor. Bu şekil devam edin bu forumun yıllardır olan duruşunu herkese karşı değiştiren birisiniz sadece.

    Mesajlarının rapor edildiğini belirteyim. Raporlanmasada insanlık dışına çıkan yorumları silebiliriz buda bizim görevimiz. Diğer cümlelerine yorum yok boş laflara karnım tok

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Konuyu uzatmayalım arkadaşlar, ülkecek gerginiz ki bunun psikolojik etkileri de var. Mübarek gün birbirimizin kalbini kırmaya değmez.
    Silinmesi gereken mesajlar silindi.


    :saint:

  • Burada bulunanlar belirli yaşın üzerindeki kişiler, lütfen anne ve babalarınızı her gün en az 2-3 kez uyarin dışarı çıkmamalarını söyleyin , TV ler yada başka kaynaklari ciddiye almayabilirler ama evlatlarını ciddiye alırlar, özellikle ailenin en büyük evladını

  • ha birde sokağa çıkma yasağıyla ilgili olaya ekonomik yönüyle bakacak olursak ülkede hemen hemen hersektörün duracağını varsayarsak bu çok zor bir karar olabilir özelliklede devletimize bu konuda ağırbir yük binecektir.bilindiği üzere bizim ekonomimiz bir abd veya almanya veya italya gibi değil.hükümet bu kararı alırken mutlaka bunu gözden geçirecektir.

  • Avusturya yaklaşık 7-10 gün önce dışarıda 5 kişiden fazla insanın bir arada bulunmasını yasaklamıştı. Bu direk önemli bir sonuç vererek vakaların artışını ciddi azaltmıştı. (Yanlışsam düzeltin lütfen.)


    Benzeri önlemler kesinlikle bizim için düşünülmeli. Mangalı vs. geçtim, onlarca kişi bir arada hala asker uğurlayabiliyorsa sıkıntı var.


    Önlemler önce kendimiz sonra ülkemiz için. Lütfen dikkat edelim. Tabi bunu foruma yazmakta pek fayda etmez, buradaki hakim düşüncede bu yönde fakat yazmış olalım.


    İyi forumlar, iyi geceler.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • bızım toplumuzun en kötü huylarından bırısı maalesef tamamane kaderci olmasıdır.allah ne yazdıysa o olur mantıgı hala ve hala cok yaygın ve asla duzeltemıyoruz.tedbırını al takdırı allaha bırak lafını gelde cahıle anlat yani.