🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bizim insanımızı hepimiz az çok biliyoruz testi negatif çıkanlar rahatlayacak bende yok diye ortalıkta cirit atacak..Testler boşa yapılıyor kitlee boşa gidiyor.

  • Kafadan şunu yazın zaten, test sayısı arttıkça vaka artacak, endişelendirmesin normal zaten bu süreç. Ancak benim aklıma takılan yer 10binlik ilk umre ekibi bunlar önlem alınmadan dağıldılar, içlerinden ne kadarı hasta kimdir nedir bilmiyoruz ve şuanda yaşadığımız artışlardan da bence bunlar sorumlu. Ölenlere bakınca da umre takımından olması yüksek ihtimal..

    Benim aklıma takılan başka bir şey daha var hocam. Tabi yine Aytaç Yalman özelinde olup, oradan genişleteceğim.


    Aytaç Yalman'ın korona sebepli öldüğü ve hastalanmadan 3 hafta önce İran'da olduğu, hastalığı da oradan kaptığı söyleniyor.

    Hatırlarsanız, İran da corona vakaları görülmeye başladıktan ama sınırlarımız henz açıkken 25.000 civarında İran'lının

    Türkiye'ye giriş yaptığını biliyoruz. Eğer Aytaç Paşa bunu İran'dan kaptıysa ve İran da corona mevcut ise, İran'dan gelen 25.000

    kişi bana kalırsa Umre'den gelenlere göre daha büyük risk. Bu gelenler nereye gitti?

    Sadece Van,Ağrı, Erzurum gibi yerlerde mi kaldı, yoksa İstanbul gibi büyük metropollere de gittiler mi?

  • Hemfikiriz abi fakat şu da atlanmamalı: %50 hasta olan küme ile %10 hasta olan kümeler içinde test yaptığımızda A kümesinde çok daha yüksek pozitif sayıda test geleceği olasılık bilimince bellidir. Bu da gelecek adına yani toplam vaka için en azından fikir verecektir diye düşünüyorum abi. Vaka-test oranının bence en büyük önemi budur yoksa tabiki bir tehlike olmadığı anlamı asla çıkarılamaz.


    Önlemleri uygulamak ve hatta gerekliyse ileri taşımak şart. Yoksa günlük 3xx civarı artış büyük bir risktir.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • ben balikesirdeyim,annem 77 yaşında memlekette nazillide ve yalnız yaşıyor,bir hafta önce ona yaşamak istiyorsan dışarı çıkma,eve kimseyi kabul etme dedim,yaş 77 ama bilinçli,eve kapandi o gündür evde,allah yardımcımız olsun.

  • Sokağa çıkma yasağı getireceksin en hızlı şekilde, Hastalık belirtisi gösterenler durumunu bildirecek covid-19 merkezine ve sokağa sadece bu durumu taşıyanların hastane süreci olacak. Onun dışında kim varsa evinden dışarı çıkmayacak.

  • Bizde pandemi hastanesi olduk.

    Zaten hazırlık vardı dün ve önceki gün.

    Allah yar ve yardımcımız olsun hepimizin.

    Ne olur evde kalın kardaşlar.

    Öncelikle Allah yardımcınız olsun sormak istediğim bir soru var eğer hasta olan biri özel hastaneye giderse ücretli mi gidiyor?

  • Arkadaşlar müdahele etmeden uyarıyorum. Halkımızda kurallara uymayan yaşlı ve başına buyruk hareket etmeyi seven bir kesim olması size onlarda ölsün gitsin demenizi gerektirmiyor. Ölenlerde olursa bizim insanımız, amaç onlarında akıllarının başlarına gelmesi gelmiyorsa devlet tarafından zorunlukla getirilmesi ve sokağa çıkmamalarının sağlanmasıdır.


    Umreden gelenler, yaşlı inatçılarımız vs bu kitleye hakaret ve kin besleyici ithamlardan uzak duralım. Bu şekildeki görüşler yapıcı değil yıkıcıdır.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ben ülkeyi yöneten otorite olsam ;


    Mesela sokağa çıkma yasağı konusunda bir karar almakta çok zorlanırdım. Basit bir kaç örnek işte:


    Karantinadan kaçmaya çalışan umreciler, banklarda oturan, kahveler kapalı bile olsa sandalye atıp iç içe muhabbet eden yaşlılar, toplu ulaşıma takılan yaşlı grubu, bugün galiba Urfa'da caminin kapısını kırıp namaz kılmak isteyen vatandaş.

    Bu insanları evlerine bir gün sokun, ikinci gün ciddi anlamda olaylar çıkar bu ülkede.

    Kimse de inanın para cezası filan iplemez. Belki de yasağa uymayanı çekip vurmak gerekir Çin gibi.

    Bu bakımdan Sokağa çıkma yasağı çok zor bir karar.