🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bana da atıldı arkadaşım tarafından. Doğru diye düşünüyorum.

    App uygulamalarında çok rahat yapılıyor bu belgeler . Diğer yandan misal lokantalar kapanacaksa önceden haber vermek gerekir diye düşünüyorum elinde bozulacak malı olan vardır yada tedbir alınacak bir durum bekleyip göreceğiz

  • ALINTIDIR. YAZI BANA AİT DEĞİL.


    "İtalya'da durum nasıl bu raddeye geldi? Bir İtalyan'dan dünyanın geri kalanına: Ne olacağı hakkında hiçbir fikriniz yok."


    İtalya’da neler olup bittiğini Reddit’te bir İtalyan’ın yazdığı yazıyı çevirerek aktaracağım. Olayın başından buralara nasıl geldiğini, vakaların ve ölü sayılarının nasıl bu kadar hızlı arttığını anlayacağınıza ve buna göre önlemlerinizi alacağınıza inanıyorum. Yazıyı kaleme alan Reddit hesabı Reddit adminleri tarafından teyitlenmiş ve yazı da teyitli olarak üstte tutuluyor.


    Yazının orijinal adresi. https://www.reddit.com/r/China…ce=share&utm_medium=web2x Başlıyoruz.


    Korku tellalı veya abartılı olduğumu düşünen herkes için - sadece neler olduğunu bildiriyorum, insanları bilgilendirmeye ve uyarmaya çalışıyorum.



    Ayrıca genel olarak gençleri öldürmediğini, ölümlerin yaklaşık% 32'sinin 70-79 yaşları arasında ve %57'sinin 80+ yaşları arasında olduğunu belirtebilirim.



    Böylece enfekte olabilir ancak ağır sonuçlarına sahip olmazsınız (korkunç pnömonisi olan 20 yaşındakiler olmasına rağmen), ancak yine de çevrenizdeki insanları, sevdiklerinizi, yaşlıları ve bağışıklığı zayıf olanları enfekte edebilirsiniz.



    Evde kalmak, kendiniz ve çevrenizdekiler için bir sevgi ve saygı eylemidir. Evde kalarak hayat kurtarabilirsiniz


    Paniğe sevk etmek istemiyorum, ama bunu ciddiye almayan birçok insan var. Ve biz de bunu yanlış yaptık, bu da bizi bu duruma götürdü.



    Ellerinizi yıkayın, güvende kalın ve EVDE KALABİLİRSİNİZ!



    (İlk şey ilk olarak herhangi bir dilbilgisi hatası için özür dilerim ama İngilizce benim ana dilim değil ikinci olarak, bu bir repost.)



    Herkesin bildiği gibi İtalya, koronavirüs salgını nedeniyle karantina altında. Bu, dışarı çıkmak için geçerli nedenleriniz olmadığı sürece herkesin evde kalması gerektiği anlamına gelir. Bu durum kötü, ama daha kötüsü, dünyanın geri kalanının başlarına gelmeyecekmiş gibi davrandığını görmek. Ne düşündüğünüzü biliyoruz çünkü biz de sizin yerinizdeydik.



    Olayların nasıl geliştiğini görelim. (her şeyin yaklaşık 2 hafta içinde olduğunu unutmayın!)



    AŞAMA 1: Koronavirüsün var olduğunu biliyorsunuz ve ilk vakalar ülkenizde ortaya çıkmaya başlıyor. Endişelenecek bir şey yok, bu sadece kötü bir grip! Yani ben 75 yaşından büyük değilim, o zaman bana ne olabilir ki? Ben güvendeyim, herkes aşırı tepki veriyor, maskeler ve tuvalet kağıdıyla çıkmaya ne gerek var? Hayatımı her zamanki gibi yaşayacağım, korkmaya gerek yok.



    2. AŞAMA: Vaka sayısı ciddi olmaya başlar. 'Kırmızı bölge' ilan ederler ve ilk vakaları buldukları bir ya da iki küçük şehri karantinaya alırlar ve bir çok insana bulaşmıştır. (22 Şubat civarı) Bu üzücü ve biraz endişe verici ama bununla ilgileniyorlar, bu yüzden panikleyecek bir şey yok. Bazı ölümler var ama hepsi başka hastalıkları olan yaşlı insanlar, bu yüzden medya sadece tık almak için panik yaratmaya çalışıyor, ne kadar utanç verici. İnsanlar hayatlarını her zamanki gibi idame ettiriyorlar, yani dışarı çıkıp arkadaşlarımla buluşmaktan vazgeçmeyeceğim. Buna gerek yok. Bana bulaşmaz. Burada herkes iyi.



    AŞAMA 3: Vaka sayısı hızla artıyor. Bir günde neredeyse iki katına çıktılar. Daha çok ölüm var. Kırmızı bölgeler ilan ettiler ve vakaların çoğunun kaydedildiği 4 bölgeyi karantinaya aldılar (7 Mart). İtalya'da bu noktada ilçenin 1/4'ü karantina altındadır, bu alanlarda okullar ve üniversiteler kapalıdır, ancak barlar, iş yerleri, restoranlar vb. hala açıktır. Yayımlanacak olan kararname önce bazı gazeteler tarafından sızdırılır, böylece kırmızı bölgeden yaklaşık 10 bin kişi aynı gece İtalya'nın geri kalanındaki evlerine dönmek için bölgeden kaçar (bu daha sonra ciddi olacaktır). Kalan İtalya'nın 3/4'lük nüfusunun çoğu, karantinaya alınanların bir kısmının da her zaman yaptığı gibi hayatlarını yaşamaya devam ediyor. Hala durumun ciddiyetinin farkında değiller. Yani evet, gördüğünüz her yerde insanlar  Koronavirüs hakkında konuşuyorlar, ellerinizi yıkamanızı ve dışarı çıkmanızı sınırlandırmayı tavsiye ediyorlar, çok sayıda insanın bir araya gelmesi yasaklanıyor. Her 5 dakikada bir TV'de size bunu hatırlatıyorlar. Ama hala insanların zihnine yerleşmiş değil.



    4. AŞAMA: Vaka sayısı önemli ölçüde artmaktadır. Okullar ve üniversiteler en az bir ay boyunca her yerde kapalıdır. Ulusal bir sağlık acil durumu. Hastaneler kapasitededir, koronavirüs hastalarına yer açmak için tüm birimler temizlenmiştir. Yeterli doktor ve hemşire yok, emekli olanları ve üniversitenin son 2 yılında olanları çağırıyorlar, artık vardiya yok, sadece olabildiğince çalışın. Elbette doktorlar ve hemşireler enfekte oluyor, ailelerine yayıyor vb. çok fazla pnömoni vakası var, yoğun bakım ünitesine ihtiyacı olan çok fazla insan var ve herkes için yeterli yer yok. Aynı şey solunum yardımları için de geçerlidir (doğru ad olup olmadığını bilmiyorum). Bu noktada işler savaşmak gibi: doktorlar hayatta kalma şanslarına göre kimi tedavi edeceklerini seçiyor, bu da yaşlı ve travma/inme hastalarının tedavi edilemeyeceği anlamına gelir çünkü korona vakaları önceliğe sahiptir. Herkes için yeterli kaynak yok, bu yüzden en iyi sonuç için dağıtılmaları gerekiyor. Keşke şaka yapsaydım ama gerçekte olan bu. İnsanlar daha fazla yer olmadığı için öldü. O gün 3 kişinin ölmesine izin vermek zorunda kaldığı için beni harap bir halde arayan bir doktor arkadaşım var, hemşireler ağlıyor çünkü insanların önünde ölen insanları görüyorlar ve oksijen vermenin dışında hiçbir şey yapamıyorlar. Bir arkadaşımın akrabası dün koronadan öldü çünkü onu tedavi edemediler. Kemoterapiler bir sonraki duyuruya kadar ertelendi. Bu bir kaos, sistem çöküyor. Koronavirüs ve kışkırtıcı kriz her yerde duyduğunuz tek şey.



    AŞAMA 5: Kırmızı bölgeden İtalya'nın geri kalanına kaçan 10 bin salağı hatırlıyor musunuz? Bütün ülkenin karantina altına alınacağını ilan edilmiştir. (9 Mart). Amaç, virüsün yayılmasını mümkün olduğunca geciktirmektir. İnsanlar işe gidebilir, market alışverişi yapabilir, çiftliklere gidebilir ve tüm işletmeler hala açıktır, çünkü aksi takdirde ekonomi çökecektir (zaten çökmediyse), yaşadığınız yerden geçerli bir nedeniniz olmadığı sürece ayrılamazsınız. Şimdi korku var, etrafta maske ve eldiveni olan birçok insan görüyorsunuz, ancak hala yenilmez olduğunu düşünen, büyük gruplarla restoranlara giden, içmek için arkadaşlarla takılan vb. insanlar var. Sonraki adım.

  • AŞAMA 6: 2 gün sonra, tüm (çoğu) işletmenin kapatılacak olduğu açıklandı: barlar, restoranlar, alışveriş merkezleri, her türlü dükkan vs. süpermarketler ve eczaneler hariç her şey. Yalnızca adınızı, nereden geldiğinizi, nereye gittiğinizi ve ne için olduğunu belirten resmi bir belge olan sizinle birlikte bir sertifikanız varsa dolaşabilirsiniz. Çok sayıda polis kontrol noktası vardır, eğer geçerli bir sebep olmadan dışarıda bulunursanız 206 € 'ya kadar para cezası alabilirsiniz ve bilinen bir pozitif hastaysanız 1 ila 12 yıl arasında cinayet yüzünden hapis cezası alabilirsiniz.





    12 Mart itibariyle bugün durum böyle. Her şeyin yaklaşık 2 hafta içinde olduğunu, 3. AŞAMADAN ŞİMDİYE KADAR ARADA 5 GÜN OLDUĞUNU unutmayın.





    İtalya, Çin ve Kore dışında dünyanın geri kalanı şimdi diğer aşamalara ulaşmaya başlıyor, bu yüzden size şunu söyleyeyim: Sana bulaşması için ne olabileceğine dair hiçbir fikrin yok. Biliyorum çünkü 2 hafta önce hiçbir fikri olmayan bendim ve o kadar da kötü değildi. Fakat öyle. Ve sadece virüsün özellikle tehlikeli veya ölümcül olduğu için değil, beraberinde getirdiği tüm sonuçlar için. Tüm bu ülkelerin gelmiyormuş gibi davrandıklarını ve hala vatandaşlarının refahı için gerekli önlemleri almadığını görmek zor, bu yüzden lütfen okuyorsanız, en dikkatli şekilde okuyun. Bu problem, görmezden gelerek kendisini çözmeyecektir. Sadece Amerika'da kaç tane keşfedilmemiş vakanın olabileceğini bilmemek dahi korkutucu ve ülkelerinin yönetilme şekli nedeniyle büyük, büyük bir sorun içerisindeler.





    Hükümetimiz ilk kez iyi bir iş çıkardı demeliyim. Alınan önlemler sert ancak gerekliydi ve yayılmayı sınırlamanın tek yolu bu olabilir. Çin'de işe yarıyor, bu yüzden burada da işe yarayacağını umuyoruz (zaten herkesten önce karantinaya alınan ilk kırmızı bölgelerde işe yarıyor). Ayrıca, önümüzdeki aylar için muhtemelen kredi ödemelerini askıya almak, kapatmak zorunda olan dükkan sahiplerine yardım etmek gibi vatandaşları korumak için önlemler alıyorlar.





    Bu kararları almanın bazı ülkelerde imkansız olmasa da gerçekten zor olduğunu ve bunun küresel ölçekte ne anlama gelebileceğini düşünmek gerçekten endişe verici. Bu salgının toplumumuzda bir dönüm noktası olup olmayacağını merak ediyorum, ne düşünüyorsun?





    Yani arkadaşlar, yaşadığınız vakalar varsa, virüs yayılıyor ve belki de 1 veya 2 hafta geride kalıyorsunuz, ama sonunda bizim noktaya geleceksiniz. LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN alabileceğiniz her türlü önlemi alın, size bulaşmayacakmış gibi davranmayın ve mümkünse EVDE KALIN.





    Çok uzun;okuyamayacağım: İtalya karantinada: insanlar korona tehdidini ciddiye almadı, sonra İtalya'nın 1/4'i karantinaya alındı. Vaka sayısı o kadar yüksekti ki, sağlık sistemi çöktü, tüm ülkenin yayılmayı yavaşlatması ve herkese tedavi olma fırsatı vermesi için bir karantina gerektirdi. Kötü. Evde kal.





    Edit: Bu yazı 12 Mart sabahı yazıldı. Bu arada çok sayıda ülkede pek çok şey oldu ve bu iyi bir şey! Gördüğüm kadarıyla daha fazla aşama bastırıldı çünkü birçok hükümet şu anda gerektiği gibi tam önlemlere gidiyor. Yani bu gönderi 2 gün önce olduğu gibi geçerli olmayabilir, ama ben düzenlemiyorum, burada ne olduğunu bir rapor olarak bırakıyorum.





    Çok sorulanlar:





    EVET, herkes için yiyecek var, bol miktarda yiyecek, market alışverişi hiç sorun değil. Market alışverişine gidebiliriz, ihtiyaçlarda anlaşılır.





    EVET, köpeğimizi yürüyüşe çıkarabiliriz, ihtiyaçlarda anlaşılır. Kurallara uymalısınız (1 metre kuralı, kalabalıktan kaçının vb.) Ve sertifikaya sahip olmalısınız. Yalnız bir yürüyüşe çıkabilir miyim? Demek istediğim, muhtemelen bana para cezası verebilirler ama bunun olduğunu sanmıyorum; İhtiyacınız olursa yürüyüşünüzü yapın, her zaman kurallara uyun, ancak bu bir sağlık acil durumudur, bu yüzden yapabiliyorsanız kaçınmak daha iyidir.





    Önceden hazırlanmak için ne satın alabilirim?





    Dürüst olmak gerekirse üzgünüm bilmiyorum, bunu düşünmedim bile çünkü İtalya'da temel ihtiyaçlar karşılanıyor. Maskeler ve el dezenfektanları dışında, hemen hemen her yerde stoklar tükendi.

  • Bugün şöyle bir habere rastladım, haberin özeti virüs ilk çin de ortaya çıkmıyor dünya askeri oyunları ekimde wuhan da yapılıyor, sonrasında ortaya çıkıyor.Abd ordusunun biolojik saldırısı söz konusu deniliyor.O tarihlerden sonra abd de gripten solunum yollarından ölen kişi sayısı çok fazla artıyor abd ise olaya e-sigara neden oluyor diyor. Tabi ilk iddia sahibi Japonlar körükleyen de Çin liler. Algı yaratma, sorumluluktan kaçma gibi nedenler de ortaya atılan iddia olabilir. Link i bırakıyorum yazının sonunda ilgili kaynaklarda var.
    https://odatv2.com/dunyanin-tartistigi-makale-15032047.html

  • Sakarya da eski Altınova hastanesi boşaltıldı. Karantina hastanesi ilan edildi. Hayırdır inşallah

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • 6-7 ay önce herhangi bir TV kanalı bu yaşadıklarımızı (belki daha beteri olacak bir ay sonra) anlatan bir film yayınlasa amma da abartı ve yalan derdik o filme

    Bilimin ve teknolojinin anında çözüm getireceğini söylerdik çoğumuz

    Şimdi durumun nereye varacağını tahmin bile edemiyoruz

    Hergün dünyaya meydan okuyan sarı kafa acaba virüs bana bulaştı mı noktasına geldi

    Nerde duracak bu Virüs , yada duracak mı?

    500 bin , 1 milyon , 5 Milyon , 50 milyon , 500 milyon ... ?

    Hiç birşey bilmiyoruz


  • Avustralyalı bilim insanları corona virüsün ilacını bulduklarını açıkladı


    Avustralyalı bilim insanları hali hazırda var olan iki ilacın yeni tip corona virüsün (Covid-19) neden olduğu semptomları tedavi edebileceğini açıkladı. Doktorlar, söz konusu ilaçlarla tedavi edilen enfekte kişilerin iyileştiğini ve "virsün ortadan yok olduğunu" öne sürdü.

    https://www.ntv.com.tr/galeri/…hw/BGkYGV_JmUCgmn9yI9pF8A

  • Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizin Sağlık Bakanlığı dışında yapılabilecek aşı,tedavi ortaya çıktı vb. hiçbir habere inanmamayı tercih ediyorum arkadaşlar çünkü her gün bu tarz haberler görmekten sıkıldım, yalan olduğu çok belli oluyor artık.

  • Atatürk Havalimani sahra hastanesi ve karantina merkezine çevrilse çok iyi olur diye düşünüyorum eminim ki yetkililerimizde düşünüyordur bunu.Uçaktan iner inmez şehrin içine almadan karantinaya alınabilecek bir ortam hazırlanabilir.