🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 14 gün kuralına uymayanlar, onları ziyaret edenler hepsi ülkenin kaderiye, insanların hayatlarıyla oynadıklarının ciddiyetinde değil."Ne olacak yaaaaa" diye konuşanların ağızlarının suratına çakasım geliyor... Dükkanımı ciddi ciddi 2 haftalığına kapatmayı düşünüyorum devlet kararını beklemeden.

    En mantıklı karar olur hocam bende marketi bir kaç hafta kapatmayı planlıyorum

  • O ilk virüsü getirenler büyük sorumsuz. İlk vaka geçen cnn'de spikerin dediğine göre İtalya'da fuara katılıp ülkeye gelmiş. Kendini izole etmedi çevresine de geçirdi. Şimdi umre'den dönen şahsiyet bile bile uyarılara rağmen kendini izole etmedi. Umre her zaman yapılabilecek bir şey. Bu sorumsuzlar yüzünden masum insanlar da yanıyor yanacakta. Hastalar kim hangi şehirde temasımız oldu mu? Bilmiyoruz. Allah sonumuzu hayır eylesin.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Ülkeye tüm gelişler acilen kapatılmalı. İçeride virüsle mücadele edilmeli. Bir noktaya odaklanmalıyız. Bir de yurt dışından geleceklerle uğraşmayalım. Bu sene de turizm geliri olmayı versin. El birliğiyle bu sıkıntının da üstesinden geliriz. Sınırları kapıyor olmamız sınır dışıyla ilgilenmiyoruz anlamına gelmiyor. Askerimiz diğer yandan uluslar arası arenada haklarımızı bu durumda da savunabilir. Hızlı aksiyona devam Bakanım.

  • Sağlık bakanımız " maalesef" diyorsa olay bilin ki ipin ucu kaçmıştır. İyi başladığımız bir maça kendi kalemize atılan gollerle hezimete doğru gidişhatımız başlamıştır. Allahtan umut kesilmez ama bile bile lades yaptıktan sonra bunu dikkate almayan ülkelerin durumu ortadayken bugünler en iyi günlerimiz bence. Ohal ilanına kadar gider bu iş...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Acil bi karar alınmalı ve umreye giden her insan ve ailesi hemen karantinaya alınmalı her vakit çok önemli yoksa 1 hafta sonra olacakları düşünmek bile istemiyorum sokağa çıkma yasağına gider bu iş..

  • 55 ve 60 yaş üstündekiler gerçekten çok kıt bir beyin yapısına sahip (hepsi değil tabiki de) ne de olsa ölücem mantığıyla virüse aldırış etmiyorlar

  • Abi o insanları evinizde kalın diyerek tutamazsınız. Çoğunda o hassasiyet ve sorumluluk yok. Dışarıda çıkar cumaya da gider. Bir de üstüne akraba ziyaretleri. Hızla yayılırsa en büyük sebeplerinden biri bu olacak maalesef.

  • Virüsten önce şu sorumsuzları bir temizlememiz lazım arkadaş sadece kendisini düşünen tiplerden nefret ediyorum İnşallah çok sayıda artmaz artarsa yandık öğrenciyim ve keşke okullar tatil edilmeseydi insan yeni bilgi öğrenmeyince sıkılıyor ama mecburuz sağlık daha önemli.

  • Twitter'da çok mantıklı bir şey gördüm. Atatürk havaalanı pisti hala duruyor diye biliyorum. Gelen uçaklar oraya indirilebilir. Karantina bölgesi ilan edilebilir. Konteynır, çadır falan kurulur ilk müdahale yapılır yani Sahra hastanesi. Ayrıca Atatürk havaalanı depremden sonra toplanma alanı olarakta kullanabilir. Atatürk havaalanı pisti yıkılmasın diye cenk hoca bas bas bağırıyor.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Şu nokta atlanıyor... Açıklamaya göre 15 Mart tarihine kadar 21.000 kişinin tamamı dönecek deniyor. Yani yarın hepsi dönmüyor. Bunların çoğu döndü ve ülkemize yayıldı. Twitter da yer alan fotoğraflardan da bunlar anlaşılıyor. Yarın büyük ihtimalle son kafileler dönüyor. Artık bu saatten sonra herkesi karantina almak mümkün değil... Ne yazık ki geç kalındı...

  • ben durumun iyi idare edildiği fikrine kesinlikle katımıyorum. bi arladaş iran'dan gelmiş. 14 gün karantina filan teblig edilmemiş. elini kolunu sallaya sallaya istanbulda dolaşıyor şu anda