🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yetkili mercilerin bu maske fiyatlandırma konusunda derhal harekete geçmesi lazım. 2 katlı sıradan maskeler bile kazık fiyatta, birde bu fiyatı yazan mağazaları listeye almak lazım; bir daha onlardan alışveriş yapmamak üzere!

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Şuana kadar hiçbir Türk devletinde görülmemesi ilginç olmakla beraber Asya ve iranlılarda o ırklara özel bir enzim varmış ve virüs bu enzimlerin olduğu ırklarda daha hızlı çoğalıyormuş ne kadar doğru bilmiyorum ama İran'la Çin'in en çok etkilenmesi yanında da güney Kore'nin etkilenmesi çok da tesadüf değil gibi

  • Şuana kadar hiçbir Türk devletinde görülmemesi ilginç olmakla beraber Asya ve iranlılarda o ırklara özel bir enzim varmış ve virüs bu enzimlerin olduğu ırklarda daha hızlı çoğalıyormuş ne kadar doğru bilmiyorum ama İran'la Çin'in en çok etkilenmesi yanında da güney Kore'nin etkilenmesi çok da tesadüf değil gibi

    Bu çıkarım şuraya çıkar Japonya ve Güney Kore daha çok bize akraba

  • Tayland'dan tatilden dönen adam, Kütahya'nın Simav ilçesindeki Hastanede 'Koronavirüs' şüphesiyle gözlem altına alındı. Hastanın gerekli sağlık kontrollerinin yapılması için Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevkine karar verildi.

  • Maskemi kendim yaparım abi bu nedir maliyeti beş kira olmayan bi maske alt tarafı özelliği nedirki bi bezden bi bezle kapa ağzını burnunu aşağı yukarı aynı görevi görür

    Maalesef o kadar kolay değil bu işler.Virusler o kadar küçükki ona uygun şekilde maske yapılması gerekiyor.Nanometrik varlıklar geçiş yapamıyor FFP3 maskelerden.

  • Virüsün Türkiye içine çoktan girdiğini düşünüyorum., fakat halk grip, soğuk algınlığı belirtileri sanıp doktor kontrolüne gitmeyebiliyor. Özelliklede İstanbul gibi büyük bir şehire çoktan gelmiştir virüs.

  • Yeni korona virüs günlerce enfeksiyon belirtisi göstermeyebilir. Bu durumda enfekte olup olmadığını nasıl anlarsınız:

    Ateş ve/veya öksürük şikayeti ile hastaneye gittiğiniz zaman, akciğerler genellikle % 50 fibrozdur ve artık maalesef çok geçtir!

    TAYVANLI uzmanlar, her sabah yapabileceğimiz basit bir öz kontrol öneriyorlar:

    Derin bir nefes alın ve nefesinizi 10 saniyeden fazla tutun. Öksürme, rahatsızlık, tıkanıklık veya gerginlik vb. olmadan durabilirseniz, akciğerlerinizde fibroz olmadığını ve temelde enfeksiyon olmadığını gösterir.

    Şüphelendiğiniz veya kritik zamanlarda, her sabah temiz hava bulunan bir ortamda kendi kendine bunu kontrol edin!

    COVID-19 vakalarını tedavi eden Japon doktorlar tarafından MÜKEMMEL TAVSİYE:

    Herkes ağzının ve boğazının nemli olmasını sağlamalı, asla KURU olmamalıdır. En az 15 dakikada birkaç yudum su için. NEDEN? Virüs ağzınıza girse bile ... içme suyu veya diğer sıvılar onları yemek borunuzdan ve mideye yönlendirir. Karın içinde mide asidiniz tüm virüsü öldürecektir. Eğer düzenli olarak yeterince su içmezseniz, virüs nefes borunuza ve oradan da AKCİĞERinizin içine girebilir. Bu çok tehlikelidir.

    Lütfen bu mesajı aileniz, arkadaşlarınız ve bu konudan yararlanabilecek herkes ile paylaşın! İnsanların dünyanın her yerinde korona virüsünden kurtulmasına yardım edin.

    Alıntıdır.


    Bu ne kadar doğru mide özsuyu virüsü yok edebiliyor mu gerçekten saçma geldi. Aşı bile yapılabilir bundan.

  • Bugün sabah HaberTürk Tv'de Paragündem programında bir HaberTürk yazarı Çinli bir üst yetkili ile görüşmüş Hastaneden taburcu olanların sayısı gelen vaka sayısına göre daha azmış.Yaşlı ve bünyeleri zayıf ve akciğer hastalığı olan insanlarda ölüm riski taşıdığını söylüyorlar.Yaşlı insanlar gripten bile ölebiliyor ki coronaya göre 60 kat fazla insan öldürüyor.Panik olmaya gerek yok ama önemsememek gibi bir hataya düşülmemeli sağlık-beslenme ve hijyen konusunda elimizden geleni yapıp tedbiri elden bırakmamak lazım.

  • aşı yaparsan sen de ölürsün mide özsuyunda hidroklorik asit bulunur ve içine giren her bakteri virüs vs. öldürür bu yüzden midede ise goblet hücreleri tarafından salgılanan mukus tabakası sayesinde korunur