🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şuan ölenlerin hepsi Çin'li yabancı bir ülkede ölen olmadı bu hastalıktan ama kurtulanlae var Çinden başka ülkelerdende.Hastalığın kesin bir tedavisi halen yok destekleyici tedavi yapılıyor asıl iş sizin bağışıklık sisteminizde.O yüzden kendinize iyi bakın, temizliğinize dikkat edin yeter şimdilik.

    Bence de yani ölümcüllük oranı gripten çok da farklı değil eğer kendimize dikkat edersek ve bir şey olunca direkt hastaneye gidersek bir sıkıntı olmaz

  • Son söylenenler Çin Hükümetinin ölü sayısını az gösterdiği. Wuhan şehrindeki hastanelerde hastalık tanısı için gerekli olan test kitleri bitmiş durumda. Her gün en fazla 100.000 test gönderiliyormuş hastanaye ancak hastaneye başvuran vaka sayısı gönderilenden fazla. Birçok hastanede yer kalmadığı için insanlar dışarıda bekletiliyormuş. Kısacası gidişat pek iyi gözükmüyor.

  • Aynı kıyamet senaryolarını 2009'da H1N1 ilk çıktığında görmüştük ve şimdi 2020 de sosyal medya bu halde iken söylentilerin virusden daha hızlı yayıldığı gerçeği var.

  • Sağlık Bakanı Koca: 31 Ocak saat 09.30 itibarıyla dünya genelinde 23 ülkede 9 bin 810 koronavirüs vakası görüldü. Bu sayının yüzde 99'u Çin'de. 68 kişiden veri alındı, Türkiye'de şu ana dek Koronavirüs tanısı alan hasta yok.

  • İstanbul'da 6 yaşında çinli kız çocuğu karantina altına alınmış. Ayrıca bu kız çocuğunun 2 yakın akrabası da karantinaya alınmış. Eğer corona virüsü saptanırsa büyük sıkıntı.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • İstanbul'da 6 yaşında çinli kız çocuğu karantina altına alınmış. Ayrıca bu kız çocuğunun 2 yakın akrabası da karantinaya alınmış. Eğer corona virüsü saptanırsa büyük sıkıntı.

    Geliyor gümbür gümbür.


    Şaka bir yana gerçekten ülkemize illa girecek bu yani kaçınılmaz. Ama ne kadar geç girerse o kadar iyi sonuçta . Söyle bı 20 25 gün daha bir vaka olmazsa ülkede çok çok iyi olur .

  • Aynı kıyamet senaryolarını 2009'da H1N1 ilk çıktığında görmüştük ve şimdi 2020 de sosyal medya bu halde iken söylentilerin virusden daha hızlı yayıldığı gerçeği var.

    Wuhan şehrinde bağımsız olarak gazetecelik yapmaya çalışan bir adamın yüklediği videolar var. Çin sosyal medyası devlet tarafından kontrol altında olduğu için gerçekleri öğrenmemiz ne kadar doğru bilemiyorum ancak bu adam hastanelere gidip kayıt yapmış. Ayrıca WeChat adlı uygulama virüs ile ilgili yapılıan konuşmaları ve medya paylaşımlarını tespit eder ise paylaşan kişinin hesabını kapıyor. Videoyu ekliyorum aşağıya. İngilizce altyazı seçeneği var şimdilik.

  • Videoda ne diyor


    Aynen . İngilizce falan bilende altyazıdan biraz cevirirse bize önemli kısmı çok güzel

    Wuhan'da hastanelerdeki durumu anlatıyor daha çok. Hiçbir hastanede yer olmadığını, insnaların dışarıda beklediğini söylüyor. Test kitleri yetersiz kaldığı için insanlara cevap veremiyormuş doktorlar. We chat adlı uygulama da sansür uygulandığını virüs ile ilgili video ve yazı paylaşanların uygulamadan silindiğini söylüyor(WeChat Çin'de kullanılan Whatsapp gibi düşünebiliriz. Devlet gözlem yapma hakkına sahip konuşmalarda). Dışarı çıkma yasağı olduğundan dolayı toplu taşıma yok. Evlerinde hastalanan kişilere ambulans hizmeti sunulamıyor. Ayrıca Çin için yeni yıl tatili olduğundan herkes ailesi ile bir araya geldği için virüs bu sebeple daha çok kişiye hızlıca bulaşmış.

  • Çapa'da bir çocuk corona virüsü şüphesiyle karantinaya alınmış. Çocuk acil bölümü kapatılmış. Az önce Haseki'den Şehremini'ye giderken gördüm hastanenin önünde haberciler vardı.


    https://www.saglikpersonelihab…acil-kapatildi-h5482.html

    Dün gece saat 21.00 sularında 6 yaşındaki Çinli bir çocuk, ailesi tarafından Bakırköy Sadi Konuk hastanesi'ne getirildi. çocuk, ilk tedavisinin ardından ilaç verilerek evine gönderildi. ancak ailesi gece geç saatlerde bu kez istanbul üniversitesi tıp fakültesi'ne başvurdu.

    İstanbul tıp fakültesi çocuk acil birimi, 6 yaşındaki çocuk hastaya "coronavirüs" tanısı koydu, hastayı izole etti; katı da "yeşil alan"a dönüştürdü.

    bea85d.jpg

    2 Mal editiert, zuletzt von Fease ()

  • Anlamayanlar için ingilterede 2 kişide coronavirus ortaya çıkmış ingiltere sağlık bakanlığı bunu onaylamış.