🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bilim Kurulu Üyesi İlhan: "Sağlık Bakanlığı'nın veri açıklama yöntemi hiç değişmedi. 11 Mart'tan bu yana açıklanan hep hasta sayısı"


    Bence biraz çevir kazı yanmasın olmuş hocam.


    Temmuz ayında tabloda vak'a yerine hasta değişikliğine gidildi.


    Tamam nisanda 5000 vak'a ile pik yasaklar vs oldu ama o zaman hastalığı vs tanımıyorduk bence biraz bile kamuoyunu okuyabilirsek şuanki durumun çok daha kötü olduğu görülüyor.


    Semptom göstermeyenlere test yapılmıyor olabilir nisanda ama temaslı olup semptomsuz olanlar da yazılıyordu.


    Vak'a hasta yanıltmacası kamuoyunu çok karıştırdı gerekli açıklama yapılmadı.

  • Gecmis olsun Ekrem Başkana inşallah en kısa sürede saglina kavuşur bu bile İstanbul da salgının boyutunu gosteriyor!:|

    Ne alaka hocam ekrem başkan dokunulmazmı :) Oda senin benim gibi aynı kapma riskini taşıyor. İnsanlar hiç evinden çıkmayıp sadece eve gelen kargodan kapıyorlar

  • Ne alaka hocam ekrem başkan dokunulmazmı :) Oda senin benim gibi aynı kapma riskini taşıyor. İnsanlar hiç evinden çıkmayıp sadece eve gelen kargodan kapıyorlar

    Ben öyle birşey dedim mi farklı anlam çıkardın şu anda?

  • Ben öyle birşey dedim mi farklı anlam çıkardın şu anda?

    Yazmışınız ya salgının boyutunu gösteriyor diye bu cümlenize yazdım size göre o zaman ekrem başkanın virüse yakalanması çok imkansız gibi duruyordu ve yakalandı bizde burdan salgın çok kötü boyuta geldi anlamınımı çıkarmalıyız?

  • Güney Korede 13 milyon kişiyi aşılamışlar 32 kişi ölmüş. Bunlarında direkt aşı kaynaklı olduğu henüz kesin değil..Birde bu grip aşısı covid değil sapla samanı karıştırmayalım.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı olan Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sema Turan, Covid-19 servis ve yoğun bakımında yatan hastaların profilini değerlendirdi. Doç. Dr. Turan, yoğun bakım ihtiyacı duyan Covid-19 hastalarının çoğunlukla klinik tablolarının ağır seyrettiğine dikkat çekerek, "Çok ciddi akciğer tutulumları ile bize geliyorlar ve o nedenle de ciddi bir solunum yetmezliği ve solunum açlığı içerisindeler. Bu hastalığı hafif semptomlarla ya da asemptomatik geçirenler olduğu kadar, yoğun bakım ihtiyacı duyacak kadar ağır geçiren vakalarımız da var. Ve bu hastaların yaş ortalaması düşündüğünüz gibi çok ileri yaş değil. Yani özellikle aktif genç yaştaki hasta grubuyla uğraşıyoruz. Covid-19'un sadece akciğer değil, diğer organlarıda tutabildiğini unutmamak lazım. Kalbi, böbreği ve diğer organlarıda tutabilmekte"dedi.

  • Güney Korede 13 milyon kişiyi aşılamışlar 32 kişi ölmüş. Bunlarında direkt aşı kaynaklı olduğu henüz kesin değil..Birde bu grip aşısı covid değil sapla samanı karıştırmayalım.

    Kore hastalık kontrol ve önleme merkezi yöneticisi, aşıyla bağlantılı olma ihtimali düşük demiş. Araştırma yapılacakmış sanırsam

  • Kore hastalık kontrol ve önleme merkezi yöneticisi, aşıyla bağlantılı olma ihtimali düşük demiş. Araştırma yapılacakmış sanırsam

    bende öyle okudum Alihan, kesin değil bakalım yapsınlar araştırmalarını ancak öyle olsa bile 13 milyonda 32 kişi bana olağan geldi..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Özellikle milletvekili, devlet yetkilileri, belediye başkanları, parti yetkilileri gibi kişilerin basın açıklamalarında bile maske takmadığını görüyorum. Haberlerde gördüğüm kanun teklifleri gibi yapılan kurultay toplantılarında yine maske kullanımı düşük. Dolayısıyla daha çok benzer haber duyarız. Geçmiş olsun dileyelim sayın İmamogluna.


    Muhittin Böcek'de nicedir hastanede, Allah şifa versinde aramıza dönsün inşallah.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • Bu hastalık zengin fakir ayırt etmiyor lafına çok sinir oluyorum . Bulaşma konusunda eyvallah ama kesinlikle ölüm konusunda parası olan yine kurtuluyor . 70 küsür yaşındaki prens Charles kurtuluyor , yine 70 küsür yaşındaki Trump 1 haftada hastalığı atlatıp turp gibi oluyor . Halk ölüyor... Evinde çalışma imkanına sahip olanlar kurtuluyor , işçiler ölüyor ... Aşılar önce halk üzerin de denenecek ondan sonra burjuva kesim aşı yaptıracak .

    Einmal editiert, zuletzt von ANGARALI ()

  • Sosyal medyada insanlarımızın virüsle ilgili düşüncelerine denk geliyorum ara sıra. Şöyle bir yorum okudum "Belirti göstermediğim zaman coronayı atlatmış olmuyorum. En fazla taşıyıcı oluyorum." Bilgisiz olmalarına rağmen bilgili olanlara karşı üstün gelmeye çalışıyorlar üstelik. Gidip doktorlara kafa tutabiliyorlar. En kötüsü de bu bence. Çok bilmiş bilgisizler.

    Sonuç olarak nesnel bilgiler dışında kendi inandiklarina göre yaşıyorlar, önlemlerini ona göre alıyorlar(almıyorlar). Bu da yayılımı arttırıyor.