Ankara Özel Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Aynen Güneydoğu yu geçtim Hatay a Mersin e bile kar yağmışken bizim merkezde 5 cm lik bile bir birikim alamamış olmamız çok talihsiz. Belki bi süre forumu takip etmemek en iyisi olacak, çünkü burda merkezde pek çok konum bir gram yağış alamazken nispeten yüksek yerlerde ya da şehrin farklı yerlerindeki kar yağışlarını, kar yapacak kütleleri 20-30 km ile kaçırdığımızı, ya da ne bileyim kar olarak beklenen yağışı şakır şakır yağmur olarak aldığımızı görmek daha bir huzursuz ediyor insanı. Yanlış anlaşılmak istemem kar alan yerlerdeki arkadaşlar keyfini çıkarsın haklarıdır ama işte böyle olunca insan bi soğuyor yani takip etmek falan gelmiyor içinden.

  • -Mustafa dışarda kar yağıyor mu bak bakayım

    -yağıyor abi

    -tamam siteye kar ikonu ekleyim dur. Heh şimdi oldu.sabah 6 ya kadar koydum yağış biterse haber ver kaldıralım hemen, ben arkada kestiriyorum az.

    -tamam abi ben söylerim sana


    Mgm bu şekilde site güncelliyor kesin bilgi.

  • Yavaş yavaş bu mini sistemleri bitirdik artık. Görünen o ki son bir salınım ve belki bir azlağ ihtimali oldukça kuvvetli. İnşallah kapanışı muhteşem yapar ve kara doyarız. Takibe devam o zamana kadar :)

  • Sabah Nevşehir’den Ankaraya yola çıktığımda Nevşehir’de 30 cm bazı yerlerde daha fazla kar vardı.

    Aksaray Merkezde yağış kuvvetli fakat örtü düzeyi düşüktü Koçhisar’a geldiğimde ise hiç bir şey yoktu.

    Ankara’da bu sene kış olmadı maalesef.

  • 10 gün büyük rakam şubat bitti. mart dediğin eskiden 15 ine kadar kıştı şimdi güneyli atakların olduğu bir mevsimin başlanıgıcı. ne beklenirki mart ayından? sistem gelse ne gelmese ne? ihtyar adama loto vurmuş... o yaştan sonra gelenparanın akıbeti mülayimin kenefe yatırğı paranın akıbetine benzer. 1 gün deli yağar 2.gün orta akdeniz onu n ailesini beller. bu daha çok üzer bizi. beni öyle .yerde kar varken güne ve yağmur onun üstüne canavar gibi inip yiyip bitirirken moralim çok bozuluyor.

    Dünya genelinde sıkıntı vardı zaten. istisnalarda anormal şeklde yağışlarla nasiplendi. türkiye için ılık bir mevsim bekleniyordu öyle oldu. ha bazı iller gerçekten ankara ya göre şanslı. göğe bakıyorum 4 bir yan kütle bizim üst açık. üst katta oturuyoruz 3 bir yan açık elmadağdan h .gazi dikmene etimesgut taraflarına kadar görebiliyorum ktle etrafta şehrn ortası açık. keçiören özellikle. hep böyle oldu bu kış. alamadık o eski tatları. kışın ortasındahavanın böyle açması okadar canımı sıkıyorki ne moral var ne de kışın beklentisi. kar yağınca beldiyenin tuzlama ekiplerine ifrit oluyrum alıp ters çeviresm geliyro ama şimd i kime tepki koyacaksın at içine sinirlen.