İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu ecm sinoptigi ile yağış olmaz istediği kadar rüzgar olsun 1500 m den sonra soğuk namına hiçbirşey yok yani kısacası yukarı seviye soğuğu yok birde yb etkisine girdiğinizden dolayı da yağış sıfıra yaklaşıyor bu sinoptikle açıkta kıyıya ulaşamadan eriyen küçük bulutlar görürüz umarız dahada güzelleşir herşey batı akdeniz civarındaki AB nin hareketine bağlı

  • kimsenin 300'lü saatlere bakarak büyük umutlara girdiği yok fakat 2 verip 1 vermiyorsa ihtimal dahilindedir haliyle takibe değerdir. orta-uzun vadeyi bırakalım o zaman hatta gfs eps de bıraksın bu işi, Bünyamin hoca gibiler de bıraksın. anlayamadığınız nokta; olumlu yönde ihtimallerin peşinde olduğumuzdur, siz ılıkçılar gibi olumsuz yönde olan ihtimallerin peşinde değiliz. sen durağanlık seviyorsun akış bu yönde devam etsin istiyorsun, sen sırtını % 80'e dayayıp ahkam keserken ben ve benim gibiler % 20'nin peşindeyiz. sen kışı bahar gibi geçirmek isterken biz hepi topu 1,2 hafta oluşabilecek hamağın peşindeyiz. klasikleşmiş birde sözünüz var; "sonra büyük hayal kırıklığı yaşıyorsunuz". bizi neden bu kadar düşünüyorsunuz?!

  • Yeni eklenen Akom istasyonları rakımı yüksek yerlere ait genellikle ancak Göztepe istasyonunu kaldırmak bir hata. Kadıköy ile Göztepe arası 7 km olabilir ancak havası başkadır.

    Katılıyorum hocam arada en az 1 derece fark olurdu umarım yakında yeniden açılır

  • Ah be arkadaşlar yapmayın etmeyin modele bakıp 23 25 sisteminde İstanbulda kar yok diyorsunuz ya sadece gülüyorum Ecmwf ye göre yağış yokmuş felan geçin bunları arkadaşlar burada bu şekilde yorum yapıp morali sıfır olan arkadaşları tamamen psikolojik olarak da bitiriyorsunuz. 23 25 sistemini ecmwf verdi ve her güncellemede sistemi daha da güçlendirmekte ve gfs yi de adam etmektedir. Ecmwf 23 25 sistemin açık ara galibidir. GFS gitsin çöp toplasın bu sistem giderek güçlenecek ve 500 hpa sı da düzelecek -30 -33 bandına evrilecek rüzgar da yıldız, yıldız poyraz olacak karadenizi boydan boya ihya edecek İstanbul da kar görecek inşallah. NOKTA

  • Dün akşam rüyamda kar gördüm ama nasıl gördüm size onu anlatayım, yani valla gerçek hayatta ki gibi az kalsın inanacaktım. Şimdi şöyle rüyam: sabah saat 7 sıraları ümraniyeden Üsküdar'a geçiyorum şakır şakır yağmur yağıyor. Sonra ikindi vakti dört gibi ümraniye ye geri dönüyorum kar var hemde 30-40 cm çıldırıyorum, manyak gibi oluyorum nasıl seviniyorum anlatamam:))))... Yine herhalde sanırım rüyamda sınırda sistem yaşıyoruz bilinç altıma işlemiş anlaşılan... İşte böyle nasıl seviniyorum bir bilseniz:)) sonra hafif hafif gözlerimi açıyorum, dedim Berkay geri yat muhteşem rüyana devam et, ve geri yeniden derin uykuya dönüyorum ve beni şaşırtan nokta rüyaya kaldığım noktadan devam ediyorum:))... Uzun zaman sonra kendimi bu kadar iyi hissetmemiştim:))

    Sizinle paylaşayım dedim rüyamı.

    Hepinize iyi günler,

    Kalın sağlıcakla.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Sistemin bu haliyle istanbul az da olsa kar gorur gormesinede kimseyide kesmez gibime geliyor. Herkesin tadi damaginda kalir.


    Sistemin istanbul icin ve hatta karadeniz bolgesi icinde batilamasi lazim. Polar havanin ulkeye tam anlamiyla girmesi lazimki hem 850 sicakliklari hemde 500 sicakliklari dussun.


    Pazar gunu aksam modeli sisteme noktayi koyar.


    Daha uzun vade icinde tek atimlik kursunumuz kaldi bana gore. Onuda soyleyeyim.


    Bu tarz kislarda milli sistem tarihleri(mst) disinda sistem gelmesi zordur. Ocak 22 24 26 subat basi ve subat ortasi en onemli tarihlerdir.


    Bu sistemde efsane alma sansimiz vardi. Polar havanin 500 hpa ve 850 hpa sicakliklari cok dusuk. Azor yatay degilde dikine ciksaydi suan bambaska seyler konusuyorduk. Kismetten ote koy yok. Yarin aksama kadar vaktimiz var.


    Henuz netlesmesede bir sonraki en guclu sistem ay ortasi civarinda gozukuyor.


    Sistem tarihlerini bizden iyi goren yok. Nasil ki ocak 24 u konusuluyorsa subat ortasida konusulacak. Son atimlik kursunumuz bu olabilir. Yeni konu acinca daha detayli yazacagim.

  • Semih hocam iki senedir direklerden dönüyoruz .Bu süreçte modellerin verdiği zamanlarda oldu .Ama herşey kısmet Azlağ için sallayanlar olucaktır bu açıklamanız çok beğendim her şey net ortada inşallah bir gün tekrar Efsane bir kış yaşarken buraya güzel şeyler yazmayı ve paylaşmayı Yüce Rabbim nasip eder .Sevgiyle kalın

  • Soyledim ya iste. Yarin aksama kadar ne olursa olur artik



    Hocam şubat ortası dediğiniz azlag tarihimi

  • Maalesef sistem şu an karadeniz sistemi.Orası için maalesef demiyorum bizim için öyle.Çünkü 1035 üzerimizde ve dek mekanizması için rüzgar yok.Durgun hava.İyi buzlanma olur bu görüntüde.Tabi henüz 5 gün var ve bizde çok daha fazla etkilenebiliriz.Bu sistemi hergün dahada batılatmak keyifli olacak.;)

  • Maalesef sistem şu an karadeniz sistemi.Orası için maalesef demiyorum bizim için öyle.Çünkü 1035 üzerimizde ve dek mekanizması için rüzgar yok.Durgun hava.İyi buzlanma olur bu görüntüde.Tabi henüz 5 gün var ve bizde çok daha fazla etkilenebiliriz.Bu sistemi hergün dahada batılatmak keyifli olacak.;)

    Keşke tüm ülke olarak yararlanabilsek hocam ama zor.Batılatmak keyifli olur.Hayat neden olmasın?😊

  • Her güncellemede 50 km batılasa yeter görünüyo.İlk 50km tamam.Ama yeterli değil tabi.Hala daha rüzgar karayeli yıldıza çevirmek içik bi 100km daha yeterli.Şu görüntüde 3 4 saat arayla hafif dek geçişi görülür.İnşallah olacak gibi.Bu sistemi efsaneye dönüştürme ihtimali çok düşük.Derdimiz en azından bi 5-10 cm.Neredesin Cold.EFso hocam tam ggs zamanı.:)

  • Semih hocam iki senedir direklerden dönüyoruz .Bu süreçte modellerin verdiği zamanlarda oldu .Ama herşey kısmet Azlağ için sallayanlar olucaktır bu açıklamanız çok beğendim her şey net ortada inşallah bir gün tekrar Efsane bir kış yaşarken buraya güzel şeyler yazmayı ve paylaşmayı Yüce Rabbim nasip eder .Sevgiyle kalın

    Modeller veriyorsa sonra vazgeciyorsa avrupaya yada kafkaslara atiyorsa bunda benim yapabilecegim bisey yok. Benim yillardan beri degismeyen kendime gore bi yontemim var. Kim ne sallaiyorsa sallasin. Umrumda olmaz. Reklamin iyisi kotusude olmaz. Ben tarih veririm baskalari konusur. Bu hep boyle oldu boyle olmayada devam edecek. Yapacak birsey yok ^^:D

  • Modeller veriyorsa sonra vazgeciyorsa avrupaya yada kafkaslara atiyorsa bunda benim yapabilecegim bisey yok. Benim yillardan beri degismeyen kendime gore bi yontemim var. Kim ne sallaiyorsa sallasin. Umrumda olmaz. Reklamin iyisi kotusude olmaz. Ben tarih veririm baskalari konusur. Bu hep boyle oldu boyle olmayada devam edecek. Yapacak birsey yok ^^:D

    Hocam 23 24 ne olur :)