İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Böyle hayal kırıklığı yaşamaktan yorulduk. Böyle olacaksa kış boyu hiç 0 izotermi bile girme ihtimali olmasın bol bol yağmur alalım. 3 sene oldu ne kadar olumsuzluk varsa hepsi oldu. Artık 3 gün bile uzun vade 3 gün..

  • Birkaç nokta var altını çizmek istediğim. Karsızlık sendromu konusunda hepimiz aşağı yukarı benzer duygular yaşıyoruz. Diyelim ki 5-7 Ocak 'ta istanbul kar aldı. 3-5 cm kıyılar dahil beyaza büründü. Şubat başında da benzer bir sistem geldi ve kışı kapattık. Bu bazılarını tatmin edecek mi?

    Bir de tabi böyle iki kez kar yağıp üzerine bol lodoslu 18 dereceleri birkaç kez gördüğümüz bir kış geçirmek toplamda sizleri mutlu edecek mi? Beyaz kış geliyor diye başlık açtım. Beyaz kış sadece istanbul için değil tüm Türkiye için açıldı. 5-8 Ocak 1-3 Ocak sisteminden daha kötü olmayacak, 11-13 salınımı var o da soğuma olarak 5-8 den kötü değil. Her sistem bir öncekinden daha iyi geliyor. Ocak ayının ikinci yarısı ele ele veren AB lerin elleri kırılıyor! Iskandinavya YB sı doğusundan archengelsk bölgesinden kuvvetli soğukları indirecek. Bu soğukların vuracağı yerlerde günlük hayat olumsuz etkilenecek. Vur kaç olmayacak. Azlağdı biraz sabredin!

  • hocalarım merak ettiğim bişey var yakın vadede sistemler eriyip dururken “azlağ” konusunda fazla mı emin gibiyiz forumda çok umutlu herkes ama modeller de ortada

    Dün ki gönderimde atmıştım AO +4'ten 0-(-1) aralığına geçmişte kış aylarında 20 sefer düşmüş ve 15 inde polar atak almışız, 1'inde -20'ler sıyırmış. Bunların önemli kısmı Sibirya ve İskandinav yükseği ile. 2005'ten sonraki son 6 düşüşünse 6 sında da çok güçlü sistemler almışız yani bu korelasyon iklim değişikliği ile uyumlu.

  • Kimsenin malına ve canına zarar verecek sel filan olmasın da. Yağmur da yağsın.

    Kar olsa mükemmel olurdu, ancak elden bir şey gelmiyor maalesef

  • Az daha sabredecegiz. Biz ki 50 cm ler 1mt ler gormusuz. Vapurlari iptal edip otobusleri yollarda birakmisiz. Bunun ustune gidipte 3 5 kar tanesine tamah etmeyelim. Azi bulamayan coguda bulamaz mutlaka da biz o kismi astik artik. Denizler kivama geliyor. Toprak soguyor. Azlagin ayak sesleri geliyor. Kimseye kulak asmayin. Ok yaydan cikti artik. Atmosfer sartlari hazirliyor. Yakinda tarih verecegim. Hala izlemeye devam ediyorum. Bunca zaman sustuysak korktugumuzdan degil İstanbul'a layik bir sistem olmadigindandir. Sistemin duvarlari adim adim örūluyor. Son tuğlayi Havaforum koyacaktir. Gecmiste oldugu gibi..

  • Arkadaşlar Modeller Atıyorum Sabah -8 Veriyorsa Akşam -4, -5 veriyor fakat bu değil ki hep -4, -5 vericek bu sistem pazar akşamı kesinleşir bence modeller.

    İnşallah Biz Kazanırız...