Arkadaşlar sadece bende mi günde saatlerce MGM' nin websitesi kapalı duruyor? Haftalardır devam ediyo bu sorun resmen sanki bilgisayar kapanınca website de kapanıyor gibi.
Posts by berkaysenturk
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Artık bu sene sağlam bir sistem alma vakti. Yeterince bekledik diye düşünüyorum.
-
Ya efsane bir sistem gelseydi? :D2:D2
-
Benim anlamadığım şu,
Senelerdir model takip ederiz,
Ecmwf, gfs, ukmo, gefs, ikon olsun,
Bu modeller milyon dolarlık modeller,
Son 3 4 senedir bir tane adam akıllı sistem gösterip böyle 144 192 saatden tıkır tıkır gelen sistem veremediler,
Bu kadar yatırım yapan avrupanın kralı ecmwf hiç mi kendini düzeltemez, bu modeller öyle basit bir sistem değil kaç milyon dolar gömüyorlar bu süper bilgisayarlara, her gün değişik bir sinoptik vermeleri başlı başına saçmalık.
Tamam atmosfer çözülmesi zor ama 100 tane veri girerek model üretiyor bu modeller. Bu arada Türkiye öyle iyiyim böyle iyiyim diyen mgm 2 gün sonrasını ön göremiyor, mgm o kadar yatırım alan bir kurum, hiç mi kendi modelimizi geliştirecek bir süper bilgisayar üretemiyorlar. Zaten ecmwf bağlıyız, ecmfw çözemediği doğayı mgm beklemek büyük bir abeslik olur..
Yazık gerçekten...
Bu işin doğasında olamaz ki öyle bir şey. Sürekli değişken. Sizin söylediğiniz 5gün sonraki dolar kurunu kuruşuyla bilmek gibi bir şey. O nasıl imkansızsa bu da imkansız.
-
Artık gerçekten insan o mini buzul çağ gelsin diyor kar görmek için. Bu kadar kar görmediğimi gelen karların da bu kadar cılız olduğunu ömrü hayatımda hatırlamıyorum.
-
O nisan bu nisan mı acaba ? CFS'in uzun vadesi GFS'den daha güvenilir bence artık..
Senaryo belli; umut verir verir yakın vadede sistem kaçıverir elimizden.
-
Klasik gelen sistemin kuşa dönmesi filmini izlediniz.Seneye 4. filminde görüşmek üzere.!!!
Şaşırdık mı? Hayır..
-
96h gelmeden ümit bağlamayalım.
-
gaziosmanpaşada kar yağıyo ahahshHASHDASJDHASKJDAPSDFJASŞKLFNAŞKAS kafayı yicem şimdi.
-
Güneş kendini gösteriyor
-
168 VE 192 deki görüntülerin vade yakınlaştıkça mevsim törpüsü yiyeceğini düşünüyorum. Havada kar görürsek şaşırın.
-
havada görsem beni şaşırtır.
-
Bu sene böyle olmamalıydı ya. O kadar Azlağ motivasyonu böyle olmamalıydı.
-
Yaz ayında 850 hpa da İstanbul a hiç -8 -10 girme ihtimali var mı yüzde 0.1 bile olsa
yok
-
Bu sefer cidden istanbul konusunu bu kadar boş görmemiştim.
-
İşim gereği istatistiki hesaplamaları severim ve önemserim. 33 yıllık döngü kendisini 2 defa tekrarladı. Neden 3. Kez tekrarlamasın diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Dark izleyenler tebessüm etti.
-
-
Evet belki iklim degisikligi eski kislari aratir oldu ama ben inaniyorum bir gün mutlaka o sekilde bir sinoptik yakalacagiz. Bu kadar çok istememizin karsiligini Rabbim.verecektir er yada gec
alırız da hocam ömrümüz yeter mi görmeye
-
Kışı bitirenleri pisten alalım biz böyle daha güzeliz
Hocam bir tik uzun vade sanki
-
bana göre azlag bir sistemden çok sinerjiydi. Bizi foruma bağlayan,modelleri takip etmemizi sağlayan manevi bir güç gibi. Nitekim işe yaradı. Son sistemi kaybettikten sonra bir kurban ariyoruz.