HF 2019/20 Kış Ligi Yarışması 2 (14.12.2019) Genel Yorumlama

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2'nci Yarışma ile alakalı tüm değerlendirmeler,En yüksek sıcaklık takibi,En düşük sıcaklık takibi bu konu üzerinden yapılacaktır.Diğer konuya sadece tahmin paylaşımı yapılacaktır arkadaşlar.Diğer konuya yapılan paylaşımlar cuma akşam 18:00'a kadar gözükmeyecek olup o saatten sonra herkese açılacaktır.

  • Yanlışlıkla 00:15 de göndereceğim bölge puanlarını şimdi gönderdim böylelikle bölgeyi açık ettim8o8o Yarışmayı da açıyorum arkadaşlar.Başarılar herkese.

    Zimbabve - Harare demiştim ama puanım gelmedi. Bir sıkıntı mı var acaba abi? :/

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Çanakkale de yağışlı olacak gibi. Bu hafta da zor olacak. Puan alanların sayısı bu haftayı geçse de, yine de az olur bence. İstasyonda yağış ihtimali var

    BORN IN WINTER

  • Samet Hocam ben Ege Bölgesi demiştim. Fakat puanım gelmemiş. Bildiğim kadarıyla Çanakkale'nin bir kısmı Marmara'da bir kısmı ise Ege'de.

    Çanakkale ilimizin ege bölgemizle yakından uzaktan bir ilgisi yoktur. Marmara bölgesine ait bir ilimizdir.:)

    images?q=tbn%3AANd9GcQgumG3_u5MW0yQI9KfDyqg6F0ZgsqZmG4PBaARIi70r0AockdV

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Benden ufak bir yardım hiç ne olacağını kestiremiyen tahminciler için < [1 kereliğne] ^^ Mgm sitesinde sonuçta göstermiyor şuanlık vade uzun olduğundan ve Sivas gibi yanıltacağını sanmıyorum. Karar sizin 3 saatliğine resim kalacak sonra sileceğim.

    Edit: Tabloyu sildim. Görenler ve dikkate alanlar kafada bi tahmin oluşturmuşlardır.

    Einmal editiert, zuletzt von ExcuseMe ()

  • ;(;(

    https://www.google.com/url?sa=…Vaw3KXmPsZOfPRUOvrOyfT5Tz


    Çanakkale hem Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara Bölümü sınırlarında bulunurken hem de Ege Bölgesi içinde yer almaktadır.


    https://gezimanya.com/turkiye/canakkale-nerededir-0


    Ek olarak Bozcaada ve Gökçeada Çanakkale'ye bağlıdır ve bu adalar Ege Bölgesine aittir.


    Çanakkale ili, Türkiye'nin kuzeybatısında, topraklarının büyük bölümü Marmara Bölgesi sınırları içinde bir kısmı ise Ege Bölgesi içinde kalan, 25° 40' - 27° 30' doğu boylamları ve 39° 27' - 40° 45' kuzey enlemleri arasında 9.887 km²'lik bir alan kaplayan, Asya (Anadolu) ve Avrupa (Trakya) kıtalarında toprakları bulunan, kendi adını taşıyan boğaz ile ikiye bölünmüş bir ildir.

    Anadolu'nun en batı noktası olan Baba Burnu ile Türkiye'nin en batı noktası Gökçeada'daki İncirburnu il sınırları içindedir. Ege Denizi'nde Türkiye'ye ait en büyük adalar, Bozcaada ve Gökçeada Çanakkale iline bağlıdır.


    94cd2bfda9c1b62a60e77a.jpg


    Ayvacık ilçesinin büyük bir bölümü de Ege Bölgesinde yer almaktadır.


    5 Mal editiert, zuletzt von Fease ()

  • Fease Türkiye bölgeler haritasında her şehrin hangi bölgede olduğu çok net fakat illa sizin mantıkla gidersek yarışma istasyonu Çanakkale-Merkez-Merkez istasyonu, yani istasyon Marmara Bölgesi içerisinde, bu mantıkla da herşey doğru çıkmış oluyor.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Manzaranın kuzeyindeki illerde karadeniz bölgesinde o zaman :D Kuzey batısındaki iller balkanlar, güney batısındakiler ege de eeee marmaraya ya il kalmadı ki, pardon adalar var onlar marmara bölgesinde ama şüphe yok. :D

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Fease Türkiye bölgeler haritasında her şehrin hangi bölgede olduğu çok net fakat illa sizin mantıkla gidersek yarışma istasyonu Çanakkale-Merkez-Merkez istasyonu, yani istasyon Marmara Bölgesi içerisinde, bu mantıkla da herşey doğru çıkmış oluyor.

    Hocam tamam da biz istasyon tahmini yapmıyoruz Bölge ve Şehir tahmini yapıyoruz, Çanakkale ilimiz hem Marmara hem de Ege Bölgesi içinde yer almaktadır. Neyse konuyu fazla uzatmayalım herkese iyi forumlar.

    Manzaranın kuzeyindeki illerde karadeniz bölgesinde o zaman :D Kuzey batısındaki iller balkanlar, güney batısındakiler ege de eeee marmaraya ya il kalmadı ki, pardon adalar var onlar marmara bölgesinde ama şüphe yok. :D

    1941 yılında Ankara'da toplanan Birinci Coğrafya Kongresi, uzun süren çalışmaları sonunda Türkiye'yi yedi coğrafi bölgeye ayırmıştır. Adı geçen kongrenin çalışmalarında; Türkiye'nin üç tarafının denizle çevrilmiş olması, uzun kenarları boyunca kıyıya paralel dağ sıralarının bulunuşu, bu dağların yüksek, ama az engebeli olan orta kesimi deniz etkisinden ayırması, bu yüzden kıyı şeridiyle iç kesimler arasında iklim, doğal bitki örtüsü, tarım çeşitlerinin dağılımı ve bunların ulaşım sistemlerine ve konut tiplerine etkisi gibi etmenler göz önünde tutulmuş ve Türkiye'nin dört kenar bölgeyle, üç iç bölgeye ayrılması mümkün olmuştur.

    Tespit edilen yedi bölgeden ilk dördüne komşu olduğu denizin adı verilmiştir (Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgeleri). Diğer üç bölge de Anadolu bütünü içindeki yerlerine göre adlandırılmıştır (İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri).


    Coğrafi bölgeler il il baz alınarak değil oranın iklimi baz alınarak yapılmıştır.

    Einmal editiert, zuletzt von Fease ()

  • Hocam tamam da biz istasyon tahmini yapmıyoruz Bölge ve Şehir tahmini yapıyoruz, Çanakkale ilimiz hem Marmara hem de Ege Bölgesi içinde yer almaktadır. Neyse konuyu fazla uzatmayalım herkese iyi forumlar.

    İstasyon tahmini yapmıyoruz ama Ayvalık ilçesinin Ege'ye ait olduğunu söyleyip; Çanakkale iki bölgede dediniz. Bende bir başka ilçe olan Merkezin bu durumda Marmara'da olduğunu söyledim. Burada her şehrin konum analizini yapmayacağız diye düşünüyorum, hangi ilin hangi bölgede olduğu çok açık. Bahsettiğiniz coğrafi kongrede yapılan listede şu şekilde:


    29645fc0ae18efd.png


    Bu durumda Ankara Karadeniz'de, Antep Akdeniz'de, Bursa'da Ege bölgesinde, Bilecik Karadeniz'de mi oluyor? Tabii ki çoğunluğun ve idari merkezin bulunduğu yer esas alınıyor.


    Bencede konuyu fazla uzatmayalım, saçma yerlere gidiyor. İyi forumlar.

    Bara döda fiskar följer strömmen...