Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • zonguldak-çaycuma kar yağışı başladı fakat etkili değil yağıp kesiliyor gece örtü biriktirecek kadar yağarmı sizce buraya 3,4 yıldır kar yağmıyor

    Merkezde öyle bant oluşması lazım gece saatlerinden ümitliyim aslında 10 cm görürüz gibi bende 150 rakımdayım

  • bizim rakım pek yüksek değil geçen senelerde 10 cm olur diyorlardı ama tutmuyor bir türlü

    Hocam Yeniceyi bilirmisiniz bilmiyorum orası benim köyüm.Orada bile yer yer 15 cm varmış rakımı yüksek değil çok hafif iç kesimde bence bu gece için Yenice'de öle olduysa sistem daha tam etkisini göstermedi asıl yağış gece bence takipte kalmakta fayda var

  • Gölcük'te çok ta güçlü olmayan graupel geçişinde arabaların üstü hafiften beyazladı kütle geçişleri çok hızlı olduğundan yağış da kesildi.

  • Hocam Yeniceyi bilirmisiniz bilmiyorum orası benim köyüm.Orada bile yer yer 15 cm varmış rakımı yüksek değil çok hafif iç kesimde bence bu gece için Yenice'de öle olduysa sistem daha tam etkisini göstermedi asıl yağış gece bence takipte kalmakta fayda var

    yeniceyi biliyorum orası bizim buradan daha yüksek karabüklüler şanslı baya kar yağmış

  • Biga çok hızlı düştü 1.5 derece sıcaklık ama yağış yok maalesef olmayacakta sürpriz olmazsa tabi. Büyük ihtimalle ayaz etkisi

  • Mgm den takip edebildiğim kadarıyla Bolu kopuşlarda ve sistemin yıldızı olacak gibi. Şu ana kadarki ab li sistemlerde Eskişehir Afyon Kütahya hattı kardan yıkılırken Bolu sıfır çekmişti hiç örtü alamamıştı. DEK in gücü böyle bişey işte :)

  • Radar Görüntüsü: İstanbul, PPI

    kocaeli üstündeki kütleler takibe değer mi?

    arkası var gibi ama içimden bir ses eriyecek diyor...

    Erimez gibi insede senin yada benim rakımda kar yaparmı şüpheli :/ Gerçi sıcaklık değerlerine bakmadım ama zor gibi en son dün bakmıştım ecmye göre şartlar yoktu 200-250 metre üstü içindi. Yükseklere kar olarak iner o kütle erimeden gelirse.

  • kocaeli üstündeki kütleler takibe değer mi?

    arkası var gibi ama içimden bir ses eriyecek diyor...

    Hocam tamamı erimez ya , kütleler güney şehirlere kadar güc kaybetmeden ilerliyor. Ben biter saniyordum bu saate kadar ama bir part daha yaklasiyor . Ya bir şey daha dikkatimi çekti , 3 4 kere yemyeşil kütle vurdu ama yağışın şiddeti çok az gibi geldi bana sizin konumunuzda da öyle mi ?

    Einmal editiert, zuletzt von Dincer41 ()

  • ExcuseMe hocam ilk kez de olsa tek tük atan graupel gördüm bu kış ilk kez 1 saat önce. Öğlenki yağıştan beri gram kütle geçmedi konumumdan kocaeliye bir sürü kütle indi hepsi sıyırdı maalesef. Bir umut işte... Ne sistemlere umut besler olduk üzülüyorum gerçekten.

  • Dek sistemi dediğin gece olduğunda sıcaklık 0'ın altına inecek . Dekler 15-20 dk aralikla geldigi için erime değil birikim yapacak . Işte bu sistemler zaten otomatik olarak akillara kaziniyor.