Beiträge von DrMozzy

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    O dönem ben de tam hakim değilim neler yaşandığına fakat bu görseldeki daha çok orman yangını için emniyet şeridine benziyor, panik haliyle insanların bu kadar net ve geniş bir yol yaratabileceğini sanmıyorum, biraz abartılmış bir hikaye gibi

    ben de yangın sebebiyle sanıyordum fakat o yangın için olanlar daha küçük şeritler halindeler ve çok daha küçükler ve belirli periyotlarla temizlenirler bu apayrı geniş bir yol genişliğinde ayrıca bu anlatılanlar abartılı geliyorsa duyacağınız diğer olaylar sizi çok üzebilir

    zaten tem otoyolunda izmit adapazarı arasında üst köprüler çöktü. bi kaç gün tem otoyolu kullanılamadı. o yüzden ilk başlarda tahliye işi sıkıntılı olmuştu. :(

    hocam şöyle bir detayı da ekleyelim telefonlar yaygın değil internet yok yaşanan kaosu bir de o açıdan düşünelim. Tabii ki karşılaştırma yapalım demiyorum ama insanların çaresizliği açısından.. Bir musibet bin nasihattan iyidir ya ders alabildik mi ona bakacağız..

    Aynen öyle. Benim 83-84 te sahilinden balığa çıktığım değirmendere komple denizin içindeydi. :(

    o dönem biz Körfez Yarımcada yaşıyorduk. ben dünyada henüz yoktum. Deprem sonrası Tüpraş çalışanları haliyle tedirginlik can havliyle fabrikaya gitmediler, oluşan bu kriz ortamında Tüpraş Patlayacak, Kaçın, Canınızı Kurtarın, Terkedin Şehri diye Anonslar yapıldı. İnsanlar bir yandan neye uğradıklarını şaşırmış, enkazların başında canlarını kurtarmaya çalışıyor, Tabi arabası olanlar hemen kaçtılar güvenli bölgelere İlimtepe Hereke gibi bölgelere sığındılar. Fakat koskoca bir şehri tahliye etmek kolay mı? kaçış patikaları yapıldı Yarımcadan ilimtepeye. Dağlarda toprak yollar mevcut deprem döneminden kalan. İnsanların en kısa yoldan tepelere çıkabilmeleri için.

    Rakama bak abi. Korkunç ya. Ben de gerçek rakamların çok daha fazla olduğunu çok duymuştum da 80bin... Korkunç ya.

    Gölcükte Değirmendere suyun altında kalan mahallelere ekipler müdahale etmeye çalışmışlar cesetleri çıkarmak için ancak deniz canlıları ölülerin bedenlerine hücum ettikleri için çalışmalar bitirilmiş rakamlara inanmayın yani daha neler neler var bilinmeyen bu halk çok musibet gördü de geçirdi

    hocam şuan gerçekten daha önemli konular var ama ekonomide şimdi aklıma geldi şimdi o insanlar nasıl ev alıcak bizim durumumuz ne olucak , psikolojimiz ayakta kalıcak mı.

    konut fiyatlarının hali böyleyken gerçekten durumları zor,
    devletin acilen el atması gerek van gibi yeni baştan kurulması lazım çoğu şehrin
    çoğu evin eminim dask sigortası bile yoktur

    99 depreminde yağmacılar için askerlere hükümet tarafından vur emri verilmiş.

    Neyi bekliyoruz ?

    Bir Kocaeli Körfezli olarak 17 Ağustos 1999 depreminden sonra Jandarmanın keyfe keder soyguncuları vurduğunu biliyorum(ki bence en doğru karar).
    Umarım güvenlik zaafiyetini ivedi bir şekilde çözerler sıkıntılar bir değil bin tane..
    Allahım sen bizleri koru yarabbim
    Konuyu 3 gündür sessiz bir şekilde okuyorum takip ediyorum.
    Kardeşlerimizin sıkıntısı derdi bizi de üzdü kederlendirdi. Çok stresliyiz.
    Elimizden geldiğince yardımda bulunmaya çalışıyoruz ama yetmiyor gördüğümüz kadarıyla büyük bir koordinasyon eksikliği var ihtiyacı olanlara ihtiyaçları ulaşmıyor.
    Benim gördüğüm en büyük sıkıntı bölgede iletişimin çok kısıtlı olması. Bu kadar büyük gsm şirketleri, parası neyse verelim, çözsünler artık iletişim sıkıntısını.

    Ayrıca burada bir grup arkadaşımız astığım astık kestiğim kestik tarzında havalara girmiş rüzgar yapıyor, insanlar canlarını kurtarmaya çalışıyor burada lüzumsuz sohbet dönüyor gerçekten pes diyorum devlet mi kaldı mı millet mi kaldı neyi savunuyorsunuz üzerine alınması gerekenler alınsın, kalitesi düşük insanlar.

    100 rakımda şakır şakır yağmur arada sulu kar gözlemliyorum. Umuttepede akşam daha iyi örtü olur geceye kadar yağış olacak çünkü. Radarda kuzeyden destekler geliyor. 400rakım umuttepe ile 100 rakım farkı.

    hocam aynı durum körfezde de mevcut ilimtepe 400 rakımda bembeyaz oldu yarımca çiftlik yağmurdan başka bir şey yok. 1 saat önce gebzeden geldim gebzede kar yağıyordu 300 rakımda kocaeli genel olarak kıyı şehri zaten bakalım kıyılara kadar kar sınırı ne zaman inecek

    Günün en aydınlık saatlerinde kapkaranlık oldu küçük odam. Kıyameti konu alan filmlerdeki sahnelere benziyor. Ortalık felaket bir şekilde yağmur fırtına aşırı sert bir rüzgar ama özlemişiz cidden :)

    aaaa korfeze yavas yavas yagsammi yagmasamı diye nazlanan kendini tanimadigim beyaz bir seyler yagıyor kafa gecer gibi ne kazik yedik be dun gece en azindan amorti olsun diye simdi yagdigi gibi buzun üstune yagsaydi bari 6/7 cm kar olur butün modeller kazıgı attı bize cephe inat ettide gelmedi herekeden bu tarafa 10 dk yagdi arabalrı beyazattı bitti yazık kocaman bakik bagıra bagıra gitti kocaeli sakarya en en kotu senaryod 50 cm gozükürken istanbul yagıs alirmiyiz diyordu taki vorteks oraya patlayana kadar .

    Zaten bu düzen hep böyle eğer bir sistem İstanbul'a efsaneyse bize kestane oluyor 2017yi hatırlarsınız yine onlar 70cm alırken biz 10 cm bile alamamıştık siklon merkezinde kalmıştık. Çıldırmamak elde değil. O yoğun kar yağışını görmek bize nasip olmayacak mı acaba?