Fragman Bitti Film Başlıyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hava_Forum Hocam, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi için de bir değerlendirme yapar mısınız? Bu kışı da bir şey almadan bitirecek miyiz? Yoksa son düzlükte bir şeyler görebilecek miyiz? Teşekkürler...

  • Semih hocam film i geçtim fragmana dahi talibiz.Geçen seneden tek farkı yağış ve sınırda gezen soğuklar oldu.Doğu Marmara olarak 3 senelik şansızlık anlaşılan 4. seneye devredecek.Benim anlamadığım potansiyeli bu kadar güzel olan bir kışta havada uçuşan bir iki kar tanesini zor gördük.Sezona başlarken Ocakta en azından 1 belki 2 Şubat ta 1 efsane beklentisine girdik ama olmadı.Gelmiş geçmiş en iyi 3 tahminci arasına girersiniz.Bir işte başarılı olmamızı o işte sürekli doğrular yapmamızla ölçemeyiz ,o işte yaptığımız hatalardan ders çıkarıp kabul etmekle ölçülür.Riske girmek büyük başarılar ve büyük saygınlıklar getirdiği gibi ağır bir sorumluluğu da yanında taşır.Başarılarınızın devamını, mutlu ve sevdiklerinizle beraber güzel bir hayat diliyorum.

  • yanlız heycanlı şeyler fragmanda olur izleyici tahrik etmek için filmde ise sadece o sahnelere geçiş zamanını gösterir

    Haklısınız ama sürekli tekrarlanan olaylar(sürekli aynı fragmanı izlemek) bir süreden sonra heyecanını yitirip bıkkınlık, zihinsel yorgunluk ve sıradanlaşmaya yol açar.

  • yani başlık genelinde Hava_Forum hocamıza tebrik de geldi eleştiri de geldi. Şunun farkinda olmamız gerekli. Bu forum amatör hava takipcilerinin oldu bir forum. Devlet yayin organi ya da ntv, cnn değil. Doğal olarak başarılı başarısız tahmin olur ama bu kişinin komple başarısızlığı gibi gösterilemez. Ornek olarak Bünyamin SÜRMELİ o da gelecek gelecek dedi midel döndü gelmez dedi yine döndü gelecek ama şöyle böyle olacak dedi. Semih bey kaç gün önce bu sistem hakkinda bilgi verdi belli. Efsanevi sistem olmamasi onun suçu değil. Kısıtlı kaynak ve bilgi ile bu işi amatörce yaoan birine göre gayet başarılı. Ülkemizde birçok kişi asıl işini bu başarıyla yapamiyorken adam amatör uğraştığı bir işte bu şekilde başarı gösterebiliyor. Bu nedenle kendisini tebrik ediyorum. Eleştiri yapılacaksa da yapıcı olalım. Her hatalı tahmin bir tecrübe getirir.


    Semih hocama sadece şunu sormak istiyorum. Sistem çıktıktan sonra ne oldu ve nasıl oldu da sistem bizi teğet geçti bunu hep birkikte araştıralım ki sonraki tahminlerimize ışık olsun. Bu forumu takip edenlerin önemli kısmı bu noktayı meraj edecektie. Hem Havaforumdan ayrılmayan varlık hem Cold.EFso. hem de Hava_Forum hocamdan gelecek yanıtları merakla bekliyor olacağım.


    Çoğu sistemin soğuğunu çeken ama yağış göremeyen kara en hasret kentlerden biri olan izmir den selam olsun.

  • Efsane Semih hocamızı bir kez daha alkışlıyoruz. Tahminleri her zamanki gibi efsane oldu sistem ortada yokken bunu anlayabilmek çok zor olsa gerek.