İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 10 günde 1000 sayfa tüketen dönemden; 33 günde 250 sayfa tüketen bir döneme girdik. Önceki patern müthişti, sınırda kalmak çoğu kişi için rahatsız edici olsada açıkçası tam olarak kış mevsimindeydik, ben çok memnundum.


    Kış ayının 2 tanımı vardır : Soğuk ve yağışlı. O dönem bu iki şartı sağlarken; karda direkten dönmüştü. Şimdi sıcak ve yağışsız dönemdeyiz, mesela anlık saat 9 ve hava 14 derece. Bana deseler ki akşam 9'da hava sıcaklığı 14 ise hangi aydayız diye, en son diyeceğim aylardan biri Şubat olur heralde. Şu Şubat 10 sonrasına ışınlanmak istiyorum. Sıcak hava moralimi bozuyor, güneşle aram bozuk. :D Ben mont giymek istiyorum.

    Hocam aynı sizin gibiyim hatta tam bu sıcakta Kartepe'ye gittiğimde orası -2 dereceydi, ne kar yağıyordu ne de adam akıllı kaliteli kar vardı -bütün karlar ya ermişti ya da buza dönüşmüştü- ancak o soğuğu hissetmek, kat kat giyinmek ve buzların üstünde çıtırtı sesleri eşliğinde yürümek bile bana iyi gelmişti... İstanbul'a dönünce moralim bozulmuştu bile hava 14 dereceydi ^^

  • Tek İhtiyacımız İzlanda'ya bir atom bombası. Bitirdin bizi be

    İzlandanın çok aktif olması evet aleyhimize ama defalarca bu konuda yazdık,izlanda yerinde olmazsa azor yb si grönlanda yükselir ve bizde bolbol sıcak sektörde kalırız soğuklar avrupaya yönlenir, yani izlanda ne yok olmalı nede çok aktif olmalı, önce azora izin vermeli yükselsin sonra biraz doğulatmalı..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ben artık kar yağacağına ve efsane geleceeğine inanmıyorum. keşke yanılsam 1 metre kar gelse ama.. ben bukadar karı seven ve gelmesini isteyip sürekli sorular soran biri olarak yanlış anlamayın ama ben ümidimi kestim :( inşallah yanılırım

  • Ben artık kar yağacağına ve efsane geleceeğine inanmıyorum. keşke yanılsam 1 metre kar gelse ama.. ben bukadar karı seven ve gelmesini isteyip sürekli sorular soran biri olarak yanlış anlamayın ama ben ümidimi kestim :( inşallah yanılırım

    Daha kışın tam ortasında sayılırız 1,5 aya yakın süre var. Aceleye mahal yok gelecek inşallah sistem. Ama hangi bölgemizi güldürecek Allah kerim.

  • hafta ortasında yagisla birlikte haftasonu hava sıcaklığında da düşüş başlıyor. Persembeden sonra bir 10 gün 7-8 derece bandına inecegiz gibi. Soguk ve yağmurlu kış günleri geri dönüyor yagmurs-semsiyes23232

  • ECWMF diyagram 12 şubattan sonra tam bir çorba:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • begenmedim yine diyagramı..bu sene her sey cok hızlı gelısıyor bence..birden var olan sıstem aynı hızda kaybolabiliyor..diyagram ortalaması cok yuksek kar için.birden düşüş görürüz insallah..ne bileyim bunun gii bir şey ya da..br gecede sabah degısecegını bilsekte,daha mutlu yatmayı özledim bu konularda..neyse saygılar.

  • Gfs 17 18 subat sisteminde istikrarli gidiyo. Allah'a dua edelim de Insallah yagdirir Allahu teala kar dualariyla baslayalim guncellemelere veya baska dualar. Nazar degmesin. Insallah bozulmaz. Daha da guclenerek gelir. Hayirlisiyla Insallah.

  • Emc ens diyagramı. 13 sonrası sıcak çıktı ama düşüşün ne derece olacağı önemli ecmnin radarına girmediği için beklenilen tarih şuanlık sıkıntı yok 1:30da tekrar bakarız ana diyagrama.

    graphe_ens3_dmz5.png

  • Ecm diyagramı bana göre kötü bir diyagram nedeni ise ortalamanın -2 oldugu tarihlerde 0 üstü çok senaryonun olması ve bu yüzdende ortalamanın daha aşşağıya inememesi. -6-7 civarındada Senaryo sayısı fazla olsada birşey ifade etmiyor ayrıca -10 senaryo sayısı çok az.

    e5gqh.png