Hepsi aynı verileri farklı yorumluyor.
ayın 26 sından sonra soğuk tarafta kalacağız.
bu sistemler çok süprizler yapacak :)))
Hepsi rezalet. Bütün modeller artık sisteme birkaç gün kala bile değişiyorlar.
beklenti en altta olsun bence kar goremeyecez ama yine de takdiri ilahu
Bölgemi sessizliğe büren modeller utansın ...
Modellerden bizede pay düşse keşke
2 inci sistem gelse keşke sonrası görükmüyor da modellerden yediğimiz kazıklarla eyfel kulesine 3 kat daha çıkardık
Sen bizi dolandırdın ya..
2 inci sistem gelse keşke sonrası görükmüyor da modellerden yediğimiz kazıklarla eyfel kulesine 3 kat daha çıkardık
Abi umudunu kaybetme sen gerisi gelir. Daha 21 mart kış bitiş tarihi. 1 ay var kağıt üzerinde 3 sistem var. Elbet biri bizi vurur.
Bence Doğu Anadolunun bu konuda olması Doğu Anadolu ya ayıplıktır😊😊
Doğu Akdeniz ile gayet uyumluyuz güncellenen kar haritası gayet bembeyaz her iki bölge için😉😉
Doğu anadolu doğu anadolu da Malatya Elazığ kısmında koca bir boşluk var hep hep hep keban barajını da karakaya barajını da başımıza koymuşlar işi bozmuşlar.
bu soğuklarının bölgemize giriş yapmamasının tek sebebi alçak basıncın konumu. Hep güneyli rüzgara talibiz. Adı üstünde güney doğu anadolu. Samyeli keşişleme. 😁
Soğuk kuzeyde güçlü ama malesef olmuyor.
Sistemin biraz daha doğulayıp doğu akdenizde siklon oluşturması lazım. Yoksa sıcak tarafta kalırız ve soğuk girmez hiç bir şekilde.
Sistemin biraz daha doğulayıp doğu akdenizde siklon oluşturması lazım. Yoksa sıcak tarafta kalırız ve soğuk girmez hiç bir şekilde.
Bütün mesele soğuk dalganın bölgeye girişinden öncesinde. Soğuk dalga girmeden doğu akdenizde patlayacak her AB bizi sıcak tarafta bırakır. Bu da soğuk dalganın dikine değil kuzeyden güneye paralel şekilde sokulması ile olur. Bu tabiki soğukların Kırım-Doğu Karadeniz üzerinden gelmesiyle mümkün olur. Şu anki verilerde bu mümkün mü, evet. Ancak hem batıdaki yüksek hem de kuzeydeki AB hareketi buna pek müsade etmiyor. Yani sistemin gelmeme ihtimali daha fazla maalesef.
Ecm Mart başı bir şeyler olabilir diyor...Tüm kış yağmayan kar martta yağarsa enteresan olur.
Ecm Mart başı bir şeyler olabilir diyor...Tüm kış yağmayan kar martta yağarsa enteresan olur.
Artık valla uzun vadeye hiç bakmıyorum hocam. Çünkü onu da eritecek vade yaklaştıkça.
Son güncellemelere göre sistem batılıyor batı bölgeler için çok iyi bir sistem olma yolunda ilerliyor. Ancak bizim için malesef öyle değil. Ayrıca bugün hava gayet güzel güneşli ve lodos yönlü rüzgar esiyor valla artık kar yağmayacaksa kıytırık soğukta gelmesin benim düşüncem bu çünkü bu kış çok üşüdüm.
Son güncellemelere göre sistem batılıyor batı bölgeler için çok iyi bir sistem olma yolunda ilerliyor. Ancak bizim için malesef öyle değil. Ayrıca bugün hava gayet güzel güneşli ve lodos yönlü rüzgar esiyor valla artık kar yağmayacaksa kıytırık soğukta gelmesin benim düşüncem bu çünkü bu kış çok üşüdüm.
Haklısın valla kar olmayacaksa boş soğuk çekmeyelim.
Havalar 3-4 gün daha böyle sıcak seyreder ve sonradan soğuklar gelirse, ağaçlar için kötü olur çünkü badem aağaçları tomurcuklanmaya başladı.
Son guncellemeler en azindan yağmur açısından cok iyi. Guneydogu'nun düşük rakimli yerlerinde ekinler ve meyve ağaçları canlanmaya basladi. İlerleyen zamanlarda gelebilecek özellikle kuru soğuk zaten zor sartlarda geçinmeye çalışan ciftciler icin çok kötü olur. Soguk ve kar yagisini sadece elinizde kahve fincani ile camdan seyredeceginiz bir olay olarak gormeyin. Hem kendiniz hem de ciftciler icin hayirlisi ne ise onu dileyin. Iyi forumlar.