Yazın Afrika geliyor haftalarca kalıyor basra geliyor haftalarca kalıyor hava sıcaklıkları 35'in altına düşmüyor. Kışın ise soğuk hava geliyor 1 saat kalıyor sonra gidiyor. Artık karasal iklimide terk ediyor gibiyiz.
Posts by kadirkahraman
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
K.tepe yakınına saatte 420 mm yağış bırakacak bir kütle mevcut. Şehir merkezine çıkarsa sel olur.
-
Ben bu radarı daha sağlamken görmedim, şuan muhteşem kuvvette bir yağış var ve radara göre yağış yok.
Aslında Radar bölgenin doğusu için bilerek sağlamlaştirilmıyor özellikle Mardinin doğusu Şırnak ve Hakkari kısımlarında bölgedeki olaylardan dolayı radarın sisteme doğru bilgi aktarımı engelleniyor.
-
Bir sistem var ve etkili bir sistem fakat bir türlü Alçak basıncın nereye konumlandığı tam belli değil. Sanırım yağış anına kadarda belli olmayacak. Doğu illerinden birkaç tanesi iyi yağış alacak ama bakalım hangisi
-
Eski Mardinde karla karışık yağmur geçişleri olmakta. Çok güzel yağmur var.
-
Bugün Mardin ve ilçelerinde kar veya graupel gören var mı.
Pazar günu sabah Sultan Şeyhmus ve Mazıdağında kar geçişi olmuştu.
-
-
Bademler tetikte her an açabilirler.
Bu fotoğrafı 29 Ocakta çektim. Yeşillinin rakımı düşük bir köyü vardı oradan geçerken bunu bir badem ağacından aldık. 29 Ocakta açan bir badem ağacı bölgede ilk defa görülüyor sanırım.
-
-
-
-
Mardin kalesinin olduğu yerin rakımı 1200 metrenin üstünde orda bir istasyon olsa. 850 hpa sıcaklıkları için net bir çıkarımda bulunabilirdik ama istasyonu bırak insanların çıkması da yasak.
Orada elbet sıcaklık ölçen bir şeyler vardır sonuçta askeri bölge ama bizim erişimimiz yok.
-
Ya sanki en son sistemde 850 hpA sıcaklıkları hatalıydı, 1-2 derece düşük gösteriyordu, her haliyle çok saçma bir sistemdi Yağış bir türlü gelmiyordu, gece sıcaklık hiç düşmüyordu, gerçekten de sanki kar havası yoktu gibi.
Bende o konuda şüphelerim vardı fakat yağış anında komşu şehirlerinde 1500 rakımlı şehirlerinin meteoroloji istasyonlarina bakıyordum. -2 -3 arası gidip geliyordu. Antep Soft tepesi ve Şırnak Beytüşebab. Ama bir türlü yağış düşmedi onun sebebini çözemedim. 15 mm yağış aldık bir günde akşama kadar derece çok oyanktı. 1,5 oluyordu sonra birden beş dakika içinde 2,5 oluyordu sonra tekrar 1,5 oluyordu. Garipti her anlamıyla sıcaklığın düşmesini engelleyen neydi anlamadım.
-
4 Şubat için bölgenin doğusuna iyi kar verdi gfs.
Geçen sene 4 Şubatta 10-15 cm kar almıştık. InşâAllah yine gelir.
-
-
Çiy noktası düşük olduğundan dolayı Mardinde ara ara kar geçişleri olmakta fakat hic beklenilen gibi bir sistem olmadı. Özellikle şehir merkezlerinde sıcaklık hep sorun oldu. Normalde Mardin gibi bir şehirde 850 hpa -1 -2 yeterli oluyordu en az 15-20 cm kar alırdı. Ama bu sistemde yaklaşık 30 mm yağmur aldık. Ayrıca rüyamda gördüm Mart ayında 3 tane sistem alıyorduk 😂
-
-
Ufaktan kar atıştırıyor
Güzel bir kütle geliyor D.bakira doğru akşam yağan kar daha iyi tutar
-
Yağış ara verecek gibi görünüyor
Ara versede arkasında yesil kütleler var onlar erimezse güzel bir falga daha gelir hocam
-
Biz Mardin olarak tatmin olduk inşâAllah tüm bölge kar alır