15 Nisan saat 16.30 sıcaklık 5 derece yağmurlu ve sisli bir gün. Cümlenin başındaki Nisanı kapatsak oraya Ocak, Şubat, Mart yazsak daha uygun olurdu. Son yıllarda 1 ay ortalama üstünde sıcak 1 ay ortalama altında soğuk şeklinde geçiyor. Büyük ihtimal Mayısta baya sıcak olacak.
Posts by kadirkahraman
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Bugün Mardinin 20 km kuzeyine kar yağdı. InşâAllah o tarafta buzlanma olmaz akşama kadar erir kar.
-
Bu sefer Güneydoğu'da olmamız faydamıza oldu. Bu tarafta don olmadı, olsaydı bizim de tüm ağaçlarımız giderdi. Don olayından etkilenen herkese geçmiş olsun. Yağışı az olan bir sene üstüne bir de don oldu. Allah herkesin yardımcısı olsun.
-
Sosyal medyada Güneydoğu Anadolu Bölgesi adına hava tahmini yapan bazı sayfalar, Cumartesi sabahı Diyarbakır'da yoğun kar var demişler. Ecmwf çözünürlük hatası verdiği için Karacadağ ile D.bakır sınırı tam kestiremiyor. O yüzden kar işaretini biraz geniş alıyor bu arkadaşlarda heyecanlanıyor. 😂
-
Dün öğlen 12 gibi Elazığ Malatya arası Gözeli dağ yolundan geçtim yerde baya kar vardı ve sıfır dereceydi. Kışın bir ara yine buradan geçtim böyle kar yoktu. Mevsimlerimiz kafasına göre takılıyor artık
-
Geçen sene 8 Mart her yerden su akardı. Bu sene her yer kupkuru hâlâ
-
Yine kurak günlere geçtik Allah hayırlara çıkarsın inşallah
Bu sene kurak günlerden çıkmadık ki geçelim. Tüm kış ve sonbahar kurak geçti.
-
Bulut oluşuyor bu seferde virga meydana geliyor düşük nemden kaynaklı yağış yere düşmeden buharlaşıyor. Hep bir sorunumuz var yağış oluşumunda
-
-
Kuru soğuk çok gördük de böylesini ilk defa görüyorum. 1 hafta boyunca soğuk var ama yağış yok. Diğer kuru soğuklar sistemden sonra gelirdi ve üzerimize oturan yüksek basınçtan dolayı olurdu bu sefer sistem kuru sogukla başladı resmen o ilk baştaki ufak yağışı saymazsak
Hocam liseye gittiğim zamanları hatırlıyorum. Yağış yoktu çiftçiler sulama yapıyordu. Birkac hafta akşamdan sabaha o sular donardı öğlene kadar çözülmezdi. Yani ilk değildir evet güçlü soğuklar ama işte istediğimiz gibi gercekleşmedi her işte vardır bir hayır. Bahsettiğm yerde C.pınar 300 400 rakımlı bir yer daha yüksekleri siz düşünün. O yüzden Martta bir sistem görünüyor o da gelmezse az çok kış biter zaten. Artik bize yagış lazım onun için dua edelim edi bese. Yağış olmazsa bizim kaynak sularımızda azalıyor. 😂
-
-
-
-
Kesinlikle en son böyle soğuk 2007 de Diyarbakır'da görmüştüm gerçi o efsane bir şeydi -25leri olcmustum. Bu arada yogusmali kombinin gider borusu dışarı balkona uzatılmış uç kısmı donuyor gider tıkalı kalıyor bu yüzden su heri mutfaga geliyor buna bir çözüm bulmam lazım 😅 her 2 3 saatte bir kettle ile su isitip borunun ağzını çözmek için uğraşmak zor oluyor 😅😅
Hocam eğimli şekilde durdurun su tahliye edilsin o şekilde donma olmaz. İçerisinde su kaldıkça donar.
-
-
-
-
Eyp123 ne dersin hocam bugün Mardin K.tepe arası kar yağışından yollar kapanır mı 😂
-
Yarın Mardin ve Atatürk Barajı çevresinde öğle saatlerinden sonra 700 hPa nemliliği iyi görünüyor.
Özellikle alt katmanlardan güneyli rüzgâr denk geldiğinde, güneşin de etkisiyle bulut oluşumu tetikleniyor.
Bakalım az da olsa kar görülebilecek mi?
Hocam 700 hpa iyi görünüyorda üst katman çok kuru. 500 hpa Rüzgar bir türlü güneybatıdan esemedi yön değiştirse çok daha güzel şeyler görünür ama şuana kadar Batılı esmekte diretiyor.
-
Bugünkü yağışları en güzel çözen model İcon oldu. Gfs ye göre yarın sabaha kadar Siirt'te yer yer yoğun kar olması gerekiyordu. Radarda kütle kalmadı. İlerleyen saatlerde oluşum olur mu o da zor. Bekleyip göreceğiz bakalım.
Hocam Iconda akşama kadar Mardin için yağış bekliyordu ama olmadi. Yağış süresini modellerin kestirmesi çok zorlaşti artik