2013 Eylul de atandım hassa ya, o sene hassada güzel kar yağışı gördüm. 2014 yazında kırıkhana gectim 2018 agustosa kadar. orada da 2 ya da 3 kez kar yağışı gördüm. Ama tabi biliyorsun kırıkhan merkeze görede biraz dezavantajlıydı.
En azından 2013 Aralık güzel karlı sistem gelmişti bunu görmüş oldunuz. Aslında Kırıkhan rakımı merkeze göre daha yüksek kar için daha avantajlı diye biliyorum.
Hataylı arkadaşlar, şu tarsus açıklarında ki kütlenin istikameti sanki antakya gibi geliyor bana. Eğer teğet geçmezse ya da erimezse gece saatlerinde antakyayı beyazlatabilir. Takip edelim bakalım bu yoklukta takibe değer bence.
Ben sinsice pusuda bekliyorum. Allah'ım lütfen yüzümüzü güldür.👃
Hocam yarın öğle saatlerinden sonra 600 ile 750 hpa katmanlarında nem oranı %90 üzerine çıkacak. Acaba birkaç kar tanesi görebilir miyiz?
Biraz olsun iyi bir şey bu dediğin ama yinede kar tanelerini görmek için ısrarlı kütleler gelmesi lazım diye düşünüyorum. Bu kütleler oluşacak mı oluşursa bize doğru gelecek mi artık anlık takip işine kaldı hayırlısı diyelim.
Yarın bulutlu havayla birlikte kuzeyli rüzgar da eşlik edecek. Hava buz gibi olacak.
Bir de yarın enerjisi düşükte olsa kütle geçişleri olabilir ancak nem de düşük olacak o yüzden kar görme ihtimalimiz oldukça düşük. Ben salı akşamı ve çarşamba sabah arasını takibe aldım yine bir ihtimal bir şey alabilirsek kar görebiliriz tabi yine düşük ihtimaller malesef.
Tekrar ediyorum Hatay olarak böyle bir şeyin modellere tam yansıması lazım bir görünüp bir kaybolursa yine olmaz. O yüzden çok umutlanmadan takibe devam edeceğim.
Az da olsa bazı gelişmeler var modellerde. Dün akşam çıktı ortaya. Salı günü 850 hpa da rüzgar batıya dönüp nem akışıyla Hatay'a biraz yağış getiriyor. Eğer bu senaryo aşağıdaki Ecmwf nin gece güncellemesinde ki gibi ısrar olursa kar için müsait bir ortam olur.