Şu görüntüye bakın. Umarım bozmadan böyle gelir.

İç Ege ve Batı Akdeniz Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
December 4, 2018 at 6:07 PM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
ne zaman ates etmeye baslayalim denizli olarak yuzde kac su an durum
-
gfs ukmo güzel geliyor ecm gelmiyor, ecm düzeliyor ukmo biraz bozuyor, arkadaş sanki sabır testi
-
-
Ecmwf çok kotü bütün ege adına insallah değişir 🙁🙁
-
Ecmwf çok kotü bütün ege adına insallah değişir 🙁🙁
Hocam model sayfasında bayram olduğunu görünce bi baktım ama bakmaz olaydım
-
gfs gibi gelecek.
-
Hocam model sayfasında bayram olduğunu görünce bi baktım ama bakmaz olaydım
Ateş edilmeye başlanınca anladım kuru soğuk yediğimizi hocam modele bakmaya gerekte duymadım
-
Ateş edilmeye başlanınca anladım kuru soğuk yediğimizi hocam modele bakmaya gerekte duymadım
Muğla taraflarında ab patlayınca forumu bir yas tutuyor
Sonra söylene söylene o ab yalan oluyor
-
Rabbena rabbena, hep bana kıyı egede sanki hiç yüksek tepe dağ yokmuş gibi görmezden geliyorlar
-
Herkes kendini düşünüyor. Muğla Girit civarında ab olup güzelce doğulasa ülkenin çoğu yeri iyi kar alır. İnşaAllah Muğla civarında ab’li sistem olur. Afyon Kütahya Eskişehir Ankara Konya gibi iller çoğu yer çok kurak. Hala kuraklığı kırabilecek yağış alamadı.
-
isteyen istediğini söylesin ve umsun bu sistem bize yarayacak
-
gerçekten öyle hocam çok kurak geçti, Allah tüm ülkemize bol yağış versin bereketli geçsin şubat ayı.
-
Gfs 3 Şubatta başlayan yağışları kar olarak alırsak bölge olarak çok güzel tamamlarız sistemi
-
ECMF sabah guncellemesi biraz dogulu vermis.Bu durumda ic ege goller yoresi fazla yagis alamiyor.Aksam duzelelir umudundayim.
-
Gfs öğle güncellemesi önemliyidi. Sabahki görüntüde ısrar etti ve senaryoları da birbirine yaklaştı. Bu akşam siklonun oluşumu artık 120 saatin içine girecek, her ne kadar son yıllarda son 72 saat kala bile sürprizler yaşasak da bu sistemin oluşumu ve öncesindeki basınç dizilimleri itibariyle radikal değişikliklere uğramayacağını düşünüyorum.
Zaten Ecmwf ve diğer modeller de 120 saat sonrasında ayrışıyorlardı. Akşam ki güncelleme ile birlikte tablo büyük oranda netleşir ve umarım her şey yolunda giderek bölgemiz sistemden en iyi şekilde faydalanır.
-
Gfs öğle güncellemesi önemliyidi. Sabahki görüntüde ısrar etti ve senaryoları da birbirine yaklaştı. Bu akşam siklonun oluşumu artık 120 saatin içine girecek, her ne kadar son yıllarda son 72 saat kala bile sürprizler yaşasak da bu sistemin oluşumu ve öncesindeki basınç dizilimleri itibariyle radikal değişikliklere uğramayacağını düşünüyorum.
Zaten Ecmwf ve diğer modeller de 120 saat sonrasında ayrışıyorlardı. Akşam ki güncelleme ile birlikte tablo büyük oranda netleşir ve umarım her şey yolunda giderek bölgemiz sistemden en iyi şekilde faydalanır.
Hocam modellerin cozemedigi algoritmalar var kanisindayim.Gem ukmo ikon ayri telden gfs ecmf ayri telden caliyorlar.Sistem son iki gune kadar modeller mutabik kalirlarsa sistemi aldik demektir.
-
-
Gfs
Yapa hoca İstanbula kar yok diye gfs çöpmüş
-
Bende güncelleme kötü çıktı diye üzülüyordum konumum ve bölgem adına çok güzel çıkmış
-
Participate now!
Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!