Bu sistemde en yavan kalan biz olduk.Kuzeyden sarkan soguklar karadenizden nem alip kuzey ve dogu bolgelere iyi yagis birakiyor..90 li saatlerde kuzeyden giren ull uzak batidan girseydi(yunanistan uzerinde)donus haraketiyle guneye yol alsaydi giritte bir siklon patlatirdi.olmadi hayir olsun.
Posts by snowsnoww
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
sistemin akıbeti azorun alttan desteğine bağlı, salınımın burnu atlantikteki abye dönük, azor zayıfladığı anda birleşirler..
1060 lik yuksek gronlandda oldugu surece birlesme kacinilmaz olur hocam.
-
GFS Aksam guncellemesi Afyonun dogu ilcelerine yagisi ogle guncellemesine gore artirmis.
-
Bbc weaher kar yagisi goruntusü.Kisa vadede cok guzel.Kullanmak isteyene linkini birakiyorum.https://www.bbc.com/weather/306571
0
-
windy Ecmvf 5 günlük kar haritasi.
-
Arkadaslar bu saatten sonra bir sey degismez..Bizlere dusen yarin 17.00 gibi kar yagisi baslayacak gibi.Ayin 6 sinida icine alacak sekilde devam edecek oturup bekleyecegiz.
-
Bolvadin'den golll cok guzel yagiyor 10cm oldu.
-
Çok şükür diyelim, bir dahaki sistemde daha güzel olur inşallah
Hocam yarin sabah guncellemesi ide siz paylasin eliniz ugurlu geldi.
-
Ikon aksam guncellemesi 180 saat toplam yagis.
-
Ukmo gayet güzel gelmiş. Ecm’de genelde Ukmo’ya benzer geldiğini söyleyebilirim. Gfs ne yapsa yeridir. Gfs ile yatan şaşı kalkar. Dansöz gfs. Çoğu kişi gfs’nin fırıldak gibi dönek olduğunu bilir.
Hocam ukmo aksam guncellemesi devam ediyor bitmedi daha.Ogle ic ege 168 saat toplam yagis.
-
ic egede 240 saat GFS TOPLAM YAGIS
-
Eco ana senaryo genelde pinti davranır yağışta abi. Mesela 5 ocak 2015 sisteminde arşivden ecmwf’ye gir Afyon’a bak kaç cm yağar dersin? Bana yaz ben sana Afyon’un kaç cm aldığını yazıcam.
Iyi hatirliyorum Bolvadine 40cm yagmisti.
-
GFS de muthis bir degisim var.Sistemi 150 km batiya cekmis.
-
Açıkçası kurak sibirya yerine tabi ki de polar atağı tercih ederim... yağışlı sibirya ise zaten itiraz eden olmayacak
konu polar atak sibirya falan degil.Adam ac gozlusunuz demis.
-
Bölgeciligin alsdini yapiyorlar.Her yorumlari karadeniiz neden silinmiyor yorumlari hayret ediyorum.
-
Ya inan kıskandiğimdan falan değil. 3 gün önceki yağışlara burun kıvıran adamlar şimdi çok güzel diyor ayar oluyorum.
3 gün önce onların oraya yağmasa inan yine bir şey demeyecem ama anlamıyorum. 3 cm olsun onların olsun kafası.
Dediğim gibi bundan sonra balıkesir, muğla hattına yağış verince modeller bende güzel güncelleme diyecem model sayfasında.
Valla az once sinirden terk ettim sayfayi adam ne demis gordunuzmu.Adamin soyledigine bakin hele bizler ac gozlu imisiz.
192 de dediki yok size Sibirya, sonra yağış az diyorsunuz. Alın bir polar daha, gözünüz doysun
-
3 sene once modellerde sistem yaklastikca 5.gune geldiginde istikrar baslardi.Son 2 sene Nesrin Topkapi'yi gectiler.Ellerinde milyon dolarlik super bilgisayarlari oldugu halde.
-
2015 ocak 6 sistemi simdiki sisteme gore 150km batili gelmisti ve ege marmara ic anadolu karadenizi kara gommustu Afyon bile 40cm kar almisti antalyanin guneyinde kipris aciklarinda patlamisti siklon. Simdi soruyorum az batili sistemleri neden kotuluyorlar dertleri nedir kuru sogukmu?Bu gorseller 06.01.2015 tarihli.⁹
-
Son 1 gun sistemlerdeki siklon belirleyecek yagisin gucunu.Gfs cok guzel cikti bu aksam ins bizmadan devam bolgem adina.
-
Gfs öğle güncellemesi önemliyidi. Sabahki görüntüde ısrar etti ve senaryoları da birbirine yaklaştı. Bu akşam siklonun oluşumu artık 120 saatin içine girecek, her ne kadar son yıllarda son 72 saat kala bile sürprizler yaşasak da bu sistemin oluşumu ve öncesindeki basınç dizilimleri itibariyle radikal değişikliklere uğramayacağını düşünüyorum.
Zaten Ecmwf ve diğer modeller de 120 saat sonrasında ayrışıyorlardı. Akşam ki güncelleme ile birlikte tablo büyük oranda netleşir ve umarım her şey yolunda giderek bölgemiz sistemden en iyi şekilde faydalanır.
Hocam modellerin cozemedigi algoritmalar var kanisindayim.Gem ukmo ikon ayri telden gfs ecmf ayri telden caliyorlar.Sistem son iki gune kadar modeller mutabik kalirlarsa sistemi aldik demektir.