17 Kasım-7 Aralık Arası Dönem

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2013 aralıkta kar yağdı sonu malum 2014 kışı. Herşey zamanında güzel. Bence bu dönemde patern önemli ve mevsimine göre soğuk havalar yağış

  • Efsane 2012 kışından önce gelen 2011 Aralığını inceledim de ayın çoğunluğu derin İzlanda siklonlarının Kuzey Avrupa'da hakimiyetiyle geçmiş.Azor üzerimize yatmış.Aralık son haftadan sonra Azor hareketlenmiş ve sonrası malum.O yüzden bence de umutsuz olmak için hiçbir sebep yok.

  • Beklenti çok oluşturmayacağım kendimde dedim; ama yine de erkenden modellerde gözüken görüntülerle çok heyecanlanmıştım.

    Ama benim için çok mühim değil gelmese de. Çünkü daha Aralık ayının başı için verilmiş bir tahmin. O yüzden gelse de gelmese de rahatım. Zorlu bir tahmin ki daha hala ne olacağı bellisiz.


    Biz daha "Resmi" olarak kışa girmedik arkadaşlar farkındasınız değil mi? Döngü olarak zaten girmedik. Yani bölgemizden bahsediyorum.

    Kışa girmedik. Kasım ayındayız. Daha gireceğiz. Takvim olarak 29 Kasım bu gün. Kış, Sonbahar, Aralık, Kar, Döngü, Kıyı şeridi, İstanbul'un kışı.


    Semih hocayı da bazen tahminde bulunduğuna herhalde pişman ediyorsunuz.


    Ben şuan esas nöbeti Ocak başından itibaren tutacağım.


    Şu bilgisizliğim ile ona buna telkin gönderiyorum. : )

  • Son yıllarda yılbaşı sistemleri alıp kartopu oynayan arkadaşlar, Aralık 2013'te dek yağışıyla kara bulanan arkadaşlar Aralık'ı kapatıyor. Bize kar yağmayacakmışmış ya zaten, siz Afrika'ya taşının arkadaşlar biz burada karın keyfini çıkarırız.

  • Ben bu foruma ilk girdiğimde Semih hocanın diyagram,model vs. de gözükmeden önce bile gelecek dediği sistemleri 384'den tutup getirirdik kafkaslara atardı sistemi balkanlara atardı italyaya uçardı sistem gözden kaybolurdu ama gelirdi. Şu an öyle değil geçen yıl bozuldu 144h'a kadar kesin konuşulamıyor. Çok değişken bir atmosfer var. Ya da çözünürlüğü olmayan modeller. Ayrıca marmarada yaşayan biri olarak söylüyorum ne zaman kasımda aralıkta sağlam kar gördük? Ben açıkçası hevesimi kursağımda bırakacak kar lı sisteme sağlam yağmuru değişmem. Zaten bu aylarda önemli olan kayak merkezlerinin beslenip deniz suyu sıcaklığının düşmesidir.

    Ateş etmek en büyük vizyonumuz.

    rk223_kgigf-12351

  • En başından beri söyleniyor modeller ve hava durumları her saat değişiklik gösterebiliyor. Kışı kapatmak ya da umutsuz olmak şu evrede hiçte mantıklı değil. Sağolsun bize kış tahmini yapıp model yorumluyorlar ancak bu tepkilerle onların emeğinin karşılığının verildiğini düşünmüyorum. Sadece biraz sabretmemiz gerekiyor. Allah büyük.

  • arkadaslar hocalarimizi yormayin. onlari meteoroloji haric yorum yapmak yapmak zorunda birakmayin. zaten herkezin isi gucu var bi yandan olan vakitlerini sizlere aciklama yapmak durumunda harcatirsaniz. bizler hocalarimizdan mahrum kaliyoruz burada semih hocamiz yada bir baska hocamiz yorum yapacak diye saatlerce bekleyen insanlar var. semih hoca gelip sana aciklama yaparken orada ufak bir detay kacirsa yine ucu sana dokunacak. neden hocalarimizin yorumlarini almak yerine ayni konulari defalarca aciklatiyoruz _? ayip degilmi yani. en basiti 4 subat hocamizin msjlarini takip ediyorum bildirim geldi actim adam kisi kapatan birine laf anlatmaya ugrasiyor. ya o adamin anlattiklarini algilamak icin atmosferle ilgili meteoroloji kitabi aldim ingilizce bide cevirmeye calisiyorum anlayamiyorum bu adamlarin vakti cok yok keza bizlerinde oyle neden hep ayni hatalar....


    burasi bir bilim platformu. bu insanlar falci degil atmosferi yorumluyorlar.

  • Verisiz hiçbir paylaşıma önem vermiyorum...

    Burada gecesini gündüzünu bu işe katan, herkesten önce sabahın köründe kalkıp veri inceleyen ve bu işe admini yazarı sorumlusuyla gönül veren insanların emeğini çöpe atamam...

    Gelirse hoş gelir gelmezse zamanı gelmemiştir...

    Verisiz paylaşım yapıp yerinde yatan uzman mı, hiçbir menfaati olmadan bu işe gönül veren insanların yorumlarımi benim için önemli...

    Emeğinize terinize elinize bilginize sağlık... Aralık iyi geçse de kötü gecsede...

  • 29 aralık tarihinde Çanakkale merkeze bile kar yağdı bu yıllardır olmayan bir şey çanakkale sahil kenti burada bile hava kasım sonunda 0’ın altına düştü kar örtü yaptı benim bu kıştan umudum var hocalarımızdan açıklama bekliyorum saygılar...